Trotec-sarja osa 4 – Hyvä sisäilma kylpyhuoneessa

banner_trotec_serie_teil4_bad_fi

Viimeistään siinä vaiheessa, kun laattojen saumoissa näkyy ensimmäiset homepilkut, on aika toimia. Parempi olisi tietysti, jos homepilkkuja ei pääse syntymään ollenkaan. Sarjamme neljännessä osassa selvitämme, miten niinkin kosteassa tilassa kuin kylpyhuone voi välttää kosteusvauriot ja homeen muodostumisen.

Pääsyyt kylpyhuoneen liian kostealle ilmalle

Niin kuin nimi jo sanoo – kylpyhuoneessa kosteutta ei voi välttää: suihku ja mahdollinen kylpyamme tuottavat suuret määrät vesihöyryä. Minne tämä kaikki joutuu pienessä huoneessa? Onko tuuletus tarpeeksi tehokasta?

Lisäksi kaakeliseiniin tiivistyy lauhdevettä, sillä kaakeli itsessään ei ime kosteutta. Sen vuoksi saumakohtiin ilmestyy usein homepilkkuja, sillä jonnekin kosteus kuitenkin kulkeutuu. Lisäkosteutta aiheuttavat käytetyt, märät kylpypyyhkeet ja mahdolliset pyykinkuivausviritelmät.

Vinkkejä kylpyhuoneen ihanteelliseen sisäilmaan

 • Nosta kylpyhuoneen lämpötilaa

  Kylpyhuoneen lämpötila tulisi olla 22° ja 24° asteen välillä, korkeampi siis kuin muissa huoneissa.

 • Käytä ilmankuivaajaa

  Ilmankuivain on ihanteellinen ratkaisu varsinkin ikkunattomissa kylpyhuoneissa tai kun kylpyhuonetta käytetään lisäksi pyykin kuivaukseen. Koska kylpyhuoneet ovat yleensä suhteellisen pieniä, suosittelemme vastaavasti pieniä ja täten edullisempia ilmankuivaimia kuten TTK 25 E, TTK 30 S, TTK 31 E tai TTK 40 E.

 • Pidä tuuletusikkuna auki suihkun aikana

  Näin kosteus kulkeutuu samantien ulos . Mikäli käytössä ei ole suihkukoppia, voi harkita suihkuverhon hankkimista. Näin ei tarvitse palella, vaikka ikkuna olisikin auki.

 • Tarkista koneellisen ilmanvaihdon tehokkuus

  Joskus koneellinen ilmanvaihto on asetettu liian pienelle teholle. Tarpeeksi tehokas ilmanvaihto on oleellista varsinkin ikkunattomissa kylpyhuoneissa.

 • Älä käytä pyykkitelinettä

  Mikäli mahdollista, älä kuivata pyykkejä samanaikaisesti suihkun tai kylvyn aikana ja kuivata myös mieluummin kosteat pyyhkeet muualla.

 • Muista tuulettaa

  Kylpyhuoneen käytön jälkeen avaa tuuletusikkuna ja ovi. Näin kostea ilma levittäytyy tasaisesti myös muihin tiloihin, missä se kuivuu.

 • Kaakeloi seinät vain n. 1,50 metrin korkeuteen saakka

  Kaakeleita kannattaa käyttää vain sillä alueella, missä on suora vesikosketus. Muu osa tilasta voidaan päällystää kalsiumsilikaatti-levyillä tai erityisillä pinnotteilla.

 • Pyyhi ylimääräinen vesi pois

  Toimi niin kuin uimahallissa: vedä kaakeleista ylimääräinen vesi lastalla pois.

Estä homeen muodostuminen kylpyhuoneessa

Lue lisää ilmankuivaimista TTK 25 E, TTK 30 S, TTK 31 E tai TTK 40 E – nyt verkkokaupastamme.

Lue ensi viikolla sarjamme 5. ja viimeinen osa: terveellinen sisäilma kellarissa

Jäikö edelliset osat lukematta? Tästä pääset artikkeleihin helposti

Trotec-sarja Osa 1 – Terveellinen sisäilma
Trotec-sarja osa 2 – Hyvä huoneilma makuuhuoneessa
Trotec-sarja osa 3 – Terveellinen sisäilma keittiössä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*