Raikkaita tuulia rakkaalle karjalle

tro_blog_viehhaltung_banner

Vain terve ja tyytyväinen karja pitää maataloustuotannon käynnissä tuottaen lihaa, maitoa tai munia. Navetoissa ja eläinsuojissa on luonnostaan suuri ilmankosteus. Kostea, lämmin ilma johtaa kuitenkin suureen bakteerikuormitukseen hengitysilmassa ja kesällä myös lämmön kertymiseen. Eläinten hengitystiesairaudet ja lämpöstressi voidaan estää vain tuulettamalla oikein.

Siksi jokaisessa rakennuksessa pitäisi olla riittävästi ovi- ja ikkuna-aukkoja. Tekniikka tukee terveellistä ilmanvaihtoa. Monet ammattilaiset valitsevatkin Trotecin TTV-sarjan aksiaalipuhaltimet. Nämä tehokkaat puhaltimet kierrättävät suurtenkin rakennusten sisäilmaa riittävästi.

Raikkaita tuulia rakkaalle karjalle

Karjasuojien ilmasto-arvojen on oltava kunnossa. Vain puhtaassa ympäristössä seisova karja tuottaa tehokkaasti. Bakteerit, ammoniakki ja hiilidioksidi ovat muutamia karjasuojien vaaroja. Tämä koskee sekä pihattojen että parsinavettojen karjaa. Munantuotannossa, sikaloissa ja kanaloissa hyvän ilman ylläpitäminen on haastavaa lannan, rehu- ja vesiastioiden sekä kuivikkeiden takia. Ennen kaikkea kesällä on tärkeää muistaa: tuuleta, tuuleta, tuuleta. Haitalliset kaasut on poistettava kunnolla ja kostea ilma on korvattava happipitoisella, raittiilla ilmalla. Mitä kosteampaa ilma on, sitä helpommin bakteerit voivat levitä ja vahingoittaa eläimiä. Pienemmän tuotoksen lisäksi uhkaavat eläinten hengitystiesairaudet, stressikäyttäytyminen, lämpöhalvaus ja siten huonompilaatuiset tuotteet. Puhumattakaan eläinten kärsimyksestä.
Monilla maatiloilla käytetään siksi kattotuulettimia tai ilmanvaihtojärjestelmiä. Jos ilmavirtaa ei ole suunnattu tarkasti tai laitteet on asennettu väärin, karjan olosuhteet huononevat merkittävästi.

Raitista ilmaa napin painalluksella.

Koska tarvittava ilmanvaihto riippuu ulkolämpötilasta ja ilmankosteudesta, on oltava joustava. Jos eläimet seisovat parsinavetassa liian kovassa vedossa, seuraukset niiden terveydelle voivat olla tuhoisat. Hanki siirrettävä Trotecin TTV-sarjan aksiaalipuhallin. Voit asettaa tuulikoneen juuri oikeaan paikkaan ilmanvaihtoa varten. Voit myös säätää laitteen ilmannopeuden ja tehon ihanteellisesti karjasuojan koon mukaan. Tehokas puhallin huolehtii napin painalluksella bakteeripitoisen, pölyisen ja tunkkaisnen ilman korvaamisesta happipitoisella ilmalla. Toinen etu on, että ilmavirta karkottaa karjasuojasta kutsumattomat vieraat, kuten linnut ja hyönteiset.

Luja ja luotettava

Monipuoliset käyttömahdollisuudet vähemmillä laitteilla: Se on TTV-suurtehopuhaltimien motto. Esimerkiksi puhallin TTV 7000 on sarjan tehokkain laite. Kun on kierrätettävä valtavia ilmamääriä suurissa karjasuojissa ja maatilojen halleissa, on tämä ammattilainen oikea valinta. Laitteen kapasiteetti on 7000 kuutiometriä tunnissa ja ilmavirta ulottuu 65 metrin päähän! Puhaltimeen voidaan tarvittaessa asentaa sopiva letkuliitin, johon voidaan liitttää useita ilmaletkuja. Näin puhallin siirtää karjasuojassa suuria ilmamääriä pitkiäkin matkoja.

Trotecin aksiaalipuhaltimet ovat pitkäikäisiä, lujia ja luotettavia. Niitä on helppo kuljettaa ja asettaa oikeaan paikkaan. Valmistaudu kesään ja karjasuojien kostean kuumiin lämpötiloihin – rakkaiden eläinten ja tuotannon hyväksi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*