Varmuudella kypsytetty!

banner_DH-Serie_kaeserei_banner

Ihanteelliset kypsytysolosuhteet ovat juustonvalmistuksen A ja O. Jos ympäristö on liian kostea, juusto alkaa homehtua nopeasti. Jos ilma taas on liian kuivaa, juusto kuivuu ja kypsyminen hidastuu merkittävästi. Juustomestari tietää parhaiten ne ilmastoarvot, jotka ovat juustolaatujen hienon maun ja laadun edellytyksiä.

Trotec auttaa luomaan täydellisen ilmaston kypsyttämöön ja myös pitämään sen jatkuvasti yllä. Tehokkaat DH-sarjan ilmankuivaimet pitävät ympäristön kosteuden ihanteellisena ja tasaisena.

Varmuudella kypsytetty!

Juusto kuuluu teollisuusmaiden peruselintarvikkeisiin. Lähes jokaisessa saksalaisessa ja suomalaisessa taloudessa on juustoa – pehmeää tai kovaa. Tuotannon on oltava moitteetonta, jotta suuri kysyntä voidaan kattaa. Kypsyttämö vaatii erityistä huomiota. Juusto viipyy siellä pisimpään. Palloja ja kiekkoja varastoidaan laatujen perusteella viikkoja, kuukausia tai jopa vuosia. Jottei mikään menisi pieleen juustonvalmistuksen ehkä tärkeimmässä vaiheessa, on hygienian lisäksi ennen kaikkea varmistettava, että kypsytystilojen ilmasto on tarkasti säädetty ja vakio. Tämä koskee sekä pieniä perheyrityksiä että teollista juustonvalmistusta. Lämpötilan vaihteluilla tai ilmankosteuden alenemisella on vakavia seurauksia: suurien erien hylkääminen tai jopa tuotannon keskeytys.

Jatkuva ilmakuivaus

Hometta? Ei kiitos! Eikä myöskään kuivahtaneita juustoja. Ilmankuivaimia tarvitaan varmistamaan juuston oikean kypsyysasteen saavuttaminen. Vain silloin juusto on laadukasta. Trotecin DH-sarjan kiinteät teollisuusilmankuivaimet pitävät luotettavasti yllä kypsyttämön ilmastoa.

Edut:

  • ihanteellinen kosteuden säätö myös alhaisissa lämpötiloissa
  • yksilöllisellä säädöllä paras kypsymisilmasto
  • luotettava toiminta myös suljetussa ilmanvaihdossa
  • pienet käyttökustannukset
  • tilaa säästävä asennus seiniin ja kattoihin

Valvontaa varten

Varastotilojen ilmasto tulee tarkastaa säännöllisesti, jotta juuston herkän kypsymisprosessin kaikki tekijät ovat varmasti kunnossa. Trotecin DL200 – tiedonkeruulaitteet mahdollistavat erilaisten arvojen luotettavan pitkäaikaismittauksen ilman ulkopuolista manipulointia. Mittaa lämpötila, kastepiste ja ilmankosteus rinnakkain ja kirjaa arvot – helposti, nopeasti ja luotettavasti, esimerkiksi ilmastotietojen dataloggerilla DL200H.

Erikoisosaamista

Tarvitsetko neuvontaa sopivan mallin hankkimiseksi? Onnistuu! Luota myös Trotecin teollisuuspalveluun. Asiantuntijamme ovat tukenasi. Puhelimitse ja tietysti myös paikan päällä niin tarvittaessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*