Trotec-suurteholämmittimet varmistavat etenemisen aikataulussa maailman suurimman padon rakennustyömaalla

Tehokasta ja vihreää Eri puolille maailmaa rakennetaan valtavia patoja ja vesivoimaloita, joilla tuotetaan vihreää sähköä. Yksin Saksassa kattavat noin 7700 vesivoimalaa huomattavan osan sähkön kokonaistarpeesta. Maailman laajuisesti laitoksia on arviolta 45 000 – 60 00 – ja niiden lukumäärä kasvaa jatkuvasti.

Keski-Aasian korkeimman vesivoimalan Rogunin pato on noin 335 metriä korkea, kun superlatiivien projekti valmistuu Trotecin teknisellä tuella vuonna 2033. Italialaine rakennuskonserni Webuild SpA rakentaa keskiaasialaiseen Pamir-vuoristoon Vakhsh-joelle. Voimalan kapasiteetti on 3600 MW (vastaa noin kolmen ydinvoimalan tehoa). Se on suunniteltu kaksinkertaistavan Tadžikistanin nykyisen energian tuotannon. Tadžikistanin Rogun-padon rakennustyömaalla käytetään Trotecin erittäin kestäviä TEH-sarjan suurteholämmittimiä, jotka kehitettiin suurten alojen lämmittämiseen vaativimmissakin ympäristöolosuhteissa.

Pato- ja tunnelityömaiden haasteita

Vesivoima on ekologisesti järkevä mahdollisuus tuottaa energiaa ja varastoida vettä kastelu- ja juomavedeksi. Vesivoimalan rakentaminen on monimutkainen hanke, joka asettaa suuria haasteita rakentajille. Patoprojektit rakennetaan yleensä ilman talvitaukoja, sillä rakenteet ovat valtavia, aikataulut ovat tiukkoja ja kustannuspaineet kasvavat. Lumi, jää ja miinusasteet eivät pysäytä töitä.

  • Betoni on lämmitettävä, jotta sen varma kovettuminen voidaan varmistaa.
  • Suspension valmistukseen käytettävät laitokset on lämmitettävä, jotta vesivoimalan rakentaminen edistyy talvisista pakkasista huolimatta ja jotta vettä sisältävä tukisuspensio virtaa varmasti.

Lämmitysratkaisut Trotecilta – suurissa rakennuskohteissa hyviksi osoittautuneet

Kun on nopeutettava kuivumista, noudatettava valmistumisaikatauluja, suojattava pakkasvaurioilta tai vältettävä vuokran menetyksiä − kun pohja- ja maarakennustöissä tarvitaan tehokkaita siirrettäviä lämmitysratkaisuja, urakoitsijat ja suunnittelijat voivat luottaa täysin taloudellisiin sähkölämmittimiin TEH 200, TEH 300 ja TEH 400 Trotecilta.

Trotecin TEH-sarjan sähkölämmittimien suurin lämpöteho on 120 kW, ja kuuman ilman määrä on valta 9000 kuutiometriä tunnissa – lämpö on heti käytettävissä, ja sitä voidaan siirtää lämminilmaletkuilla enintään 100 m:n päässä sijaitsevaan kohteeseen.

Tunnetko Best Practice Industrieservicemme?

Rakennushankkeen tarpeiden tarkkaan lasketaan ja räätälöityjen ilmastoratkaisujen kehittämiseen tarvitaan kokeneita ilmastoasiantuntijoita. Luota asiantuntijatiimiimme ja Industrieservicemme palveluihin: Analysoimme yhdessä paikan päällä yksilölliset tarpeet, selvitämme tarkan laitetarpeen ja laadimme räätälöidyn projektiratkaisujen laitteiden sijoitteluineen.

Neuvojamme kertovat mielellään myös puhelimitse numerossa +49 2452 962-400 Best Practice Industrieservicestämme.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lähettämällä hyväksyt henkilötietojesi käsittelyn tietosuojakäytäntömme mukaisesti.


*