Ammattimaista paloharjoitusta

tro_blog_Rauchgassimulator-FS200zug_banner

Tulipalon tai teknisen vian yhteydessä henkilöjunan vaunuihin voi levittäytyä paksu savukerros. Tällaisissa tapauksissa junan henkilöstön täytyy johdattaa matkustajat nopeasti ulos kapeiden käytävien kautta. Henkilöstö saa ammattimaista koulutusta nopeaa evakuointia varten. Parhaiten harjoitus sujuu mahdollisimman realistisissa olosuhteissa. Tähän tarkoitukseen käytetään usein Trotecin sumusavusimulaattoria FS200, joka syöttää junavaunuun sakeaa mutta turvallista savua.

Junan evakuointiin on muitakin syitä kuin onnettomuudet. Esimerkiksi jäätynyt jarru saattaa syttyä palamaan akselin kohdalla. Myös vioittunut ilmastointilaite saattaa aiheuttaa paksua savua. Palava roskakori tai istuin johtaa myös evakuointiin. Hätäjarrutuksen jälkeen matkustajat tulee saattaa ulos pikimmiten, sillä palokaasut aiheuttavat hengitysteissä nopeasti vaurioita. Hätätilanteen sattuessa miehistön on oltava ajan tasalla, koska matkustajat luottavat heihin.
Useamman ihmisen rauhallinen poistuminen yhtä aikaa kapeita käytäviä pitkin on haastavaa – varsinkin kun vaunu täyttyy savusta. Tällaisia tilanteita varten junan henkilökunta harjoittelee, jotta toiminta tositilanteessa on nopeaa ja rauhallista.

Jotta henkilöstöllä olisi tarvittava rutiini, täytyy evakuointiharjoituksia tehdä säännöllisesti. Junavaunuissa käytetään keinotekoista sumua, jolloin henkilöstö voi harjoitella mahdollisimman realistisissa olosuhteissa.

Hätätapauksen harjoittelua

Kapeiden junakäytävien läpi tunkeutuu sakeaa savua, jolloin matkustajat eivät enää näe eteensä. Nyt täytyy osata pysyä rauhallisena ja suunnistaa suoraan eteenpäin. Trotecin sumusavusimulaattori FS200 tuottaa samanlaisen sakean savun, kuin esimerkiksi teknisen vian aiheuttama savu.
Simulaattoria on erittäin helppo käyttää. Nestekanisteri on yhdistetty laitteeseen kädenkäänteessä ja savun tuotto voi alkaa. Laitteessa on voimakas turbiinipuhallin ja portaattomasti säädettävä nestepumppu, joitten avulla saadaan sakea sumu muutamassa minuutissa. Keinotekoisen sumun määrän voi säätää tarpeen mukaan. Turbiinin, lämmityksen ja pumpun älykäs yhdistelmä pitää huolen siitä, ettei laitteen tarvitse lämmittää itseään lisää käytön aikana. Näin savuntuotanto on tasaisen sakeaa, ja harjoitus voi kestää jopa tunteja.
Trotecin sumusavusimulaattorin FS200 käyttö junien evakuointiharjoituksissa on helppoa ja tehokasta, ja henkilöstö on tositilanteessa täysin valmistautunut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*