Parasta valoa nykypäivän aarteenetsijälle

tro_blog_geocaching-lampe_banner

Ennen puhuttiin suunnistuksesta. Nykyään ei enää juurikaan käytetä vihjelappusia tai kompassia, vaan maastoon lähdetään satelliittipaikantimen, teleskooppipeilin, vara-akun, kynän, ensiapulaukun ja taskulampun kanssa. Tätä uutta trendiä kutsutaan geokätköilyksi, jossa rasioita etsitään haastavista piiloista.

Etkö tiedä mitä geokätköily on? Siiinä tapauksessa on korkea aika ottaa asiasta selvää! Tämä trendi on varsinaista seikkailua! Voit etsiä suurkaupungeissa, niityillä ja metsissä – niin maalla kuin vesilläkin! Mukana kannattaa pitää Trotecin UV-Torchlight 5F – taskulamppua. Sen intensiivinen valo auttaa eteenpäin pimeässä.

Parasta valoa nykypäivän aarteenetsijälle

Ulkona liikkuminen on rentouttavaa, varsinkin metsässä ja niityillä. Eikö aina huvita lähteä ulos? Onko vaikea motivoida jälkikasvu liikkeelle raittiiseen ilmaan, tutustumaan uusiin paikkoihin? Ratkaisu ongelmaan saattaa olla geokätköily. Kuulostaa omituiselta ja vaikealta, mutta on itse asiassa erittäin helppoa ja koukuttavaakin. Geokätköily on uudenaikaista suunnistusta, eräänlaista digitaalista aarrejahtia.

Tätä on geokätköily

Idea on yksinkertainen. Digitaalisen aarrejahdin harrastajat piilottavat jonnekin pienen, vedenkestävän rasian. Se on niin sanottu geocache, aarre, jonka sisällä on lokikirja, kätkötiedote, kynä ja mahdollisesti jotain pientä vaihtotavaraa. Piilopaikan koordinaatit julkaistaan internetissä. Näin jokainen asiasta kiinnostunut voi olla etsinnässä mukana. Kätköillä on eri vaikeusasteita. Aarteita on piilotettu lähelle katuja ja teitä, metsiin ja niityille, mutta myös hankalasti saavutettaviin paikkoihin, kuten  korkeille kallioille tai järviin. Uutena villityksenä on niin sanottu Nigh Caching, jossa ”vainukoirat” etsivät pimeässä.
Aarteenetsijät syöttävät koordinaatit GPS-laitteeseen. Harjaantuneet kartanlukijat saattavat selvitä jopa ilman laitetta. Matka voi alkaa vaikkapa auto- tai bussimatkalla ja jatkua patikoiden; etsintään saattaa kuulua myös kalliokiipeilyä ja snorklausta tai vaikeitten arvoitusten ratkaisemista. Kun aarre löytyy, etsijä avaa rasian ja kirjoittaa nimensä lokikirjaan. Sitten rasiasta otetaan vaihtoesine ja pannaan toinen tilalle, minkä jälkeen rasia pannaan takaisin paikoilleen seuraavaa etsijää varten.

Sopiva varustus

Ensin hieman valmistelua: tarvitaan tietysti GPS-laite, jotta etsintä voidaan aloittaa. Tukevat jalkineet, säänkestävät vaatteet ja eväät kuuluvat myös varustukseen. Lisävarusteitakaan ei tule unohtaa. Kynä tarvitaan lokikirjan allekirjoitusta varten ja lisäksi vielä pieni vaihtoesine.
Jotkut geokätköilijät pitävät repussaan oivallisia apuvälineitä: teleskooppipeiliä, joilla nähdään hankaliin kätköihin, vara-akkuja GPS-paikantimelle, puutarhahanskoja maakätköjen esiin kaivamista varten, ensiapulaukkua, kiikaria sekä taskulamppua.

”Vainukoirat“ käyttävät UV-Torchlight 5F -lamppua

Myös Trotec osallistuu seikkailumieliseen aarteenetsintään tarjoamalla parasta tekniikkaa. Uusi UV-lamppu UV Torchlight 5F on pieni mutta tehokas apuri geokätköilyyn ja Nicht Cachingiin. Se on vain 10 cm:n pituinen eikä siten vie tilaa repussa. Pitovarma alumiinikotelo on ergonominen, ja lamppu on helppo sytyttää pohjasta. Mikäli etsintään sisältyy kiipeilyä ja ryömimistä, voit sujauttaa lampun lenkin ranteeseesi, jolloin se pysyy mukana kovassakin menossa. UV-taskulampussa on yksiwattinen High Power UV-mustavaloinen LED-lamppu, joka säteilee erittäin intensiivistä UV-valoa. Pieninkään yksityiskohta ei jää huomaamatta! UV-Torchlight 5F on erityisen kestävä, sillä sen runko on naarmuuntumatonta erikoisalumiinia, jonka laatu on sama kuin lentokoneissa. Lisäksi lamppu on roiskevesisuojattu. Tarvitset vain kolme AAA-paristoa, ja etsintä voi alkaa.

Etusi

  • Naarmuuntumaton ja iskunkestävä alumiinirunko
  • Roiskevesisuojattu
  • Käyttöä helpottava ranneke
  • Helppo sytyttää ja sammuttaa pohjasta
  • 1-wattinen korkeateho-LED ja kirkas linssi

Aarteenetsijät huomio! Trotecin verkkokaupasta löydät nyt UV-Torchlight 5F –lampun tarjoushintaan 15,95 € (ovh 20,78 €). Säästät 23 prosenttia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*