Silmät auki ilmankuivainta hankittaessa! (3/9) Kaikki ilmankuivaimena tarjottavat laitteet eivät poista kosteutta riittävän tehokkaasti

Tulvia, täyttyneitä kellareita, vettä autotallissa: Rajuilmakatastrofi on aiheuttanut pahoja myrsky- ja vesivahinkoja suuressa osassa Eurooppaa. Rajuilman jälkeen on vahinkojen korjaamisen vuoro. Uppopumput, lämmittimet ja erityisesti ilmankuivaimet viedään käsistä rautakaupoissa ja verkkomyynnissä. Tehokkaan kompressoritekniikan sisältävien ilmankuivainten suuri kysyntä on tuonut ”vanavedessään” myös lukuisia petollisia tarjouksia. Hätä keinot keksii! Jos homeen torjuntaan sopiva kuivain puuttuu valikoimasta, tilalle tarjotaan sopimattomia laitteita ihmeaseeksi suurta ilmankosteutta vastaan.

Jos lukee maallikkona joidenkin Peltier-ilmankuivainten (kutsutaan myös puolijohde-, sähkö- tai mini-ilmankuivaimeksi) mainostekstejä, saa nopeasti käsityksen, että kysymyksessä ovat todelliset ihmelaitteet, jotka tekevät kompressorilaitteet tarpeettomiksi monissa kohteissa. Totuus paljastuu kuitenkin nopeasti, kun kostea kellari ei kuivu viikkojen jälkeen ja home kukoistaa Peltier-ilmankuivaimesta huolimatta.

Tässä neuvontasarjassa haluamme kumota Peltieriä ylistävien myyjien virheellisiä väitteitä oikeilla faktoilla, jotta voit hankkia objektiivisia tietoja ennen investointia ja vältät tarpeettomat väärät hankinnat.

Myytti 3: ”Peltier- tai puolijohdeilmankuivaimet ovat erittäin tehokkaita ja kuluttavat vain vähän virtaa!“

Peltier-ilmankuivainten teknisiä tietoja lukiessa virran kulutus pistää suoraan silmään. Vain 40, 30 tai jopa 20 wattia tunnissa on paljon vähemmän kuin kompressorilaitteiden kulutus, joka alkaa 200 watista tunnissa.

Kuulosta liian hyvältä ollakseen totta. Siksi se on vain puoli totuutta. Todellinen teho on tärkeä, ei kulutus tunnissa. Ilkeästi sanottuna: ”Paljonko virtaa on käytettävä halutun tuloksen saavuttamiseksi?”

Nyt laskelma on täysin toisenlainen. Keskiverron Peltier-ilmankuivaimen on käytettävä yleensä noin 2 400 wattia kondensoidessaan ilmasta litran vettä! Kompakti kompressorilaite käyttää litraan vettä vain noin 493 W.

Puolijohdeilmankuivain tarvitsee siis saman kosteudenpoistotehon saavuttamiseksi lähes viisi kertaa enemmän virtaa!¹

¹2 400 wattia virtaa (80 x 30). Tyypillisen kompressori-ilmankuivaimen virran kulutus on 290 W/h ja kosteudenpoistoteho 14 l/24h (30 °C/80 % rh). Tämä laite tarvitsee vesilitran kondensoimiseen ilmasta 1,7 h ja 493 wattia virtaa (1,7 x 290). ² Laskelman peruste: Tyypillisen 300 ml/24 h kosteutta poistavan Peltier-ilmankuivaimen ostohinta on 40 euroa, tyypillisen 14 litraa/24 h kosteuttava poistavan kompressori-ilmankuivaimen ostohinta 100 euroa. Saadaan hankintakustannuksiksi per litran kosteudenpoistoteho: Peltier 133 Euro (40 ÷ 0,3), kompressori 7,14 Euro (100 ÷ 14).

Kun valitset ilmankuivainta, älä anna otsikossa ilmoitetun litrakoon johtaa harhaan, vaan kiinnitä huomio ilmoitettuun kosteudenpoistotehoon.

Ei myytti: Peltier-ilmankuivaimet ovat järkeviä tuotteita hyvin rajattuun tarkoitukseen

Sananmukaisesti: Puolijohdeilmankuivat soveltuvat tosiaan hyvin ilman kuivaukseen erittäin pienissä suljetuissa tiloissa. Siksi Trotecilla on mobiilin ilmankuivauksen monivuotisena markkinajohtajana tällaisia puolijohdeilmankuivaimia valikoimassaan.

Nämä laitteet soveltuvat optimaalisesti ilman kuivaamisen vaate- ja kenkäkaapeissa,

ruokakomeroissa tai ikkunattomissa wc-tiloissa. Eienempään eikä vähempään.

Kun tarvitaan todella kuivaa: kompressoritekniikkaa käyttävä ilmankuivain

Yli 10 m² kokoisten tilojen kuivana pitämiseen ja kuivaukseen vesivahinkojen jälkeen soveltuvat ainoastaan adsorptionilmankuivaimet tai kompressoritekniikkaa käyttävät kondensaatioilmankuivaimet.

Tutustu ilmankuivaintemme laajaan valikoimaan:

TTK-sarjan siirrettävät ilmankuivaimet

TTK-sarjan ammattikäyttöön tarkoitetut ilmankuivaimet

TTK-sarjan rakennusilmakuivaimet

seinälle asennettava VPR+-ilmankuivaimet

DS-sarjan ilmankuivaimet uimahalleihin

Käytä mukavaa online-työkaluamme yksilöllisen kapasiteetin laskentaan.

Voit määritellä helposti jokaisen mahdollisen käyttötarkoituksen ja saat yksilöllisen suosituksen – tarveskenaarion mukaan kompaktista Peltier-ilmankuivaimesta suureen mukavuutta tuovaan ilmankuivaimeen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lähettämällä hyväksyt henkilötietojesi käsittelyn tietosuojakäytäntömme mukaisesti.


*