Trotec-opas ’Öljylämmittimen huolto’ – mitä on otettava huomioon ennen öljylämmittimen käynnistämistä

Kylmenevä sää koettelee karaistunuttakin työntekijää rakennuksella, varastossa tai karjasuojassa. Nyt aika käynnistää siirrettävät öljylämmittimet. Jos öljylämmitin siirrettiin viimeisen käyttökerran vain sivuun, lämmitin on puhdistettava ennen uutta käyttöönottoa ja sen moitteeton toiminta on tarkastettava. Ennen kuin laite ’rykii’, toisin sanoen liekki palaa epätasaisesti, tai tapahtuu jotain pahempaa. Trotec-opas neuvoo yleisesti huomioon otettavia yleisesti, siis muillekin kuin meidän IDE-sarjamme öljylämmityspuhaltimien käyttäjille …

Muistin virkistämiseksi: Suoraan lämmittävät öljylämmittimet soveltuvat käyttöön ulkona tai hyvin tuuletetuissa sisätiloissa, sillä koko sen tuottama lämpö heti käytettävissä, eli hyödyt 100 %:sesti lämpötehosta Mutta: palaessa vapautuu paljon kosteutta, joten älä käytä suoralämmittimiä rakenteiden kuivaamiseen. Epäsuorasti lämmittäviä lämmityspuhaltimia voidaan käyttää myös suljettujen tilojen lämmittämiseen, kun niihin liitetään lisävarusteena myytävä savukaasuhormi. Ja sitten asiaan:

Tehtävät ennen huolloin aloittamista

Varo sähkövirtaa: Älä kosketa virtapistoketta kosteilla tai märillä käsillä ja katkaise laitteen virta. Tartu pistokkeeseen ja irrota kaapeli pistorasiasta. Jos olet jo ottanut laitteen käyttöön, anna sen jäähtyä kokonaan.

Vaarallinen sähkövirta

Vain valtuutetut erikoisyritykset tai Trotec saa tehdä tehtäviä, jotka vaativat kotelon avaamisen!

Kotelon puhdistaminen

Puhdista kotelo nihkeällä, pehmeällä, nukattomalla liinalla. Estä kosteuden joutuminen koteloon. Estä kosteuden pääsy sähkölaitteisiin. Älä käytä aggressiivisia puhdistusaineita, esimerkiksi puhdistussprayta, liuottimia, alkoholipitoisia puhdistusaineita hankausaiheita liinan kostuttamiseen. Kuivaa kotelo puhdistamisen jälkeen.

Näin varmistat laitteet moitteettoman toiminnan

Puhdista palotila, poltin ja puhallin ennen käynnistämistä. Lisäksi suositellaan säännöllistä puhdistamista 50 käyttötunnin välein. Noudata tätä ohjeitta ja asenna lopuksi osat päinvastaisessa järjestyksessä.

  • Irrota polttoöljysuodatin. Poista suodatinpanos ja puhdista se puhtaalta polttoöljyllä.
  • Irrota kotelon yläosa ja puhdista sisäosa sekä puhaltimen siivet puhdistushuovalla, ja jos likaa on paljon, käytä messinkiharjaa.
  • Tarkasta kaikkien kaapelien ja suurjännitepistokkeen kunto.
  • Irrota poltin ja puhdista sen osat messinkiharjalla.
  • Puhdista myös suutin messinkiharjalla.
  • Tarkasta sytytyselektrodin likaisuus ja vaihda elektrodi tarvittaessa.
  • Tarkasta elektrodien kärkiväli ja säädä tarvittaessa.
  • Tarkasta, onko polttoaineputki hauras tai vuotaako se, jolloin ilmaa pääsee sisään. Tarkasta myös, onko näkölasi rikkoutunut tai onko siinä hiushalkeamia. Nekin johtava ilmavuotoihin.
  • Puhdistuta palotila poltinhuollossa.

Lisätietoja Trotec-öljylämpöpuhaltimista

Lyömättömiä hinnaltaan ja teholtaan – näiden Trotecin IDE öljylämpöpuhaltimia kuvataan osuvasti. Niiden lämmitystehot ovat 20 kW – 100 kW, joten ne ovat sekä taloudellisia että luotettavia ratkaisuja siirrettävään lämmityskäyttöön rakennustyömailla, halleissa ja korjaamoissa sekä maataloudessa. Katso lisätietoja verkossa – Trotec-kaupassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lähettämällä hyväksyt henkilötietojesi käsittelyn tietosuojakäytäntömme mukaisesti.


*