Trotec-sarja osa 3 – Keittön ihanteellinen ilmanlaatu

banner_trotec_serie_teil3_kueche_fi

Homejuustoa, kyllä kiitos. Hometta seinillä ja katossa, ei kiitos! Miten näistä kutsumattomista vieraista pääsee eroon, kerromme tämänkertaisessa blogissamme. Lue tästä kuinka keittiösi pysyy miellyttävänä kokoontumispaikkana koko perheelle sekä vieraillesi!

Pääsyyt keittiön liian kostealle ilmalle

Ei vaan juhlana, vaan myös arkena keittiö on eniten käytetty tila asunnossa. On loogista, että tiloissa joissa päivittäin käy kova vilinä, kerääntyy kosteutta. Keittiön kaapit ovat yleensä seinissä kiinni, joten ne estävät kunnollisen ilmankierron. Ruokia keittäessä syntyy paljon vesihöyryä ja ruoan laiton jälkeen keittiö yleensä siivotaan vedellä. Seurauksena on suuri määrä ilmankosteutta.

Vinkkejä terveelliselle huoneilmalle keittiössä

  • Käytä ilmankuivaajaa

    Liesituulettimet imevät rasvaa ja hajuja, mutteivät kosteutta. Siksi suosittelemme vaikeissa kosteustapauksissa ilmankuivainta, joka on helppo asettaa huoneeseen. Riippuen keittiön koosta, voit valita seuraavien ilmankuivainten välillä: TTK 25 E, TTK 40 E, TTK 50 E tai TTK 71 E.

  • Varmista ilmankierto

    Mahdollista ilmankierto ulkoseinän ja kaapiston välillä. Esimerkiksi voit poistaa kaappien takaseinän tai asentaa tuuletusritilän työtason alle.

  • Tuuleta ruokaa laittaessasi ja siivotessasi

    Tuuletusikkuna kannattaa pitää avoinna ruokaa laittaessa. Mikäli ulkona on liian kylmä, voit ruokailun ja jälkien korjaamisen jälkeen avata tuuletusikkunan apposen auki ja tuulettaa näin n. 5 minuuttia.

Estä keittön homekasvu!

Lue linkeistä lisää ilmankuivaimistamme TTK 25 E, TTK 40 E, TTK 50 E ja TTK 71 E – nyt saatavilla Trotecin verkkokaupassa.

Lue ensi viikolla sarjamme 4. osa: terveellinen sisäilma kylpyhuoneessa

Jäikö edelliset osat lukematta? Tästä pääset artikkeleihin helposti:

Trotec-sarja Osa 1 – Terveellinen sisäilma
Trotec-sarja osa 2 – Hyvä huoneilma makuuhuoneessa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*