Hygieenisesti puhdasta ja tuoretta

tro_blog_entfeuchtung-fleischindustrie_banner

Paras hygienia on ehdottoman tärkeää lihaa jalostavassa teollisuudessa, oli sitten kysessä tuore liha tai makkaratuotteet. Tiukat hygieniamääräykset eivät ole tuottajien ongelmana vaan kylmätilojen liian suuri ilmankosteus. Se nimittäin aiheuttaa bakteerien kasvua, hajuja, korroosiota ja sitä kautta jopa tuotantoseisokin. Trotecin TTR-sarjan ilmankuivaimella vältät nämä ongelmat, sillä erittäin tehokkaat adsorptiokuivaimet varmistavat yrityksesi turvalliset tuotanto- ja hygieniaolosuhteet.

Hygieenisesti puhdasta ja tuoretta

Hyvän lihan tunnusmerkkejä ovat erinomainen maku ja laatu. Siksi lihanjalostuksen joka tuotantovaihe on tarkkaa työtä. Kaikkein tärkeintä on hygieniamääräysten noudattaminen. Hygieniasta huolehtiminen on monivaiheinen tehtävä: suojavaatteet, säännöllinen desinfiointi, tiettyjen käyttäytymissääntöjen noudattaminen ja kylmäketjun varmistava tekniikka. Kondenssiveden muodostuminen kuitenkin aliarvioidaan monissa yrityksissä, vaikka siitä voi seurata muutakin kuin yhden tuotantomäärän pilantuminen: Kondenssivesi voi tuhota koko varaston sisällön.

Tartu ongelmiin jo alkuvaiheessa

Jäähdyttämöissä ja lihanjalostusteollisuuden kylmähuoneissa on huolehdittava pikkutarkasti ihanteellisen matalan lämpötilan ylläpidosta. Se taas johtaa kondenssiveden muodostumiseen, sillä jäähdytetyn ilman kastepiste on korkeampi kuin kattojen, seinien ja työpintojen kastepiste. Ilma siis jäähtyy kylmillä pinnoilla ja kondensoituu vedeksi. Tässä muutamia esimerkkejä seuraamuksista: Vesipisarat putoavat lihatuotteille, jolloin bakteerien muodostuminen nopeutuu. Vesi valuu pitkin seiniä ja kertyy lattialle lätäköiksi, joihin työntekijät saattavat liukastua. Pakkaukset imevät kosteutta ja pehmenevät. Erittäin kostea ilma lisää myös hajun muodostusta ja vahvistaa kylmän tunnetta, mikä heikentää työntekijöiden viihtyvyyttä. Tartu ongelmiin jo alkuvaiheessa – tehokkaalla ilmankuivausjärjestelmällä. Trotec-teollisuusilmankuivaimet torjuvat tehokkaasti ilmankosteutta ja suojaavat tuotteita ja työntekijöitä.

TTR-sarja: tehokkuutta alhaisissa lämpötiloissa

Kylmätilojen kosteusarvoja ei voida alentaa ilman kosteudenpoistojärjestelmää. Kylmälaitteistot alentavat lämpötilaa, mutta eivät vaikuta ilmankosteuteen. Trotecin TTR-ilmankuivaussarjan mallit, esimerkiksi adsorptiolaite TTR 6500, ovat kiinteitä järjestelmiä, joilla kylmätilojen ilmankosteutta voidaan ohjata luotettavasti.

Trotec-ilmankuivausjärjestelmä takaa seuraavat edut:

  • suljetut kuivausjärjestelmät, joiden kosteudenpoistoteho on erityisen suuri
  • nopea, taloudellinen ja luotettava toiminta
  • suuri teho jopa -15 celsiusasteen lämpötiloissa
  • vankka korroosiosuojattu rakenne
  • voidaan asentaa valmiiseen logistiikkajärjestelmään
  • täysautomaattinen toiminta, vähäinen huollon tarve
  • lämmön talteenotto tai prosessilämmöllä tuettu ilmanlämmitys säästää energiakustannuksia

Tarvitsetko apua ilmankuivausjärjestelmän suunnittelussa? Luota Trotecin teollisuuspalveluun. Analysoimme laitetarpeen yhteistyössä paikan päällä, laadimme yksityiskohtaisen käyttökustannuslaskelman ja neuvomme laitetyyppiä, asennuspaikkaa ja käyttöä koskevissa asioissa. Asiantuntijamme ovat saksan- ja englanninkielentaitoisia, mutta paikalla on myös suomenkielinen yhteyshenkilömme Robert Janetzko. Annamme myös tarvittaessa vuokralaitteiston käyttöösi, jotta voit testata uutta järjestelmää ennen sen asentamista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*