Trotec-ilmankuivaimilla oikea kosteus puutavaralle

banner_holzlager_fi(0)

Sahatavara elää. Tuote on siis herkkä vaihteluille, joten siitä on huolehdittava oikein myös varastoitaessa. Tämä koskee sahatavaraa, mutta luonnollisesti myös raakapuuta. Jos se altistuu vaihteleville lämpötiloille ja liian suurelle kosteudelle, puun jännitys kasvaa liian korkeaksi ja se halkeilee. Laadukaan puutavaran kosteuden on oltava optimaalinen. Pidä siis puutavaravaraston kosteus oikeana, Trotec toimittaa tarvittavat ratkaisut parhaalle laadulle. Lämmitysjärjestelmä ei edistä puutavaran oikeaa varastointia – tärkeintä on oikea kosteus, jonka on oltava tasainen! Oikean laadunvarmistuksen toimittaa Trotec: TTR-sarjan adsorptiokuivaimilla.

Ei jännittymistä!

Polttopuun ihanteellinen kosteus on 15 prosenttia. Jos puu on kuivaa, se palaa liian nopeasti. Myös rakennuspuutavaran kosteus tulee olla noin 15 prosenttia. Sisäkalusteisiin käytettävän puutavaran kosteuden on oltava 10 prosenttia. Herkän materiaalin kosteusarvo vaihtuu yhdessä ilmankosteuden kanssa. Jotta puutavaran kosteus pysyy halutuissa arvoissa, tulee myös varaston ilmankosteus olla oikea.

Ongelma: ilmankosteus vaihtelee vuodenaikojen mukaan. Varastointi ei onnistu, ellei kosteutta säädetä. Jos puutavara imee liikaa kosteutta ilmasta, se turpoaa ja jännittyy. Kun kosteus on 20 prosenttia tai suurempi, on vaarana lisäksi home. Jos ympäristön ilma on liian kuivaa, puutavara luovuttaa kosteutta ja kutistuu. Sinä tiedät, kuinka paljon puutavarassasi saa olla kosteutta. Trotecin ilmankuivaimet huolehtivat tämän kosteusarvon saavuttamisesta ja pitävät sen tasaisena. Kuivaimen tyyppi – kondenssi tai adsorptio – riippuu varaston koosta ja olosuhteista. Sinä päätät ja Trotec toimittaa!

Jos valitset TTR-sarjan adsorptiokuivaimen, käytössäsi on kiinteä, kestävä laite, joka toimii suurissa halleissa luotettavasti jopa -20 asteen lämpötiloissa. Sarjan tehokkain malli TTR 9500 kuivaa 9500 kuutiometriä ilmaa tunnissa! Laite on käytännöllinen ja huomaamaton: ilmanpuhallusletkut voidaan kiinnittää helposti kattoon.

DH-sarjan teollisuuskondenssikuivaimet ovat lähes yhtä tehokkaita. Periaate on yksinkertainen, Trotec-tekniikka vakuuttaa. Kostea ilma imetään sisään ja jäähdytetään kastepistettä kylmemmäksi, jolloin suurin osa ilman sitomasta kosteudesta kondensoituu, mikä poistetaan. Kuiva, kylmä ilma virtaa samalla kylmälohkon lämpimän osan ohi, jolloin se lämpenee ja puhalletaan tilaan. Troctecin DH-sarjan kondenssikuivainten suurin etu on niiden taloudellisuus käytössä!

Sinä valitset, me tarjoamme osaamisen! Saat meiltä tietenkin neuvoja parhaasta ratkaisusta. Asiantuntijamme ovat tukenasi. Soita meille numeroon +49 2452 962 777 tai lähetä sähköpostia osoitteeseen kam@trotec.de.
Tämä palvelu on saksaksi tai englanniksi. Jos haluat asioida ensin suomeksi, voit soittaa asiakaspalvelunumeroomme 00800 80 90 80 90 tai lähettää sähköpostia osoitteeseen online-fi@trotec.com. Välitämme tiedustelusi eteenpäin asiantuntijoillemme.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*