UUTUUS: Kosteusmittarit BM12 ja BM21 mittaavat puun ja materiaalin kosteuden

banner_feuchte_indikator_banner

Rakentamiseen tai poltettavaksi pitäisi käyttää vain riittävän kuivaa puuta. Jos puun kosteuspitoisuus on yli 20 %, sillä on suurempi riski halkeilla rakentamisen yhteydessä, ja poltettaessa vaarana ovat terveyshaitat sekä hormin vaurioituminen. Ratkaisu: Tarkasta kosteuspitoisuus nopeasti ja helposti uusilla kosteusmittareillamme BM12 ja BM21 – muustakin kuin puutavarasta.

Tarkasta toimitetun puutavaran tai polttopuun oikea kosteusprosentti mittareillamme sekunnin murto-osassa: irrota suojus, työnnä teräksiset mittauspäät materiaaliin ja lue tulos näytöstä. Myöhempien vaurioiden estämiseksi on puutavaran kosteuspitoisuuden, jota käytetään esimerkiksi seiniin, kattoihin ja kattotuoleihin, oltava enintään 18–20 prosenttia. Arkkitehdit ja puusepät ehdottavat, että ihanteellinen kosteuspitoisuus on niinkin alhainen kuin 15–18 prosenttia. Saksan päästörajoitusmääräysten mukaan takassa tai uunissa poltettavan puun kosteuspitoisuus saa olla enintään 25 prosenttia. Sitä kosteamman puun polttaminen on epätaloudellista ja myös savukaasujen pienhiukkaspitoisuus moninkertaistuu.

Näin se toimii

Laitteisiin on tallennettu puun kosteuden mittaamista varten kalibrointikäyrä, joka vastaa Euroopassa yleisesti käytettävien puulajien keskiarvoa, kun puun lämpötila on 20 °C. Näin eri puulajien kosteuden mittausta varten ei tarvita muita säätöjä. Kummallakin mittalaitteella voidaan lisäksi mitata kipsin, rappauksen tai laastin kaltaisten rakennusmateriaalien kosteuspitoisuutta. Kosteus ilmaistaan näytössä absoluuttisena prosenttiarvona. BM21:n etuihin kuuluu lisäksi kaksi erilaista asteikkoaluetta puulle ja rakennusmateriaaleille. Mittaripään suojuksessa on adapteri pariston voimakkuuden ja toiminnan testaamiselle.

Neljä hyvää etua:

  • puun ja muun materiaalin kosteuden mittaus samalla laitteella
  • optimaalinen hinta-laatusuhde
  • helposti vaihdettavat teräsmittauskärjet
  • lämpötilanäyttö

Ei enää kosteaa puuta takkaan!

Tarkasta rakennuspuutavaran ja polttopuun kosteus jo oston yhteydessä: Tilaa jo tänään kosteusmittari BM12 vain 13,49 € sis. alv tai BM21 vain 25,98 € sis. alv – nyt Trotecin verkkokaupasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lähettämällä hyväksyt henkilötietojesi käsittelyn tietosuojakäytäntömme mukaisesti.


*