Pidä kaasuputket kunnossa

banner_ttr_400_500_d_banner_fi

Kaasunjakeluasemille ei saa asentaa tavallisia ilmankuivaimia, sillä räjähdysvaara olisi silloin liian suuri. Juuri näiden tilojen ilmankosteus on kuitenkin äärimmäisen korkea, mikä vahingoittaa putkia, itse rakennusta ja sähkölaitteita. Putkien pinnalle tiivistyvä kosteus, kattojen ja seinien homehtuminen ja routavauriot aiheuttavat korkeita saneerauskustannuksia, ellei suurelle ilmankosteudelle tehdä jotain.

Trotecilla on ratkaisu ongelmaan! TTR-sarjan ilmankuivaimiin kuuluu malleja, jotka toimivat neutraalilla sekä ylipaineella. Kirjaimella ”D” merkityt laitteet soveltuvat erinomaisesti kaasunjakeluasemille.

Uutta tuulta kaasunjakeluverkostoihin

Kuiva ilma suojaa. Tämä periaate koskee myös kaasunjakeluasemien laitteita ja putkia. Tiedämme, kuinka tärkeää jakeluasemien toimiva tekniikka on – onhan maakaasu yksi tärkeimmistä energianlähteistä. Nesteytetty maakaasu kuljetetaan putkia pitkin paineistettuna kuntien jakeluverkostoihin. Kaasu luovutetaan kaasunjakeluasemilla. Maakaasun painetta on kuitenkin alennettava, jotta se voidaan ylipäätään luovuttaa eteenpäin. Kaasu höyrystyy, kun paine alenee, jolloin putki jäähtyy voimakkaasti ja ilmankosteus kasvaa samalla huomattavasti. Jatkuvan suuri ilmankosteus aiheuttaa homeen muodostumista kaasunjakeluasemilla. Putkien korroosio ei myöskään ole harvinaista, ja talvella jäätymisvauriot ovat suuri uhka. Kondenssivesi jäätyy, kun ulkolämpötila laskee alle nollan. Ongelmaan on vain yksi ratkaisu: ilma on kuivattava. Ex-suojatuissa tiloissa on noudatettava erityisiä vaatimuksia. Trotecin TTR-sarjan ilmankuivaimet ovat kuitenkin erittäin hyödyllisiä räjähdysvaarallisten alueiden ulkopuolella.

”D” kertoo kaiken

TTR-sarjan teollisuuskuivaimet toimivat adsorptioperiaatteella. Kun valitset siirrettävää mallia kaasunjakeluasemalle, varmista, että laitteen mallitunnuksen perässä on ”D”-kirjain. Se tarkoittaa nimittäin ilmamäärän säätötekniikkaa (”Duoventic”), jonka ansiosta tarvittavan kuivan ilman kosteuspitoisuus ja tilavuusvirta voidaan säätää portaattomasti toisistaan riippumatta. Tämä mahdollistaa sekä kiertoilman kuivaamisen, jolloin paine on neutraali, että tuuletusilman kuivaamisen ylipaineella. Kumpikin toimintatapa sopii erinomaisesti kaasunjakeluasemille. Ex-vyöhykkeen ulkopuolella käytettävät Trotecin monitaiturit ovat TTR 400 D ja TTR 500 D. Ne toimivat TTR Trisorp Dual -periaatteella: kaksi erillistä ilmareittiä ja erilliset puhaltimet jokaiselle ilmankiertosyklille. Laitteet ovat tehokkaita ja tarvitsevat verrattain vähän energiaa, sillä kiertoilmakuivausta voidaan säätää – tämä tarjoaa luotettavan ulkoisen ilmankuivauksen kaasunjakeluasemille!

Ammattilaiset apuna

Voit luottaa Trotec-laatuun ”made in Germany”, kun tarvitset ilmankuivausta kaasunjakeluasemilla. Ota yhteyttä asiakaspalveluumme Trotec24-verkkokaupan kautta – ammattitaitoinen henkilökuntamme auttaa sinua mielellään sopivan laitteen valinnassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*