Vedellä jaksat

tro_blog_urlaubsfahrten_banner

Pitkät ajomatkat ovat väsyttäviä. Jos edessä on satojen kilometrien ajaminen maan- ja moottoriteillä, kannattaa matka suunnitella hyvin. Alentunut keskittymiskyky ja epämukava olo lisäävät onnettomuuden riskiä. Pidä tarpeeksi usein taukoja ja venyttele jäseniäsi. Syö vitamiinipitoisia välipaloja ja juo tarpeeksi vettä. Trotecin SecoSan Stick:in ansiosta juomavetesi pysyy raikkaana koko matkan ajan.

Useimmat automatkat ovat melko lyhyitä, mutta silloin tällöin edessä on pitkä ajomatka, kun käydään sukuloimassa tai ajetaan lomalle. Myös työmatkat saattavat olla satojen kilometrien pituisia. Yksitoikkoiset tieosuudet väsyttävät siinä missä moottorin tasainen hurinakin. Jaksaminen on koetuksella, kun joutuu istumaan samassa asennossa tuntikaupalla. Pitkään ajomatkaan tuleekin valmistautua kunnolla.

Taukoja ja vettä

Keskittymiskykymme alenee jo puolessatoissa tunnissa. Onhan kouluissakin välitunteja säännöllisin välein. Kannattaa siis pitää tauko noin 200 km:n välein . Tauolla kannattaa venytellä kunnolla, suorittaa muutama hengitysharjoitus sekä syödä ja juoda terveellisesti. Syömisellä on väliä: aamiaisen tulee olla kevyt ja vitamiinipitoinen, autoon on hyvä ottaa mukaan terveellisiä välipaloja sekä paljon raikasta vettä. Kuivatut hedelmät, näkki- ja täysjyväleivät täyttävät vatsan, mutteivät väsytä. Muita hyviä eväitä ovat vihannestikut ja myslipatukat.

Energiantuoja

Kokisen ja kahvin sijaan kannattaa piristää itseään vedellä. Hyvä nestetasapaino auttaa myös keskittymään paremmin. Pitkällä automatkalla tulisi juoda vähintään puolitoista litraa vettä. Ota siis jo kotoa mukaan iso pullo vettä ja lisää sinne vielä yksi SecoSan Stick – näin vesi pysyy raikkaana ja bakteerittomana myös auringonpaisteessa.
Trotecin verkkokaupasta löydät erikokoisia SecoSan Stick:ejä, esimerkiksi pienin Stick pitää 0,7 litraa vettä puhtaana, ja seuraava koko kaksi litraa. Tilaaminen käy helposti, maksutapoina luottokortti, PayPal tai ennakkomaksu tilisiirtona. Tuotteet toimitetaan kotiovelle asti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*