Suomalainen, kansainvälisesti arvostettu kitaranrakentaja luottaa Trotecin ilmankuivaimeen.

Ilmankuivain

Puisten musiikki-instrumenttien rakentajat kautta aikojen jakavat yhteisen ongelman: ilmankosteus. Vain vähäinen ilmankosteuden nousu vaikuttaa herkkiin puumateriaaleihin: kuivumisesta johtuvia halkeamia, vanerin turpoamista, värimuutokset ja jopa lahoaminen. Modernit soitinrakentajat, kuten tunnettu suomalainen kitaranrakentaja Keijo Korelin, luottavat Trotecin ilmankuivaus-ratkaisuihin.

Neljännen polven puutyöläinen ja kiltamestari Keijo Korelin on valmistanut viimeisen kymmenen vuoden aikana yli 100 klassista kitaraa käsityönä. Korelin yhdistää onnistuneesti kodin ja verstaan vuonna 1914 valmistuneessa, suojellussa hirsitalossa, jota hän myös restauroi rakkaudella. Verstaan ilmankosteus muodostui ongelmaksi kitaranrakennuksen yhteydessä, ja korkea katto antoi oman haasteensa. Keijo Korelin ylläpitää nyt toivottua ilmankosteutta Trotecin TTK 140 S-kuivaimen kanssa, joka kykenee pitämään kosteuden toivotussa 42 prosentissa, vaikka katon korkeus on peräti 3,30 metriä.

Ammattimainen ilmankuivaus

Ammattimainen ilmankuivaus on yhtälailla tärkeää myös arvokkaiden puusoittimien säilytyksessä – ja myös soittaessa, esim. lämpimissä soittohuoneissa tai studioissa. Trotec tarjoaa monipuolisia ilmankuivausratkaisuja TTK-sarjasta aina DH-sarjan ThinC!-ilmastointiteknologiaan asti. Voit lukea lisää Value-Protection-Range -sarjaan kuuluvista DH-kuivaimista täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*