Kuunnelkaahan kaikki!

tro_blog_ld6000_banner.zug

Junien pyöräkerrat on tarkastettava säännöllisesti, sillä turvallisuus on ehdoton vaatimus. Pyörien halkeamat tai akselien vauriot voivat aiheuttaa vaarallisia onnettomuuksia.

Kuuntele pyöräkertojen materiaalia – Trotecin yhdistelmäilmaisimella LD6000. Akustiset signaalit paljastavat materiaalin heikkoudet, ja vaurio voidaan korjata viipymättä. Tämä on kustannuksiltaan edullinen testi, joka voidaan tehdä milloin vain! Käytä taajuusanalyysisetin LD6000 modernia tekniikkaa. Näin junamatkat ovat aina varmalla pohjalla.

Kuunnelkaahan kaikki!

Heinäkuun alku 2009: Kölnin rautatieasemalta lähtevän ICE-junan akseli murtui, sillä siinä oli ilmeisesti halkeamia. Pyöräkertojen vauriot johtavat vaarallisiin tilanteisiin kiskoilla; niin henkilöliikenteessä kuin tavarajunakuljetuksissakin. Lehdissä lukee silloin tällöin lähiliikennejunien pyörien rikkoutumisista, ennenaikaisista pyöräkertojen materiaalin väsymisestä, akselien ja pyörien halkeamista. Tällaiset tilanteet saattavat aiheuttaa suuren vaaratilanteen tai suorastaan katastrofin. Kiskoliikenteeseen sisältyy myös riskejä – vaikka pyöräkerrat onkin vaihdettava säännöllisesti. Jos materiaali vaurioituukin ennen aikojaan, se ei ole ulkoisesti nähtävissä – mutta kuultavissa! Trotec auttaa tässä tehtävässä: akustinen putkianturi LD6000 mahdollistaa kuuntelun.

LD6000 voi olla jo tuttu laite vuotojen etsinnästä ja paikannuksesta. Monikäyttöinen tekninen laite on kehitetty juuri näihin tarkoituksiin ja on osoittautunut erinomaiseksi. LD6000:n käyttö vuotojen paikantamiseen, vauriopaikkojen rajaamiseen ja putkireittien tutkimiseen perustuu akustisiin mittauksiin ja analyyseihin. Taajuusanalyysisetin laadukas mikrofoni – tietenkin ”made in Germany” – kerää akustiset signaalit käsiteltäväksi. Juuri tämä menetelmä soveltuu myös rautatiekaluston pyörien ja pyöräkertojen halkeamien ja heikkouksien paikantamiseen.

Vaurioiden kuuleminen – miten se toimii?

Taajuusanalyysi muuntaa ääniaallot kuuluviksi. Ne taas antavat tärkeitä tietoja materiaalin kunnosta. LD6000:n värähtelyanturit tallentavat materiaalin äänen useasta kohdasta. Taajuudet esitetään tarkassa värigrafiikkanäytössä. Pyöräkerran eri mittauspisteiden äänitasoja verrataan toisiinsa, jolloin poikkeamat löytyvät: Mitä kovempia yhden mittauspisteen äänet ovat, sitä todennäköisemmin siinä on vaurio. Havaitse siis materiaalin väsymät ja halkeamat ajoissa. Yhdistelmäilmaisimella LD6000 voit estää suuret vauriot ja onnettomuudet.

Jos sinulla on lisää kysyttävää tai haluat tarkempia tietoja, soita meille numeroon
+49 2452 962 777 tai lähetä sähköpostiviesti osoitteeseen kam@trotec.de. Autamme mielellämme! Tämä palvelu on saksaksi tai englanniksi. Jos haluat ensin tiedustella suomeksi, voit soittaa ilmaiseksi numeroon 00800 80 90 80 90.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*