Visiosta innovaatioon: Trotecin CO₂-neutraali logistiikka- ja tuotantokeskus rakennetaan Heinsbergiin.

Alussa oli visio: ilmastoneutraalius.
Euroopan pitäisi olla ilmastoneutraali vuoteen 2050 mennessä. Tämä voidaan saavuttaa vain, jos mahdollisimman monet yritykset, ihmiset ja hallitukset näkevät ilmastonmuutoksen torjunnan tiimityönä. Toimitaan yhdessä ilmastonsuojelun hyväksi, mutta ei unohdeta yksilön vastuuta. Trotec asetti tämän johtoajatuksen mielessä kunnianhimoiset tavoitteet jo suunnitellessaan uutta, huipputeknistä logistiikka- ja tuotantokeskusta Heinsbergiin. Ilmastoneutraalius vuoteen 2023 mennessä. Tämän saavuttamiseksi tuotannon ja logistiikan hiilidioksidipäästöt vähennetään minimiin ja ekologista jalanjälkeä pienennetään merkittävästi. Lisäksi Trotec tukee lukuisia toimenpiteitä kotimaassa ja ulkomailla, jotka edistävät hiilidioksidi- (CO2) ja muiden kasvihuonekaasupäästöjen vähentämistä.

Suurin askelin kohti ilmastoneutraaliutta – logistiikka- ja tuotantokeskuksen rakentamisen edistyminen 60 sekunnissa:

Täällä rakennetaan hienoja asioita – Heinsbergin, alueen ja ympäristön kannalta.

Trotecin uusi logistiikka- ja tuotantokeskus rakennetaan Oberbruchin teollisuuspuiston välittömään läheisyyteen, ja se toimii ilmastoneutraalisti lukuisten innovaatioiden ansiosta.

Trotecin alueellinen sähkö

Rakennuksen noin 50 000 m²:n kattopinta-ala varustetaan uusimman sukupolven aurinkosähköjärjestelmällä. Kun tavanomaisten aurinkovoimaloiden keskimääräinen hyötysuhde on yleensä vain 15-20 prosenttia, Trotecin käyttämien aurinkopaneelien hyötysuhde on lähes 30 prosenttia. Noin kolmasosa valosta muunnetaan sähköenergiaksi. Tämä on huippuluokkaa ja edistää merkittävästi sitä, että jo vuonna 2023 jopa 2 000 kotitaloutta Heinsbergin alueella voi luottaa kestävään energiahuoltoon alueellisen vihreän sähkön avulla.

”Kestävä kehitys tarkoittaa taloudellisesti, ekologisesti ja sosiaalisesti vastuullista toimintaa. Siksi alueen jokainen kotitalous voi pian saada vihreää sähköä, jota tuotamme täällä paikan päällä omalla katollamme.”
Alexandra Goertz, Trotecin toimitusjohtaja

Resursseja säästävä lämpöpumpputekniikka

Luonnollisesti myös itse logistiikkakeskukseen syötetään itse tuotettua vihreää sähköä. Alueiden jäähdytyksessä ja lämmityksessä vältetään fossiilista energiaa 100-prosenttisesti. Sen sijaan energiaa säästävät lämpöpumput huolehtivat rakennuksen kestävästä ja resursseja säästävästä ilmastoinnista.

Sähköajoneuvojen latauspisteet

Trotecin ajoneuvokanta sähköistyy tulevina vuosina yhä enemmän. Olivatpa kyseessä työntekijät, asiakkaat, asentajat tai toimittajat – yrityksen tiloissa olevat latausasemat edistävät liikkuvuuden kääntymistä alueella.

Menestystarina ”made in Heinsberg

Uuden logistiikka- ja tuotantokeskuksen ansiosta Trotec saavuttaa jo nyt tavoitteensa olla ilmastoneutraali vuonna 2023. Tämä on kuitenkin vasta alkua kestävän kehityksen edistämiselle. ”Olemme laatineet kestävyysstrategian, jossa on korkeat vaatimukset kaikkia tulevia hankkeita varten kotimaassa ja ulkomailla”, Trotecin toimitusjohtaja Alexandra Goertz sanoo ja antaa näkymiä tulevaisuuteen. Heinsbergissä aloitettu toiminta toteutetaan tulevaisuudessa myös kaikissa Trotecin tytäryhtiöissä maailmanlaajuisesti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lähettämällä hyväksyt henkilötietojesi käsittelyn tietosuojakäytäntömme mukaisesti.


*