Mikä hiomalaite sopii parhaiten mihinkin tarkoitukseen

Kun puu ja metalli on sahattu, seuraava työvaihe odottaa. Hyllyn tai kaapin pintojen on oltava mahdollisimman tasaiset. Kun niitä on tehtävä, tarvitaan aina hiomalaite. Katso mikä hiomatyökalu sopii parhaiten tarkoitukseesi ja millä annat projekteillesi oikean viimeisen silauksen. Tarvitset parasta merkkilaatua Trotecilta: Ammattikäyttöön tarkoitetut hiomalaitteet näyttävät vahvuutensa joka työssä ja varmistavat tarkat tulokset.

Nauhahiomakoneet

Nauhahiomakoneet, esimerkiksi PBSS 10-600 Trotecilta ovat optimaalisia karkeiden rakenteiden nopeaan hiontaan. Esimerkiksi tiukasti istuvat tapetin jäänteen voidaan poistaa hyvin, samoin lattiamaalit tai vanhat kuultomaalit ovista ja puutarhakalusteista.Nauhahiomakonetta voidaan käyttää myös paikallaan seisova rimojen viistämiseen, listojen oikaisemiseen tai purseiden poistamiseen kierretangoista – jopa ruosteen poistamiseen rautaosista ja paljoon muuhun.

Tasohiomakoneet

Kun pinnat ovat hieman pienempiä, nauhahiomakoneen tilalla voidaan käyttää hyvin myös tasohiomakonetta. Tasohiomakoneessa on pyörivän nauhan tilalla erittäin suurella taajuudella värähtelevä hiomalevy – se on perinteisessä tasohiomakoneessa suorakulmainen, joten alusta voidaan käsitellä reunaan asti.

Deltahiomakoneet

Deltahiomakone on erityisesti muotoiltu tasohiomakone. Hiontalevy on kolmion muotoinen, joten se ulottuu myös tarkkuutta vaativiin nurkkiin ja kulmiin.

Epäkeskohiomakoneet

Epäkeskohiomakoneessa on kaikista muista hiomalaitteista poikkeava värähtelevä ja samalla pyörivä hiontalevy. Epäkeskohiomakoneiden levyn epäkeskinen liike soveltuu selvästi paremmin kaikkien pintojen hienohiontaan ja kiillottamiseen.

Monitoimihiomakoneet

Monitoimihiomakoneet yhdistävät erilaisten hiomatyökalujen toiminnot yhteen laitteeseen – niinpä PMSS 11-220 on sekä tasohiomakone, deltahiomakone että epäkeskohiomakone. Käyttäjä hyötyy esimerkiksi siitä, että kolmen laitteen sijasta on hankittava vain yksi, mikä säästää huomattavasti kustannuksia.

Kulmahiomakoneet

Näitä hiomakoneita käytetään ennen kaikkea metallin työstämiseen. Kulmahiomakoneilla voidaan katkaista levyjä, putkia tai profiileja, ruoste voidaan poistaa ja suuret metallipinnan kiillottaa.Kulmahiomakoneessa voidaan käyttää mitä erilaisimpia hiomalaikkoja, joten tämä hiomatyökalu soveltuu moniin käyttötarkoituksiin, niin kuin esimerkiksi kulmahiomakone PAGS 11-230.

Suorahiomakoneet

Tällaiset saumahiomakoneet soveltuvat optimaalisesti metallin paikalliseen hiontaan. Laitteeseen voidaan kiinnittää erilaisia hiomavälineitä käyttötarpeen mukaan ja nopeus voidaan valita etukäteen. Suorahiomakoneilla voidaan tällä hioa metalleja ja poistaa ruostetta, puhdistaa hitsisaumoja tai poistaa pursetta työkappaleista. Koska hiomapää on kapea, suorahiomakoneilla voi ulottua käytännössä joka kohteeseen, esimerkiksi putkien sisäseinille.

Pöytähiomakoneet

Tätä hiomatyökalua käytetään vain paikallaan toisin kuin edellä mainittuja hiomalaitteita. Eri käyttötarkoituksiin on saatavana erilaisia pöytähiomakoneita. Kaksoishiomakoneen kaksi karkeudeltaan erilaista hiomalaikkaa soveltuvat optimaalisen poranterien kärkien tai leikkuutyökalujen, esimerkiksi saksien tai veitsien teroittamiseen. Integroitu nauhahiomakone laajentaa käyttökohteet puun tai pehmeän metallin karkeaan ja hienoon hiontaan.

 

Erityisiä etuja: nauhahiomakone PBSS 10 600

Nauhahiomakoneen PBSS 10-600 ideaalisesti tasapainotettu voimansiirtojärjestelmä siirtää 600 W:n moottorin jokaisen portaattomasi esivalitun nopeuden maksimaalisen tehokkaasti nauhan akselille. Nauhahiomakoneessa on lisäksi automaattinen nauhan keskitys, joten nauha keskittyy itsestään laitteen käynnistyessä. Nauhan kulku voidaan lisäksi hienosäätää erikseen reunatonta hiontaa varten. Hiomanauhan vaihto sujuu muutamassa sekunnissa ilman työkaluja, sillä laitteessa on integroitu kiristysvipujärjestelmä. Hiomakoneessa on myös luja pölynkeruukotelo ja siihen integroitu suodatinjärjestelmä. Se kiinnitetään pikalukoilla ja voidaan irrottaa helposti tyhjennettäväksi.

Ajankohtainen suosituksemme

Nauhahiomakone PBSS 10-600 sisältää käyttövalmiin nauhan puun hiontaan (karkeus 80) sekä pölynkeruukotelon, supistuskappaleen, adapterin ulkoista lastujen poistoimua varten ja kaksi kiinnikettä pöytään kiinnittämistä varten.

Normaalisti 62,46 €, nyt vain 34,95 €, sis. alv.

 

Erityisiä etuja: 3-in1 monitoimihiomakone PMSS 11-220

Tämä 3-in-1-monitoimihiomakone on sopiva hiomatyökalu joka tilanteeseen. PMSS 10-220:aan kuuluu kolme erilaista hiontalevyä, joilla laite voidaan muuttaa helposti taso-, delta- tai epäkeskohiomakoneeksi.Vahva 220 W:n moottori toimii tehokkaasti myös kuormitettuna – nopeudeksi voidaan valinta portaattomasti 14 000 – 24 000 värähdystä minuutissa. Jokaiselle alustalle sopiva työskentely. Suuret hiomapinnat erottavatPMSS 11-220:n markkinoiden muista hiomalaitteista.Suuremmat hiottavat pinnat, nopeampi työn edistyminen – tämän Trotec-työkalun lisäetu.

Ajankohtainen suosituksemme

PMSS 11-220 toimitetaan laukussa, mukana pölynkeruukotelon, ulkoisen poistoimun sovitin, tasohiomalevy, epäkeskohiomalevy, deltahiomalevy ja kaksi hiomapaperiarkkia per levy (80 ja 240).

Normaalisti 52,06 €, nyt vain 34,95 €, sis. alv.

 

Vastaamme mielellämme kysymyksiisi numerossa +49 2452 962 400.

 

Remonttivinkkejä – kerromme lähiaikoina seuraavista aiheista:

7/9 Remontointi: Mikä hiomalaite mihin käyttötarkoituksiin
8/9 Remontointi: Vinkkejä täydelliseen julkisivumaalaukseen
9/9 Remontointi: Rakennus- ja korjaustyöt nopeasti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lähettämällä hyväksyt henkilötietojesi käsittelyn tietosuojakäytäntömme mukaisesti.


*