Siitepölykausi alkaa – mitkä varhaiskukkijat ovat jo aloittaneet?

Meteorologit tietävät sen ja allergikot tuntevat sen jo: ilmassa on siitepölyjä. Tämä vuonna lauhan talven takia erittäin aikaisin, sillä koko kasvillisuus herää aikaisemmin talvilevosta. Siitepölykin alkaa levitä odotettua aikaisemmin – varsinkin pähkinäpensas ja leppä ovat erittäin aktiivisia. Reagoitko sinä heinänuhalla? Silloin sinun tulisi tietää, miten voit välttää varhaiskukkijoita ulkoa ja niiden vaikutuksia kotona …

Allergikkojen nenä kutisee menneen aurinkoisen ja leudon viikon jälkeen. Kun lämpötilaksi odotetaan korkeimmillaan 17 astetta, joten siitepölyn määrä kasvaa lähipäivinä vielä lisää. Sillä pähkinäpensas ja leppä kukkivat jo, ja varsinkin pähkinäpensaat siitepöly vaikeuttaa allergikkojen elämää. Meteorologit arvelevat, että koivun ja saarnen siitepölyä alkaa levitä maaliskuun lopun ja huhtikuun alun välillä.

Näiden vähennät allergiariskiä

Lämpötila ja auringon säteilyn voimakkuus vaikuttavat ratkaisevasti siitepölyn leviämiseen. Kasvien kukinta-aika ja siitepölyn kuormittava vaikutus riippuvat muistakin tekijöistä:

  • Vuorokauden aika: Maalla siitepölyä on ilmassa eniten aamulla. Kaupungeissa sen määrä kasvaa ennen kaikkea iltaisin.
  • Tuulen voimakkuus: Siitepölyt lentävät mielellään rauhallisesti hiljaisella tuulella. Siitepöly leviää eniten tyynellä ilmalla.
  • Sade: Ilmassa lentelee pitkinä kuivina kausina enemmän siitepölyä. Tihkusade helpottaa yleensä allergikkojen oloja. Kaatosateen kotia kannattaa suojata vähintään puolin tuntia, sillä rankka sade saa siitepölyn tavallaan räjähtämään. Silloin vapautuu hienoja allergeeneja, jotka tunkeutuvat keuhkoihin ja voivat pahentaa heinänuhaa massiivisesti.

Näin nollaat allergiavaaran kotona

Siitepölytulvan estäminen pitämällä ikkunat ja ovet kiinni ei ole pitkän päälle ratkaisu. Yhä useammat allergikot käyttävät tästä syystä Trotecin AirgoClean-sarjan tehokkaita ilmanpuhdistimia, esimerkiksi AirgoClean 10 E tai AirgoClean 105 S ja 205 S.

Kompakti AirgoClean 10 E puhdistaa siitepölyn huoneilmasta luotettavasti, täysin automaattisesti ja tehokkaasti. Se poistaa huoneilmasta myös allergeenit, esimerkiksi eläinten karvat tai homeitiöt, hienon pölyn, bakteerit ja ilmaan haihtuneet kemikaalit. Onnistuneesti muotoillussa laitteessa on kaksi erityisen tehokasta suodatinta – yhdistettynä kaksivaiheiseksi ja erittäin suorituskykyiseksi sisäilmasuodatinjärjestelmäksi: Dacron- ja HEPA-suodatin. Ne suodattavat yhdessä 95 % sisäilman haitallisista aineista. Ionisaattori tehostaa vielä ilman puhdistamista. Ihanteellinen huonekoko 20 m² asti!

AirgoClean 105 S ja AirgoClean 205 S ovat maailman laajuisesti miljoonia kertoja hyväksi havaitun ja monesti palkitun ilmanpuhdistinsarjan malleja. AirgoClean-sarjan kummassakin ilmansuodattimessa on tehokas aktiivihiili-True HEPA-suodatinyhdistelmä, joka suodattavaa varmasti 99,7 % kaikista ilmassa kulkeutuvista haitallisista aineista aina 0,3 mikrometrin kokoon asti. Siitepölyllä ei ole mahdollisuuksia!

AirgoClean 105 S:n suurin ilmamäärä on 253 m³/h ja se sopii optimaalisesti 85 m³ tiloihin asti.  AirgoClean 205 S:n suurin ilmamäärä on 510 m³/h ja se sopii optimaalisesti 510 m³ tiloihin asti. Kummassakin on energiaa säästävä automatiikka, joka ohjaa laitetta kahden anturin mittausarvojen perusteella. Toinen mittaa pölyä ja toinen VOC-päästöjä. Laitteessa on myös käytännöllinen ajastin, jolla jatkuvaksi käyntiajaksi voidaan asettaa 1 – 18 tuntia.

AirgoClea-sarjan ilmanpuhdistimet – edullista merkkilaatua Trotecilta!

Tutustu laajasti kaikkiin etuihin, joita Trotecin siitepölytön ilmanlaadun hallinta AirgoClean-sarjan ilmanpuhdistimilla tarjoaa. Hyödyt lisäksi ajankohtaisista tarjoushinnoistamme, sillä

sis. alv. – nyt Trotec-kaupassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lähettämällä hyväksyt henkilötietojesi käsittelyn tietosuojakäytäntömme mukaisesti.


*