Trotec-sarja osa 2 – Hyvä huoneilma makuuhuoneessa

banner_trotec_serie_teil2_schlafzimmer_fi

Kehtaisiko näyttää vieraille makuuhuonetta? Varsinkin talvella, kun siellä on kylmän kosteaa ja mahdolliset pyykkitelineet pursuavat alusvaatteita? Luultavasti ei. Joten lukekaa tästä, miten makuuhuone pysyy mukavan kuivana ja nukkujalle terveellisenä.

Pääsyyt makuhuoneen liialliseen ilmankosteuteen

Makuuhuone säädetään yleensä liian kylmäksi kuin liian kuumaksi. Päiväsaikaan se on käyttämätön, ja usein myös tuuletusikkunaa pidetään jatkuvasti auki, jolloin ikkunankarmit viilenevät huomattavasti.Tästä seuraa usein liian suuri ilmankosteus. Lisänä on vielä kosteuden muodostuminen öisin: henkilöä kohti n. 0,5 – 1 litraa per yö. Pisteenä i:n päälle vielä mahdolliset pyykinkuivaustelineet.

Ongelmallista on lisäksi isot vaatekaapit, jotka on asetettu suoraan ulkoseinää vasten. Kaapista tulee teknisesti katsottuna osa rakennusta, ja seurauksena on kastepisteen siirtyminen ulkoseinästä suoraan kaappiin muodostaen näin lauhdevettä. Seuraava heikko kohta on raskaat verhot, sillä ne estävät ilmankiertoa, jolloin lauhdevesi jää seinään.

Vinkkejä makuuhuoneeseen: näin ylläpidät hyvää ja kuivaa sisäilmaa

 • Käytä kastepistemittaria

  Jotta homevaaran kohta olisi helposti löydettävissä, kannattaa käyttää kastepistemittaria; esimerkiksi pyrometri-kastepistemittari BP25. Tämä mittari paikantaa tarkasti mahdolliset kastepisteen rajaylitykset materiaalien pinnoissa.

 • Poista pyykkitelineet

  Käytä erillistä kuivaushuonetta tai kuivaa lämpimissä, säännöllisesti tuuletetuissa huoneissa.

 • Käytä ilmankuivainta

  Mikäli käytettävissä ei ole erillistä kuivaushuonetta, kannattaa harkita ilmankuivaimen hankkimista; esimerkiksi TTK 70 S, jossa on erillinen pyykinkuivaustoiminto.

 • Löydä sopiva huoneenlämpö

  Varmista makuuhuoneen säännöllinen lämpötila. Miellyttävä lämpötila nukkuessa on 18° – 19° Celsius-astetta.

 • Muista tuulettaa

  Aamulla ylösnoustessa ja illalla nukkumaan mentäessä tulee tuulettaa n. 5 – 10 minuuttia. Jos mahdollista, ikkuna tulisi avata kokonaan.

Estä homeen muodostuminen makuuhuoneessa

Lue lisää kastepistemittaristamme BP25, joka maksaa nyt vain 54,95 € sekä ilmankuivaimestamme TTK 70 S, jossa on erityinen pyykinkuivaustoiminto – nyt Trotecin verkkokaupassa.

Lue ensi viikolla kolmas osa sarjastamme: terveellinen sisäilma keittiössä

Etkö huomannut ensimmäistä osaa? Ei haittaa, tästä pääset nopeasti artikkeliin:

Trotec-sarja osa 1 – Terveellinen sisäilma

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*