Siirrettävää talvilämmitystä, ohje 1/5 – suoraan lämmittävä öljylämmitin

tro_blog_mobile-Winterbeheizung_banner

Miten lämmitetään talvella tehokkaasti rakennusta, hallia tai telttaa? Mikä ero on suoraan ja epäsuoraan lämmittävällä öljylämmittimellä ja mitä etuja sähkölämmittimestä on? Miten lasketaan tarkka lämmitystarve? Oikeat vastaukset näihin ja myös tuleviin kysymyksiin löydät uudesta, viisiosaisesta ohjesarjastamme ”Siirrettävää talvilämmitystä”. Tänään kerromme suoraan lämmittävistä öljylämmittimistä.

Jokaiseen lämmitystarpeeseen löytyy ihanteellinen lämmitin

Siirrettäviä lämmityslaitteita tarvitaan talvisin esim. rakennustyömaille, teollisuuteen, maatalouteen ja palvelualoille. Lämmityskohde ratkaisee oikean lämmityslaitteen valinnan. Sillä on nimittäin väliä, lämmitetäänkö rakennusta rakennusvaiheen aikana, vai onko kysessä vain nopeutettu rakennuskuivaus. Onko kenties kyseessä hyvällä ilmanvaihdolla varustettu talvirakennustyömaa vai väliaikaisten majoitusten, kuten telttojen, lämmitys.

Trotec tarjoaa tietenkin markkinajohtajana lämmitysratkaisuja joka tarpeeseen – voit joko ostaa tai vuokrata. Mutta ensin on selvitettävä, millaista lämmityslaitetta tarvitaan. Tulemme tarkastelemaan kolmea tavallisinta mallia: suoraan ja epäsuoraan lämmittäviä öljylämmittimiä sekä sähkölämmittimiä. Tänään aloitamme suoraan lämmittävällä öljylämmittimellä: kerromme miten se toimii ja mihin käyttötarkoituksiin se soveltuu.

Näin toimii suoraan lämmittävä öljylämmitin

Se soveltuu ihanteellisesti ulkokäyttöön: rakennustyömaiden lämmitykseen tai eri tarpeisiin maataloudessa, mutta myös sisätiloihin, mikäli niissä on hyvä ilmanvaihto. Näiden lämmittimien tuottama lämpö on kokonaan käytettävissä, koska niillä ei ole polttokaasun poistoputkea. Puhutaan myös 100 %:n lämmityksestä.

Suoraan lämmittävä systeemi tarkoitaa, että puhallin puhaltaa kuuman ilman sellaisenaan ulos, myös polttoilman. Polttoaine höyrystyy, syttyy ja palaa polttokammiossa. Sitten kuuma kaasu sekoittuu puhaltimen ilmavirtaan ja virtaa halutussa määrässä ulos lämmitettävään tilaan.

Lämmön lisäksi suoraan lämmittävä laite syöttää tiloihin myös polttopakokaasuja. Siksi sellaiset lämmittimet eivät sovellu suljettuihin tiloihin ilman riittävää tuuletusta, mikäli tiloissa oleskellaan. Sama koskee eläinsuojia. Palamisen yhteydessä ilmaan vapautuu kosteutta, joten suoraan lämmittävä laite ei sovellu lainkaan rakennuskuivaukseen. Suljettuihin oleskelutiloihin ja rakennuskuivaukseen soveltuvat piipulliset öljylämmittimet sekä sähkölämmittimet, mihin palaamme tulevissa blogeissa.

Kiinnostaako sinua suoraan lämmittävät, eli piiputtomat öljylämmittimet?

Tutustu verkkokaupassamme IDE- tai IDS-sarjan lämmittimiin: ne ovat sekä tehokkaita että uskomattoman edullisia. Niiden lämmitysteho on 20 kW:n ja 100 kW:n välillä ja ne ovat taloudellinen ratkaisu lämmitystehtäviin rakennustyömailla, halleissa sekä maataloudessa. Tästä pääset verkkokauppaamme!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lähettämällä hyväksyt henkilötietojesi käsittelyn tietosuojakäytäntömme mukaisesti.


*