Homevaara talvipuutarhassa

banner_luftfeuchte-wintergarten_banner

Tiivistyykö tänä vuodenaikana talvipuutarhan suurille lasiruuduille toistuvasti kosteutta? Oletko kenties sitä mieltä, että pelkkä poispyyhkiminen auttaa? Hetkinen vain! Pelkkä pyyhkiminen ei riitä, sillä märkä lasi on merkki kohonneesta ilmankosteudesta. Silloin uhkana on homehtuminen – myös talvipuutarhassa!

Kun kosteutta tiivistyy lasiruuduille, syynä ovat useimmiten huono eristys ja kylmäsillat sekä suuri määrä vettä, jonka talvipuutarhan kasvit haihduttavat ilmaan. Jos ilman suurin kyllästymisaste on saavutettu, tilan lämmin ja kostea ilma tiivistyy kylmille pinnoille, kuten tässä tapauksessa talvipuutarhan lasiruuduille. Ilmankosteus kondensoituu: lasi huurtuu ja kastuu. Periaatteessa kosteuden tiivistyminen lasille on parempi kuin sen tiivistyminen seinälle, koska seinän pinta on alttiimpi homeen muodostumiselle. Valuva vesi uhkaa kuitenkin homehduttaa ikkunan tiivisteet.

Ilmankuivaimet pysäyttävät kosteuden – ja allergiat

Jos homeitiöt leviävät talvipuutarhasta koko taloon, vaarana ovat allergiset reaktiot ja jopa infektiot, jos vastustuskyky on alentunut. Jos homeongelmia ilmenee, on toimittava määrätietoisesti – voit esimerkiksi hankkia ilmankuivaimen meiltä. Jos ikkuna on huonosti eristetty, ilmankuivain ei estä kokonaan kosteuden tiivistymistä ruuduille, mutta se estää seinien kostumisen ja homehtumisen.

Trotec tarjoaa yksilöllisiä ratkaisuja – myös talvipuutarhaan

Olipa talvipuutarhasi sitten kooltaan 25 m², 50 m² tai jopa 90 m², ilmankuivaimistamme esim. TTK 40 E, TTK 75 S tai TTK 90 E on varmasti juuri sopiva. Lisätietoja saat Trotecin verkkokaupasta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*