”Tähän tarvitaan pistorasia!” – Vinkkejä täydelliseen asennukseen

Asunnossa ei ole koskaan liikaa pistorasioita. Vaikka pistorasioita onkin asennettu runsaskätisesti, niitä puuttuu varmasti sieltä, missä niitä tarvitaan. Puuttuminen vaikuttaa nopeasti esimerkiksi mukavuuteen keittiössä. Silloin on tehtävä jotain – samanaikaisesti remontoitaessa. Hyvä tilanteessa on: Pistorasioiden asentamiseen ja kytkemiseen ei tarvitse kutsua sähköasentajaa – sillä näytämme, miten se sujuu helposti oikeilla välineillä …

Kotinikkari voi tehdä joitakin sähkötöitä itse, kunhan joitakin tärkeitä perussääntöjä noudatetaan. Tärkeintä on: Turvallisuus ennen kaikkea! Sähköasennuksessa voi pelkästä johtimen koskettamisesta saada hengenvaarallisen sähköiskun. Kytke käsiteltävä virtapiirin ensin jännitteettömäksi ja tarkasta ehdottomasti luotettavalla mittalaitteella. Tämän lisäksi: Vain valtuutettu sähköasentaja saa asentaa varokkeita.

Saat luotettavia ja ehdottoman tarkkoja mittalaitteita tietysti Trotecilta: ensinnäkin kaksinapaisen jännitetesterin BE20, joka on optimaalinen kotinikkareille ja sähköasentajille. Toiseksi digitaalisen yleismittarin BE50 – lukuisine mittaustoimintoineen. Nämä mittauslaitteet soveltuvat monenlaiseen virran ja sähkön mittaukseen sekä yrityskäytössä että puoliammattilaisille.

Pistorasian asentaminen – näin se toimii

Ensin aluksi tärkeä ohje: Lisäpistorasiaa asennettaessa on otettava huomioon voimassa olevat sähköturvallisuusmääräykset, esimerkiksi vikavirtasuojakatkaisija (FI). Kysy tarvittaessa sähköasentajalta tai sähköyhtiöltä!

  • Aloita uusi asennus jakorasiasta tai pistorasiasta. Ensin on päätettävä, jääkö uusi johto näkymiin tai piilotetaanko se seinään. Pinta-asennuksessa käytetään vaippajohtoa (tyyppi NYM), upotettuun asennukseen vaaditaan nousujohto (NYIF).
  • Katkaise virtapiiri ennen kuin aloitat asennustyöt. Muista ehdottomasti tarkastaa pistorasian jännitteettömyys jännitetesterillä BE20 tai digitaaliyleismittarilla BE50.
  • Sitten vasara ja taltta esiin: Katso, onko jakorasiassa käyttämätön läpivienti, ja poista sitä ympäröivä tasoite. Merkitse johdon reitti ja talttaa se auki.
  • Talttaa sitten reikä rasialle. Paras vaihtoehto on porakone ja sopivan kokoinen porakruunu. Nyt tarvitsee vain vetää johto ja peittää kaikki tasoitteella.
  • Kytke jakorasian kaikki johtimet samassa värijärjestyksessä pistorasiaan. Asenna sitten kansi ja sulje varoke. Valmis!

Jännitetesteri BE20 ja digitaaliyleismittari BE50 – Trotecin merkkilaatua

Täydellinen BE20 on nopea ja helppo käyttää, ja se sopii ergonomisesti muotoiltuna ja kevyenä mukavasti käteen. BE50 on erittäin iskunkestävä ja ehdottoman pöly- ja vesitiivis – ja sopii siten kovaan jokapäiväiseen käyttöön! Tilaa valitsemasi laite siksi jo tänään

Vastaamme mielellämme kysymyksiisi numerossa +49 2452 962 400.

Remonttivinkkejä – kerromme lähiaikoina seuraavista aiheista:

3/9 Remontointi: Täydellinen pistorasioiden asennus
4/9 Remontointi: Poraaminen, iskuporaaminen ja talttaaminen väsymättä
5/9 Remontointi: Jyrsi, sahaa, leikkaa, raspaa ja hio vain yhdellä laitteella
6/9 Remontointi: Pisto-, puukko- ja käsipyörösahat Trotecilta
7/9 Remontointi: Mikä hiomalaite mihin käyttötarkoituksiin
8/9 Remontointi: Vinkkejä täydelliseen julkisivumaalaukseen
9/9 Remontointi: Rakennus- ja korjaustyöt nopeasti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*