Vinkkisarja ”Huono ilma tekee sairaaksi“ osa 3 – viherkasvit auttavat

tro_blog_schlechte_luft_3_banner

Vihreän peukalon omaavat henkilöt arvaavat tietenkin heti, mitä tämänpäiväinen teema koskee: viherkasveilla voi parantaa huoneilman laatua pysyvästi. Ne ottavat nimittäin ihmisten ja eläinten uloshengitetyn hiilidioksidin (CO2) itseensä ja tuottavat siitä fotosynteesin avulla jälleen happea. Tämä ei tietenkään korvaa riittävää tuuletusta – mutta on mukava lisä hyvälle huoneilmalle.

Viherkasvit tuottavat myös ilmaan kosteutta, mikä on hyväksi hengitysteille: kun ne pysyvät kosteana, myös limakalvot pysyvät kosteana ja siten vastustuskykyisinä infektioille. Tietyt kasvilajit luovuttavat jopa 97 prosenttia kasteluvedestä vesihöryrynä takaisin ilmaan. Tällaisia kasveja ovat esim. säde- tai papyruskaislat. Lisäksi tietyillä kasveilla on ominaisuuksia, joista voimme hyötyä …

Parhaat ilmanpuhdistajat kasvimaailmassa

  • Aito Aloe suodattaa eniten formalihydiä kaikista kasveista.
  • Piparminttu parantaa muistisuoritusta ja keskittymiskykyä. Tämän selvitti New Yorkin yliopisto. Loistava kasvi esim. työpaikalle.
  • Muratti haihduttaa bentseeniä enemmän kuin mikään muu kasvi. Bentseeniä on tupakansavussa, ja se on syöpää aiheuttava aine.
  • Vehkakasvit haihduttavat myös hyvin bentseeniä ja trikloorietyleeniä.
  • Sitruunamelissa tuoksuu raikkaalta ja Ohion yliopiston mukaan se lisää noradrenaliinia, joka on kipua alentava hormoni.
  • Gardeniat täyttävät tuoksullaan koko huoneen ja ovat siksi suosittuja kasveja myös toimistoissa, sillä ne nostavat vireystasoa.
  • Kirjorönsylilja imee itseensä suuria määriä hiilidioksidia ja tuottaa näin jatkuvasti raitista ilmaa – ihanteellinen kasvi tiloihin, joissa oleskelee paljon ihmisiä.
  • Kultaköynnös haihduttaa myös hyvin hiilidioksidia ja bentseenejä. Lisäksi se viihtyy vähäisessä valossa.
  • Traakkipuu imee hyvin formalihydejä, trikloorietyleeniä sekä bentseenejä. Soveltuu myös hämäriin tiloihin.

Kiitä kasvejasi huolehtimalla oikeasta valosta

Voit kiittää kasvejasi huolehtimalla säännöllisestä kastelusta ja pitämällä huolen oikeasta valosta. Tähän tarvitset vain kastelukannun ja Trotecin luksimittarin BF06. Tällä valomittarilla voit mitata sisään tulevan valon voimakkuutta, joten tiedät mihin kasvit tulee sijoittaa.

Puhdasta ilmaa Trotecin innovatiivisilla ratkaisuilla

Jatkamme sarjaamme ilmanlaadun parantamisesta – tilaa sinä sillä aikaa tarjoushintaan luksimittari BF06. Nyt vain 22,95 € sis. Alv (ovh 46,80 €) – Trotecin verkkokaupasta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*