Riistan jäljillä

infrapunakamera

Kun pimeä laskeutuu, metsissämme alkaa tapahtua. Villieläimet aktivoituvat hämärän ja pimeän suojassa. Silloin on paras mahdollisuus paikantaa ja tarkkailla niitä, tutkia niiden käyttäytymistä ja dokumentoida niiden esiintymistä. Metsästäjät, riistan suojelijat ja dokumenttikuvaajat tietävät sen. On kuitenkin melko vaivalloista pysyä paikallaan ja tunnistaa arkoja eläimiä, kun näkyvyys on huono. Villieläimet osaavat piiloutua ja naamioitua jopa päivällä. Trotec auttaa metsästäjiä, riistansuojelijoita ja elokuvaajia löytämään eläimiä – sekä pimeässä että päivällä. IC-sarjan lämpökamerat tunnistavat pienetkin lämpötilaerot ja antavat selvän tarkan kuvan siitä, missä eläimet oleilevat. Näin helppoa se voi olla.

Villieläinten tarkkailu vaatii joka tapauksessa paljon aikaa ja kärsivällisyyttä. Tarkkaillaanpa sitten riistaa kotoisissa metsissä tai eksoottisia villieläimiä kaukomaiden kasvustoissa. Metsästäjien, riistansuojelijoiden ja dokumenttikuvaajien mutta myös harrastelijatutkijoiden on pysyttävä varpaillaan ja ennen kaikkia yöllä oltava tarkkana. Pimeydessä havaitaan nimittäin usein eläimiä, jotka nähdään päivällä vain harvoin tai ei lainkaan. Eläimet joko aktivoituvat vasta yöllä tai niiden turkin väritys on sopeutunut ympäristöön, ja ne pysyttelevät mielellään tiheikössä tai tiheiden metsien suojassa. Tuntikausien istuminen kärsivällisesti paikallaan ei ole mitenkään harvinaista. Tiedät sen. Vaikka pidätkin siitä ja tietystä jännityksestä, ilahtuisit varmasti, jos tekniikka auttaisi pääsemään liikkeelle projektin kanssa.

Lämpötilaerot paljastavat

Metsästäjät ja dokumenttikuvaajat kaikkialla maailmassa käyttävät lämpökameroita, jotka parantavat mahdollisuuksia havaita eläimiä vapaana luonnossa. Nämä laitteet tuovat lämpötilaerot nopeasti ja selvästi näkyviin – sekä täysin pimeässä että päivällä. Infrapunakamerat ovat tähän asti olleen sangen kalliita, eikä eläinten tarkkailijoilla ja metsästäjillä ole ollut varaa niiden hankkimiseen. Trotec on tuonut markkinoille IC-sarjan infrapunakamerat, jotka soveltuvat ammattilaisillekin, mutta säästävät samalla lompakkoa. Esimerkiksi lämpökamera IC080LV näyttää vähäisetkin lämpötilaerot tarkkoina kuvina. Villieläinten luonnollisesta suojavärityksestä ei ole hyötyä.

Metsään ja pellolle

Eläinten ruumiin säteilemä lämpö näkyy kameran näytössä nopeasti ja selvästi. Innovatiivinen infrapunakamera IC080LV tuottaa teräviä lämpökuvia huonoissakin olosuhteissa. Ammattilaiset osaavat arvostaa mallin ominaisuuksia: IC080LV:n geometrinen erottelukyky on 1,1 mrad, ja siinä on suuri 384 x 288 infrapunasensori, jossa on yli 110 000 riippumatonta lämpötilan mittauspistettä. Liikkuva 3,5″ LCD-näyttö tekee kamerasta joustavan käyttää. Ammattimaista luonnon dokumentointia ja eläinten tarkkaa paikannusta varten ovat käytettävissä esimerkiksi integroitu digitaalikamera ajantasaiseen kuvaukseen sekä kuvausvalo. Ja: Voit käyttää kuulokemikrofonia kommenttien tallentamiseen!

Kestävä ja kätevä

Villieläimiä tarkasteltaessa tarvitaan kiikarin lisäksi lämpökamera. Juuri IC080LV sopii jännittäville luontoretkille. Se on kestävä ja kätevä ja siten ihanteellinen seuralainen passipaikalle metsään tai peltokierroksille. Erittäin kuormitusta kestävä kumisuojavaippa suojaa laitetta muutenkin kuin putoamisilta ja kolhuilta. Kamera on optimaalisesti suojattu myös erittäin kosteissa olosuhteissa, esimerkiksi sumussa tai sateessa, samoin erittäin pölyisessä ympäristössä.

Erityinen etu eläimiä dokumentoitaessa on DuoVision-toiminto, jolla infrapuna- ja valokuvat asetetaan päällekkäin. Kuvat voidaan luonnollisesti tallentaa, jolloin kaikki yksityiskohdat ovat käytettävissä jahdin jälkeen tai riistakannan dokumentointiin.

Kaikki edut lyhyesti

  • erittäin suuri geometrinen erottelukyky
  • tehokas kuvasensori
  • EU:ssa valmistettua parasta laatua
  • integroitu digitaalikamera valokuvaukseen
  • tehoakku
  • lisävarusteena Bluetooth-yhteys puhekommentointiin kuulokemikrofonilla
  • integroitu muistikortti paikka tallennustilan laajentamiseen

Tilaa nopeasti ja ongelmitta verkosta

Trotecilla on verkkomyymälässä eri teholuokkien lämpökameroita. Tartu nyt tilaisuuteen – se kannattaa. Esimerkiksi infrapunakamera IC080LV 2 999,95 euroa, normaalisti 5.944,05 euroa. Säästät lähes puolet! Käy katsomassa jo tänään. Muistakin malleista on kiinnostavia tarjouksia. Odotamme sinua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*