Rakennuskuivaimet ja ammattilaisilmankuivaimet tosihommiin

banner_Bautrockner_banner

Miten rakennuskuivain tai ammattikäyttöön tarkoitettu ilmankuivain oikeastaan erottuu ”normaalista” ilmankuivaimesta? Perustuuko ero teräspeltirakenteen keltaiseen tai oranssiin väriin? Tai erityisen suuriin pyöriin? Kummallakin on oleellinen rooli. Mutta ensiksi tulee mainita erilaiset kuivaustehot …

Rakennuskuivaimia käytetään uudisrakennusten kuivaamiseen, jotta niihin voidaan muuttaa sisään nopeammin, tai koko talon mahdollisimman nopeaan kuivaamiseen pahojen vesivahinkojen, kuten putkirikon tai tulvan jälkeen. Märkien seinien aiheuttamat vahingot ilmenevät yleensä hyvin hitaasti, oli sitten kyseessä uudisrakennus, joka ei ehtinyt kuivua tarpeeksi, tai vesivahinko.

Seinien rakenteissa saattaa olla vielä paljon paljaalle silmälle näkymätöntä kosteutta, joka aiheuttaa ajan mittaan vahinkoja, esimerkiksi hometta. Myöhempi kunnostus tulee tässäkin tapauksessa paljon kalliimmaksi kuin ehkäisevä toimenpide! Kun kosteus saavuttaa tietyn arvon, sitä ei voida enää poistaa rakennuksesta jatkuvalla tuulettamisella ja lämmittämisellä; silloin tarvitaan ammattiauttaja, eli luotettava rakennuskuivain.

”Normaalin” ilmankuivaimen ominaisuudet

”Normaalia” ilmankuivainta ei ole suunniteltu rakennuskuivaimen tai ammattikäyttöön tarkoitetun ilmankuivaimen tyypillisiin käyttötarkoituksiin. Tavallista ilmankuivainta käytettäessä painotetaan mukavuutta ja ulkoasua, ja laitteen ensisijainen tehtävä on pitää toimistot ja asuinhuoneet, kellarit ja varastot jatkuvasti ihanteellisella ilmankosteustasolla, eli 40 % … 60 % suht.kost. Rakennuskuivain olisi tällaiseen tehtävään paitsi ”ylitehoinen”, myös signaalivärinsä takia aikamoinen sisustusvirhe.

Ammattimaisen rakennuskuivaimen kolme vaatimusta

Rakennuskuivainten ja ammattikäyttöön tarkoitettujen kuivainten on oltava ennen kaikkea käytännöllisiä ja helposti siirrettävä – mutta hieno kokonaisvaikutelmakaan ei ole pahasta. Listaamme tässä kolme vaatimusta, jotka rakennuskuivaimen ja ammattikäyttöön tarkoitetun ilmankuivaimen on täytettävä:

1. suuri kosteudenpoistoteho

Rakennuskuivaimet on kehitetty toimimaan vaativissa olosuhteissa. Niiden on siksi toimittava luotettavasti
5 °C … 40 °C lämpötiloissa.

2. luja rakenne

Rakennuskuivainten on kestettävä kaikenlaista. Siksi niissä pitäisi olla luja metallikuori tai jopa lähes kaiken kestävä teräspeltirakenne päivittäiseen kovaan käyttöön.

3. helposti siirrettävä

Rakennus- ja ammattikuivainten siirto työmaalta toiselle on sääntö, ei poikkeus. Samoin vuokralaitteiden. Siksi niissä on oltava sen mukaiset varusteet: kunnon kuljetuskahvat työntämistä varten ja suuret kumipyörät, mitkä helpottavat pitkiä siirtoja sekä portaissa liikkumista.

Oletko vakuuttunut? Silloin on seuraavan vaiheen vuoro …

Tutustu heti ammattikäyttöön tarkoitettuihin ilmankuivaimiimme TTK 125 S, TTK 175 S, TTK 355 S
tai TTK 655 S. Tai vakuutu Trotecin ammattilaissarjan rakennuskuivainten TTK 200, TTK 400 tai TTK 800 laadusta – nyt verkkokaupassamme!

Jos rakennuskuivaimia tarvitaan vain tilapäisesti, katso onko TKL:n vuokrasivustolla sinulle sopiva kuivain. Asiantuntijamme auttavat mielellään laitteen valinnassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*