Sähköremontti – Trotecin sarja 4/4

tro_blog_Renovierung_Teil4_banner

Vaikka taloon onkin rakennusvaiheessa asennettu useampi pistorasia, arjen käytössä huomaa kuitenkin, että olisi voinut olla muutama lisääkin. Mikäli sinulla on kokemusta sähkötöistä, voit itsekin asentaa pistorasian, jos noudatat tarkasti turvallisuusohjeita. Sarjamme viimeisessä osassa kerromme perusvaiheet pistorasian asentamisesta.

Tee-se –itse –sähköasentajan ylin sääntö on turvallisuus ennen kaikkea! Sähkötöissä voi olla hengenvaarallisia tilanteita, mikäli koskee väärään kohtaan.Siksi tulee ensimmäiseksi sulkea virta siitä piiristä, jossa työskennellään ja lisäksi tarkistaa luotettavalla mittarilla, että sähkö ei varmasti ole päällä.

Trotecilla on tietenkin tähän tarkoitukseen sopivat välineet: ensinnäkin kaksinapainen jännitemittari BE20, joka on ihanteellinen apuväline kunnianhimoisille kotinikkareille ja sähköasentajille. Toiseksi meillä on tarjolla digitaalinen monitoimimittari BE50, jossa on yhteensä 11 eri mittaustoimintoa ja soveltuu siten ammattimaisiin sähkötöihin.

Mikäli sähkötöitä tehdään myös sulakekaapilla, tulee siihen tarkoitukseen tilata paikalle ammattimainen sähköasentaja.

Pistorasian asennus – eri vaiheet:

Tärkeä muistutus: suojamaadoittamattomia pistorasioita ei enää saa asentaa uusiin asennuksiin!

• Aloita uusi asennus joko jako- tai pistorasioista. Ensimmäiseksi sinun tulee päättää, haluatko uuden johdon olevan nähtävissä vai tuleeko sen kadota seinän sisään. Seinän päälle tulee vaippajohdin (NYM), seinän sisällä käytetään sisäjohtoa (NYIF).

• Kytke sulake pois päältä siitä sähköpiiristä, jossa aiot työskennellä. Muista ehdottomasti tarkistaa ennen työn aloittamista, että virta on varmasti kytketty pois pistorasiasta. Tähän tarkoitukseen voit käyttää jännitemittaria BE20 tai digitaalista monitoimimittaria BE50.

• Etsi rasiasta sopiva kohta kaapelin läpiviennille ja avaa seinää siltä kohdalta. Merkitse kaapelin kulkukohta ja avaa seinää sen pituudelta.

• Poraa pistorasiaa varten sopivan kokoinen reikä seinään. Sen jäkeen voit vetää kaapelit seinän sisään ja sulkea seinän uudelleen.

• Alkuperäisessä pistorasiassa kaapelit tulee liittää samoihin väreihin uuden pistorasian kanssa. Asenna vielä suojukset ja kytke jälleen virta päälle.

Jännitemittari BE20 ja digitaalinen monitoimimittari BE50 ovat välttämätön apuväline kaikkiin sähkötöihin

Näppärä BE20 on helppokäyttöinen ja miellyttävän kevyt kädessä. BE50 kestää pölyä ja vettä – sopii siis erinomaisesti vaativille työmaille. Tilaa nyt Trotecin verkkokaupasta jännitemittari BE20 hintaan 29,95 € (ovh 46,83 €) ja/tai digitaalinen monitoimimittari BE50 hintaan 39,95 € (ovh 72,89 €).Mieluiten jo tänään!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*