Vesi pitää liikkeellä

_banner_SecoSan_Sport-_banner

Liikunta on erinomainen tapa irrottautua arjesta. Hölkkäämällä, kuntoilemalla tai pyöräilemällä saat uutta energiaa ja nautit tunteesta, että olet tehnyt hyvää kehollesi ja mielellesi. Muista kuitenkin, että energiaa kuluttaessa on huolehdittava erityisesti elimistön nestetasapainosta.

Juo ennen liikuntasuoritusta ja sen jälkeen paljon vettä: se auttaa kehoa palautumaan ja säilyttää energisyyden tunteen. Trotecin SecoSan Stick on ihanteellinen lisä vesipulloon.

Vesi pitää liikkeellä

Liikunta pitää kunnossa – niin mielen kuin kehonkin. Senhän jo tiesitkin. Liikut kenties mielelläsi töiden tai opiskelun jälkeen, jotta mielesi rentoutuu ja lihakset ja nivelet pysyvät kunnossa. Jos kuitenkin juot liian vähän, väsyt pian. Tämä koskee luonnollisesti erityisen paljon liikkuvia ihmisiä. Jotta suorituskykysi säilyisi, huolehdi riittävästä veden saannista ennen urheilusuoritusta, sen aikana ja jälkeen. Virkistävä ja energiaa antava veden saanti on tärkeää myös arkiliikkujille. Paljonko vettä oikeastaan ihminen tarvitsee?

Riittävä määrä vettä

Aikuinen tarvitsee päivittäin noin 2–3 litraa nestettä. Ammattiurheilijoiden on taas huolehdittava siitä, että he juovat päivittäin vähintään kolme ja puoli litraa vettä. Nämä lääketieteilijöiden peukalosäännöt koskevat kuitenkin fyysistä lepotilaa. Kun urheilu tulee mukaan kuvaan, veden tarve kasvaa. Urheillessa hikoillaan, sillä keho säätää siten sisäistä lämpötilaa. Elimistö menettää hikoillessa vettä. Poistuvan veden määrä riippuu luonnollisesti kuormituksesta ja ympäristöolosuhteista. Tosiasia on, että elimistöön on palautettava juomalla sama määrä vettä, kuin sitä poistui hikoilemalla urheilusuorituksen aikana. Muuten vaarana ovat heikkous, huonovointisuus sekä lihaskrampit.

Vesi, energianlähde

Jos haluat korvata menetetyn vesimäärän oikeaoppisesti, voit tehdä vaakatestin. Punnitse itsesi ennen suoritusta ja sen jälkeen. Vaa ´an ero kertoo, kuinka paljon vettä pitäisi juoda. Jos olet menettänyt esimerkiksi kaksi kiloa, sinun pitäisi juoda kaksi litraa vettä. Litra on minimi kilon erotusta kohti.
Jos urheilu on sinulle pikemminkin vapaa-ajan harrastus, et tarvitse isotonisia juomia, jotka korvaavat veden lisäksi hien mukana poistuneet kivennäisaineet. Kohtuullisen suorituksen jälkeen on täydennettävä elimistön nestemäärää. Tasapainoinen ateria korvaa menetetyt kivennäisaineet nopeasti. Raikas, puhdas vesi on ihanteellinen juoma. Sitä saat helposti, kun täytät juomapulloon vesijohtovettä ja lisäät mukaan SecoSan Stickin.

Aina puhdasta ja virkistävää

Kun urheilu kutsuu, valmista aina pullollinen SecoSan-vettä. SecoSan Stickin hopeaionit torjuvat itiöitä ja bakteereja. Lisäksi se sitoo vedessä olevaa happea. SecoSan Stick pitää veden jatkuvasti puhtaana ja raikkaana – riippumatta siitä, kuinka usein täytät pullon. Kapselin teho säilyy puoli vuotta. Sinun ei tarvitse enää miettiä, kuinka huolehdit virkistävän veden saannista!
Trotec-verkkokauppa myy SecoSan Stickejä eri versioina. Pienin SecoSan Stick pitää enintään 0,7 litran vetoisen vesiastian tai -pullon luotettavasti puhtaana ja bakteerittomana. SecoSan Stick 2 pitää kahden litran pullojen sisällön jatkuvasti raikkaana, SecoSan Stick 10 jopa kymmenen litraa. Lisäksi hyvä uutinen säästeliäille liikkujille: Kolmen kappaleen SecoSan Stick 1 -pakkaus maksaa verkkokaupassa vain 9,95 €! Myös kahden kappaleen SecoSan-Stick 2 -pakkaus maksaa sekin vain 9,95 €.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*