Milloin yritysilmankuivaimesta tulee aito rakennuskuivain?

rakennuskuivain

Yritysilmankuivain ja rakennuskuivain muistuttavat ulkonäöltään – luja metallikotelo ja suuret pyörät – toisiaan. Kotelon sisään katsominen paljastaa kuitenkin suuren eron – kuumakaasusulatusautomatiikan. Jos etsit oikeaa rakennuskuivainta, joka toimii luotettavasti vielä alle 15 °C lämpötiloissa, kysy ensin kuumakaasusulatusta. Jos sitä ei ole, laite ei myöskään ole rakennuskuivain …

Tiesitkö, että keskieurooppalaisilla rakennustyömailla lämpötilat ovat yleensä yli 200 päivänä, ainakin yöaikaan, alle 15  C? Näissä lämpötiloissa elektronisesti sulatettavat yritysilmankuivaimet lopettavat säännöllisen kosteuden poiston – kun taas kuumakaasusulatuksen sisältävät rakennuskuivaimet, kuten Trotecin TTK 170 ECO ja TTK 171 ECO eivät kärsi näistä lämpötiloista, vaan jopa toimivat edelleen erittäin tehokkaasti. Miten se on mahdollista?

Yritysilmanilmankuivaimet ovat yleensä kondensoivia ilmankuivaimia

Ne kondensoivat ilman sisältämää kosteutta, keräävät sen ja johtavat sen pois. Ilmasta poistetaan kosteutta pysyvästi ja se kuivuu. Lämpötila on jäähdytettävä alle kastepisteen, jotta kosteus voi kondensoitua laitteeseen imetystä ilmasta. Kuivaimessa on sitä varten höyrystin, joka jäähdyttää sen läpi virtaavaa kylmäainetta erittäin paljon, kun kylmäaineen paine alenee. Höyrystin alkaa kuitenkin jäätyä 16 °C … 17 °C ulkolämpötilassa, mistä seuraisi jatkuva tehon alentuminen ja lopulta koko järjestelmän toiminnon loppuminen.

Tavallisissa yritysilmankuivaimissa käytetään elektronista sulatusta

Kondenssikuivaimissa on tästä syystä useimmiten aika- tai anturiohjattu sulautusautomatiikka, joka poistaa säännöllisesti jään höyrystimestä. Tavalliset yritysilmankuivaimet sulateta yleensä elektronisesti aika- tai anturiohjatusti kiertoilmalla, joten sitä kutsutaan usein elektroniseksi sulatukseksi: Kompressori pysähtyy sulatustilassa, mutta puhallin käy useimmiten edelleen ja puhaltaa höyrystimen ympärille kompressorin hukkalämpöä jään sulattamiseksi. Tämä menetelmä toimii lämmitetyissä ympäristöissä yli noin 15 °C lämpötiloissa yleensä hyvin.

Jos tällaisia kuivaimia käytetään alle 15 °C-ympäristön lämpötiloissa, kastepiste on selvästi matalampi. Menetelmä lisää jään muodostumista höyrystimeen, ja kiertoilmasulatuksen hitauden takia jäätä on sulatettava käytännössä jatkuvasti. Kosteutta ei enää poisteta säännöllisesti – sillä ilmaa kuivataan vain, kun ilmankuivaimia ei sulateta.

Aidot rakennuskuivaimet käyttävät ammattimaista kuumakaasusulatusta

Juuri tämä erottaa ”normaalit” yritysilmankuivaimet ”aidoista” rakennuskuivaimista: Aidoissa rakennuskuivaimissa, kuten Trotecin TTK 170 ECO ja TTK 171 ECO, käytetään täysin toista sulatusjärjestelmää – kuumakaasusulatusta ohivirtausmenetelmällä. Kylmäpiirin kuumaa kaasua käytetään nopeaan ja tehokkaaseen sulatukseen. Kun jäätyminen alkaa, erityinen venttiili avautuu ja johtaa kuumaa kaasua höyrystimen ympäri. Venttiili sulkeutuu sulatuksen jälkeen ja avaa normaalin kylmäainepiirin ilman kuivausta varten. Kuumakaasusulatusautomatiikka mahdollistaa huomattavasti lyhyemmät sulatusvaiheet, mikä on tehokkaan ilmankuivauksen tärkeä edellytys – sekä viileissä että lämmittämättömissä tiloissa.

TTK 170 ECO ja TTK 171 ECO – kaksi aitoa ammattikuivainta rakennustyömaille

Rakennuskuivainten TTK 170 ECO ja TTK 171 ECO ammattimainen kuumakaasuautomatiikka mahdollistaa tehokkaan kosteuden poisto lämmittämättömissä tiloissa tai kylmillä rakennustyömailla. Tutustu kummankin ammattikuivaimen etuihin ja ajankohtaisiin tarjouksiin – nyt Trotec-liikkeessä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*