Tarkasta uima-altaan ja pihalammikon pH-arvo luotettavasti – laadukkaalla Trotec-mittarilla

Kesäiset uimahuvit lähestyvät päivä päivältä uima-altaita ja luonnonlampia omistavia lukijoitamme. Yllätysten välttämiseksi kannattaa kuitenkin tarkistaa, onko myös veden pH-arvo suositellulla alueella, ennen kuin pulahdat virkistäytymään. Jos vesi on liian hapanta tai emäksistä, sinä tai uimavieraasi, sekä luonnonkalat ja kasvit, voivat reagoida siihen kielteisesti. Kompakti pH-mittari BW10 määrittää tarkasti happamien ja emäksisten liuosten pH-arvon, joten se sopii yhtä hyvin uima-altaiden omistajille kuin akvaarioiden ja kasvien ystävillekin sekä juomaveden ja veden ammattimaiseen valvontaan.

Uimaloiden ja yksityisten uima-altaiden kohdalla oikean pH-arvon noudattaminen ja säännöllinen seuranta on välttämätöntä. Etenkin jos ne ovat ulkona ja koska niihin on lisättävä yhtä uudelleen desinfiointiaineita, kuten klooria tai bromia. pH-arvo voi kuitenkin muuttua sateen tai vesijohtoveden lisäämisen vuoksi toisinaan myös luonnonlammissa, joihin ei yleensä tarvitse lisätä kemikaaleja. Ihannetapauksessa niin lammikon kuin uima-altaankin veden pH-arvon tulisi olla noin 7 (neutraali) ja pysyä myös pitkäaikaisesti mahdollisimman muuttumattomana.

Tämä vuoksi myös pH-arvoa koskee: parempi aina tarkistaa!

Tämä on tärkeää, sillä uima-altaan veden muuttuminen liian happamaksi tai emäksiseksi voi aiheuttaa silmien polttelua ja kutinaa. Voimakkaasti vaihteleva pH-arvo vaikuttaa lisäksi myös haitallisesti uima-altaassa käytettyjen materiaalien kestävyyteen, sillä materiaaleissa ilmenee tämän seurauksena korroosiota, hajoamista ja haurastumista. Lisäksi pH-arvon vaihtelu vaikuttaa lisättyjen desinfiointiaineiden tehoon. Tämä pätee myös luonnonlammista, jotka yleensä ovat luonnollisessa tasapainotilassa, eivätkä tällöin tarvitse kemiallisia apuaineita. pH-arvo voi kuitenkin siirtyä happamalle (pH < 7) tai emäksiselle (pH > 7) alueelle sateen ja vesijohtoveden lisäämisen seurauksena. Vältä tällaiset reaktiot uima-altaassa oleskelun seurauksena niin itselläsi kuin läheisilläsikin tarkastamalla säännöllisesti BW10-mittarin avulla, että pH-arvo on pysynyt sopivalla tasolla.

pH-mittari BW10 – pH-arvon määrittämiseen yksinkertaisesti ja tarkasti

pH-mittari BW10 mahdollistaa pH-arvon määrittämisen nopeasti ja tarkasti arvoalueella pH 0–pH 14. Tämä on mahdollista automaattisen lämpötilan kompensoinnin ja lämpötila-alueella 0–50 °C tapahtuvan automaattisen kalibroinnin ansiosta. Mittari näyttää määrittämänsä pH-arvon kahden desimaalin tarkkuudella yhdessä veden lämpötilan kanssa kaksirivisessä näytössä. Et siten tarvitse erillistä lämpömittaria. Laitteelle on suoritettu jo tehtaalla 3-pistekalibrointi, joka on helppo uusia tarvittaessa myös myöhemmin mukana toimitetun pH-puskuriliuossarjan avulla.

Käytännön tarpeisiin suunniteltu pH-mittari BW10 on varustettu helposti vaihdettavalla pH-elektrodilla. Irrotettava suojakansi suojaa tällöin elektrodia ja veden lämpötilan anturia vaurioitumiselta. Käyttömukavuutta lisäävän pitotoiminnon (Hold) ansiosta viimeksi määritettyä mittausarvoa ei tarvitse enää merkitä muistiin. Sammutusautomatiikka pienentää lisäksi energiankulutusta ja säästää mukana toimitettuja nappiparistoja (4 kpl).

Ajankohtainen suosituksemme – pH-mittari BW10

Trotecin merkkilaatu takaa arvon, turvallisuuden ja käytettävyyden. Tilaa jo tänään mittari BW10 ajankohtaiseen tarjoushintaamme 59,95 € (normaalihinta 93,73 €), sis. alv:n. – nyt Trotec-verkkokaupassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lähettämällä hyväksyt henkilötietojesi käsittelyn tietosuojakäytäntömme mukaisesti.


*