Kevät tulee – tarkista aurinkokennosi

banner_Photovoltaik-Anlagen_banner

Pikkuhiljaa päivät pitenevät, ja aurinko alkaa tankata niin ihmisiin kuin aurinkokennoihinkin lisäenergiaa. Jotta aurinkokennot pääsevät kevään alkaessa tosihommiin, kannattaa sitä ennen tarkistaa kennojen toimivuus lämpökameran avulla. Auringon energiaa voi hyödyntää parhaiten vain, jos kennot ovat täysin kunnossa.

Jokainen menetetty kilowattitunti on myös rahallinen menetys aurinkokennon käyttäjälle. Siksi epätarkan ja väärin toimivan kennon korjaus on ensiarvoisen tärkeää. Katolle pudonneen oksan tai irronneen moduulin tunnistaa helposti. Mutta talven aikana on kennojen päälle kerääntynyt likaa, niissä saattaa olla johtojen repeytymisiä, irronneita liitoskohtia tai raekuurojen aiheuttamia pienenpieniä naarmuja, joita paljaalla silmällä ei näe. Aurinkokenno työskentelee tehottomasti, mutta vikakohtaa on vaikea paikantaa. Tässä tapauksessa tulee käyttää lämpökameraa. Kamera löytää tehottoman kohdan erittäin helposti ja nopeasti, sillä vialliset kennot tuottavat enemmän lämpöä ulospäin.

Kameratarkastus kuuluu ammattilaiselle

Talonomistajana sinun ei kannata kiivetä katolle etsimään vikaa. Ensinnäkin tottumattomana saatat pudota katolta tai vahingossa astua kennon päälle, jolloin vaurio on vielä suurempi. Kannattaa siis soittaa asiantuntijat paikalle. Ammattihenkilö löytää nopeasti aurinkokennon heikot kohdat ja osaa korjata vian – ja sinä voit vähentää huoltokustannukset verotuksessa.

Kolme käytännön vinkkiä:

  • Tarkista säännöllisesti aurinkokennon sähköntuotanto. Sen voit tehdä helposti vertailemalla nykyisiä sähkölaskuja edellisvuosien laskuihin. Voit myös selvittää aurinkoenergian tarkan sähköntuoton energiahallintajärjestelmän avulla tai tarkastelemalla tasavaihtovirtamuutinta – usemmat muuttimet näyttävät sähköntuotannon pidemmältä aikajaksolta.
  • Aurinkokennojen asennuksen jälkeen kannattaa heti tarkistaa niiden toimivuus lämpökameran avulla. Näin saat talonomistajana varmuuden siitä, että kennot on asennettu oikein. Samalla sinulla on autenttinen vertailuarvo myöhempiä tehovertailuja varten. Aurinkokennon asentajane, varmistat itse oman työsi onnistumisen myöhempiä reklamaatioita varten.
  • Yleisesti kannattaa tarkastaa aurinkokennot säännöllisesti parin vuoden välein. Näin mahdolliset vauriot löydetään, ja kennot voivat jatkossakin työskennellä tehokkaasti maksaen itsensä sähkönsäästössä takaisin.

Tarkista aurinkokennon tehokkuus

Tutustu Trotecin erittäin herkkään lämpökameraan IC080LV verkkokaupassamme.

Voit myös vuokrata kameran edullisesti, mikäli tarve on vain tilapäistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*