Suurten komponenttien varasto-olosuhteet kunnossa

banner_windkraftanlagen_banner

Tuulivoimalan kokoamiseen kuluu usein monta kuukautta, ja rakennusosat varastoidaan siihen asti paikan päällä. Tällaisten suurten osien varasto on kuitenkin suunniteltava huolellisesti. Muuten tuulivoimalan osat voivat vaurioitua, mistä syntyy suuria kustannuksia. Erityisen pahoin kosteus vaurioittaa  metalliosia, ohjauselektroniikkaa ja tornin osia.

Pahimmassa tapauksessa laitteiston osat eivät ole enää käyttökelpoisia pitkän virheellisen varastoinnin jälkeen, ja ne on vaihdettava tai kunnostettava huolellisesti. Tällainen vahinko voidaan estää, kun ryhdyt ajoissa toimiin sisään tunkeutuvaa kosteutta vastaan. Pystytä suurten komponenttien varasto ja asenna sinne Trotecin suuritehoinen TTR-sarjan ilmankuivain.

Suurten komponenttien varasto-olosuhteet kunnossa

Tuulivoiman osien säilyttämiseen vaaditaan erittäin paljon. Huippumodernien ja kalliiden osien valmistaminen ja kuljettaminen on erittäin vaativaa. Tällaisia osia ovat roottori napoineen, siivet, suuret tornin osat ja konehuone, johon generaattori ja vaihde useimmiten asennetaan. Herkkien osien huoltaminen on myös vaikeaa pitkän varastoinnin aikana. Osat ovat valtavan kokoisia ja alttiina sään vaikutuksille. Varma pakkaaminen tai kuljettaminen sateelta ja pakkaselta suojattuna on käytännössä mahdotonta, tai ainakin äärimmäisen epätaloudellista. Sinun on siis tehtävä jotain, jotta suuret osat ovat rakennustyömaalla mahdollisimman hyvin suojattuina.

Kaksi tekijää vaikeuttaa herkkien suurosien varastointia: osien koko ja sään vaikutukset. Tuulivoimalan suurten osien ympärille rakennettava halli tai teltta on 70, 80 tai jopa 90 metriä pitkä. Vuodenajasta riippumatta sisään tunkeutuva kosteus on jatkuvasti ongelma varastoitaessa paikan päällä. Kesällä ilmankosteus on suuri, jolloin kosteus tiivistyy metalliosien pinnalle. Lämpötilan laskiessa nopeasti muodostuu kondenssivettä, joka myös vahingoittaa materiaalia.

Loppusyksyllä ja talvella vaarana on pakkanen. Varaston lämmittäminen olisi yksi vaihtoehto, jolloin ilmasto olisi jatkuvasti suurosille sopiva. Ilmankosteuden alentaminen lämmittämällä ei kuitenkaan ole enää ajanmukaista. Sähkölaskut ovat valtavia, eikä tulos ole erityisen hyvä. Suurosien varaston kosteuden ehkäisyllä on nyt nimi: Trotec TTR 9500! Suurtehoilmankuivain poistaa kosteutta ilmasta ja syöttää varastoon kuivaa ilmaa. Kuiva ilma tunkeutuu kaikkialle varaston ja tuulivoimalan osien pienimpiinkin tiloihin ja suojaa materiaalia korroosiolta ja ruostumiselta.

Suurtehoilmankuivain TTR 9500 soveltuu kosteuden poistamiseen nimenomaan suurista halleista. Adsorptioilmankuivain kuivaa jopa 9500 kuutiometriä ilmaa tunnissa. Valtavien varastohallien nopeaan kuivaamiseen – ja kuivana pitämiseen – tarvitaan vain muutama tällainen tehopakkaus. TTR-sarjaan kuuluu tietenkin paljon muitakin kokovaihtoehtoja, joten jokaiseen käyttötarkoitukseen on tarjolla oikeankokoinen laite.

Asiakaspalvelu auttaa

Kun valitset sopivia ilmankuivaimia ja mietit varastoon tarvittavien suurtehoilmankuivainten määrää, Trotecin asiakaspalvelun asiantuntijat ovat apunasi. He laativat ammattitaitoisesti ja nopeasti optimaalisen kosteudenpoistokonseptin tuulivoimalan osien varastointia varten. Luota Trotecin asiantuntijoiden neuvoihin. Mikäli et halua hankkia omia ilmankuivauslaitteistoja, vaan haluat vuokrata ne vain tilapäisesti, TKL Rental Division tarjoaa tähän tarkoitukseen eri teholuokkien ilmankuivaimia. Mikäli haluat ensin tietoa suomeksi, voit soittaa suomenkieliseen asiakaspalvelunumeroon
00800 80 90 80 90. Välitämme pyyntösi eteenpäin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*