Sitä oli ilmassa: Lukuisat uskovaiset saivat koronavirustartunnan jumalanpalveluksessa. Joukkoinfektio edistää ilman puhdistamisen tarvetta julkisissa tiloilla

Uusi tartuntatapaus Frankfurt am Mainissa kertoo, kuin tärkeää ilman puhdistaminen myös kirkoissa ja rukoushuoneissa on. Joukkotartunta puhkesi jumalanpalveluksen jälkeen, vaikka kaikki määräykset täytettiin. Asiantuntijat vaativat siksi yhä useammin: Vain pysyvä virusten puhdistaminen ilmasta suojaa viruksia kantavien aerosolien hengittämiseltä. Ilmassa jopa tuntikausia pysyviä Aerosoleja vapautuu tilaan varsinkin äänekkäästi rukoiltaessa ja laulettaessa. Trotecin uusi suurtaajuusilmanpuhdistin TAC V+ täydentää nähtävästi puutteellisia hygieniakonsepteja suojaamalla tehokkaasti sisäilman mukana kulkeutuvalta tartunta vaaralta. Ilmanpuhdistin suodattaa tartuttavat aerosolit sisäilmasta nopeasti ja tehokkaasti – ennen kuin niitä kulkeutuu hengitysteiden kautta kehoon.

Lukuisat ihmiset saivat koronavirusinfektion jumalanpalveluksen aikana frankfurtilaisessa baptistikirkossa. Sairastuneiden tarkkaa määrää ei voida vielä arvioida, mutta alueella todettiin kuitenkin ainakin 16 tartuntaa heti jumalanpalveluksen jälkeen. Tätä kirjoitettaessa ei vielä tiedetä, kuinka monta ihmistä on saanut tartunnan ja onko siitä seurannut jo uusia tartuntaketjuja.

Lääkärit ja virologit ovat ennustaneet sen: suojaustoimenpiteet eivät riitä

Johtavat virologit on varoittaneet jo pitkään sisäilman mukana hengittävien tartuttavien aerosolien vaaroista. Näitä vain millimetrin tuhannesosan kokoisia hiukkasia vapautuu tilaan hengitettäessä, puhuttaessa ja myös laulettaessa, ja ne leijuvat tilassa tuntienkin ajan pään korkeudella. Jos kirkossa on vain yksikin koronaviruksen tartuttama uskovainen, hän vapauttaa sisäilmaan tuhansia tartuttavia partikkeleita joka kerran rukoillessaan ja laulaessaan. Näkymättömät aerosolipilvet leviävät kiertävän ilman mukana riviltä toisella, ja kauempanakin oleskelevat henkilöt hengittävät niitä sisään. Hengitysilman mukana kulkeutuvia tartunnan lähteitä ei voida estää luotettavasti naamarin käyttöpakosta ja vähimmäisväleistä huolimatta. Ei varsinkaan rukoushuoneissa, joissa laulaminen tuottaa erittäin suuria aerosolipitoisuuksia uskovaisten välille.

”Huoneilman mukana kulkeutuva tartunnan lähde voidaan torjua tehokkaasti vain puhdistamalla ilmaa jatkuvasti”, Trotecin tekninen johtaja Joachim Ludwig sanoo Ensimmäiset laitokset ja yritykset käyttävät jo Trotecin ilmanpuhdistinta TAC V+ suojatakseen usein iäkkäitä kirkossa kävijöitä ilmassa kulkeutuvan tartunnan vaaralta. Laitteilla täydennetään tähänastisia hygieniatoimenpiteitä, joka osoittautuvat yhä puutteellisemmiksi, kun rajoituksia puretaan ja uusia koronatartuntoja todetaan.

Sisäilman 20 kertaa tunnissa puhdistava suurtaajuusilmanpuhdistin TAC V+ ja sen erityinen H14-suodatin mahdollistavat aerosoliriskien rajoittamisen.

Aerosolien suodattamista ilmasta ei yleensä huomioida lainkaan hygieniakonsepteissa

Aerosolien tehokas suodattaminen ilmasta on siksi hygieniakonseptin korvaamaton osa erityisesti kirkoissa ja rukoushuoneissa. Siirrettävä ilmanpuhdistin TAC V+ ja sen erityinen HEPA-suodatin suodattavat sisäilmasta 99,995 % kaikista ilmassa leijuvista partikkeleista, esimerkiksi bakteereista ja viruksista. H14-suurtehosuodattimia käytetään ensiluokkaisen ominaisuuden vuoksi puhtaan ilman tuottamiseen myös leikkaussaleissa ja vastaavissa hygieenisesti vaativissa tiloissa.

Salaman nopeaa tehoa: Ennen kuin infektoivia aerosoleja hengitetään sisään

Suuri määrä puhdasta ilmaa laimentaa tilan yläosan virulentit aerosolipilvet nopeasti ja suodatin neutraloi ne lattian läheltä muutamassa minuutissa – ennen lähellä oleskeleva henkilö hengittää niitä. Usean henkilön keskuudessa nopeasti leviävän infektion vaara voidaan oikealla käytöllä alentaa lähes nollaan.

Vain yhteen sovitettu hygieniakonsepti, johon kuuluvat turvaväli, väliseinä, desinfiointi ja aerosolien suodattaminen ilmasta, suojaa mahdollisimman hyvin infektioilta.

TAC V+ on saatavana heti eri värivaihtoehtoina ja pyynnöstä yksilöllisesti muokattuna hintaan 3 713,80 € Trotec-kaupassa. Näitä verrattain vähäisiä investointikustannuksia ei voi verrata mitenkään menetyksiin, joita aiheutuisi koko ravintolatoiminnan sulkemisesta uudelleen. Kerromme mielellämme myös edullisista vuokrausehdoistamme. 

Trotec GmbH
Jochem Weingartz
Puhelin: +49 2452 962-137
jochem.weingartz@trotec.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lähettämällä hyväksyt henkilötietojesi käsittelyn tietosuojakäytäntömme mukaisesti.


*