Estä vauriot

banner_TTR-Serie_banner

Siltarakenteen tulee olla äärimmäisen kestävä. Mitä vaativammat olosuhteet sillalla on, sitä tarkempi tulee olla rakenteen suojaus. Erityisesti veden yllä oleva rakenne joutuu alttiiksi suurelle ilmankosteudelle. Jos tätä kosteutta vastaan ei toimita, seurauksena on korroosio.

Murentunut lakka ja rumat ruostekohdat eivät ole vain esteettinen haitta. Jos rautaosissa kukkii ruoste, suojapäällyste vaurioituu. Se taas saattaa johtaa materiaalin tuhoutumiseen. Lisäksi sillan sisäosissa on sähköjohtoja ja muuta elektroniikkaa, joiden tulee pysyä kuivana. Investointi kuivausjärjestelmään  saattaa hidastaa vaurioita vuosilla ja alentaa korjauskustannuksia valtavasti. Vahva ja vankka ratkaisu ongelmaan on Trotecin TTR-sarjan adsorptiokuivaimet.

Estä vauriot

Korroosio teräspalkeissa ja rautaosissa, elektroniikan oikosuluista johtuvia sähkökatkoksia, hilseilevää ruostesuojausta: siltojen huolto- ja saneeraustyöt saattavat olla valtavan kalliita, mikäli rakenteen suojaus ei toimi. Siltamateriaalin suurin vihollinen on aina vesi. Samalla  rakenne on alttiina myös ilmankosteudelle ja varsinkin silloin, kun silta kulkee joen yli. Tiesitkö, että teräs on alttiina korroosiolle jo 45 prosentin ilmankosteudessa? Suojapäällysteet auttavat vain jonkun verran. On otettava huomioon, että suojalakan maalaajat eivät yllä joka paikkaan. Kuiva ilma tarjoaa paremman suojan, sillä se tunkeutuu joka nurkkaan ja hävittää samalla kosteuden.

Siltarakenteella tulee olla kunnon kosteudenpoistojärjestelmä. Kuiva ilma suojaa sekä siltarakennetta että huoltotiloja ja –kuiluja; ruosteen leviäminen hidastuu huomattavasti – ja samalla myös jatkoseuraamukset kuten hilseilevä lakka ja vaurioitunut elektroniikka. Huoltokustannukset alenevat huomattavasti ja saneeraustarve siirtyy vuosilla eteenpäin.

Ratkaisu on adsorptiokuivaus

Trotec Group tarjoaa TTR-sarjan ilmankuivaimillaan räätälöidyn kuivausjärjestelmän siltarakenteille. Tässä tapauksessa ratkaisuna on adsorptiokuivaus, sillä erityisen tekniikkansa ansiosta TTR-sarjan laitteet kykenevät alentamaan ilmankosteuden erittäin lyhyessä ajassa. Siltarakenteisiin käytetään tilavuudesta riippuen erikokoisia ja –vahvuisia kuivaimia, jotta haluttu kuivuus saavutetaan ja ylläpidetään. Näin korroosio saadaan pysähtymään kokonaan! Pienet huoltotilat, jakokaapit ja syvennykset voidaan kuivattaa siirrettävillä laitteilla TTR 200 ja TTR 500 D. Suurempien onteloiden jatkuvaa kuivausta varten sopivat kiinteästi asennettavat, vahvat TTR-mallit TTR 1000TTR 9500. Erityisiä ilmankuljetusletkuja voidaan ottaa käyttöön, jotta kostea ilma saadaan luotettavasti poistettua myös pidemmiltä etäisyyksiltä.

Jotta siltarakenteen kosteudenpoisto olisi mahdollisimman tehokasta, täytyy laitteiden sijoitus olla vastaavasti hyvin suunniteltu. Trotec Industrial Servicen ammattilaiset tietävät kuinka tämä tehdään. He tulevat paikan päälle analysoimaan siltojen kuivaustarvetta ja tarjoavat tarkkaa tietoa eri laitteiden tehosta. Tarjoamme myös mahdollisuuden testata ensin siirrettävillä adsorptiokuivaimilla. Ota yhteyttä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*