Onko sinulla siitepölyallergia? Meillä on yhdeksän vinkkiä kuinka selvitä siitepölykaudesta ja supervinkkimme – ilmanpuhdistimet AirgoClean®-sarjasta

Kuulostaa harmittomalta, mutta ei ole sitä: heinänuha. Tähän kehon allergiseen reagointiin kasvien siitepölyyn liittyy aivastelua, kutinaa, valuvia neniä ja vuotavia silmiä, jotka tekevät elämän helvetilliseksi. Siitepölyallergia ei ole pilailun aihe. Siitepölyallergikon harmittomasta heinänuhasta voi vuosien kuluessa kehittyä krooninen astma. Lue siksi kymmenen vinkkiämme, joilla selviävät paremmin stressaavasta ajasta – mukaan luettuna tärkein suosituksemme, jolla saa siitepölykiusan loppumaan ainakin kotona tai myös toimistossa: AirgoClean®-sarjan ilmanpuhdistimilla.

Puut, heinät ja yrtit ovat pieniä, mutta voimakkaasti vaikuttavia, sillä ne vapauttavat pienen pieniä siitepölyhiukkasia, jotka vaikeuttavat allergikkojen elämää. Kasvien siitepöly voi lentää jopa satoja kilometrejä. Hoitamaton heinänuha voi tehdä elämän helvetiksi. Monet allergikot reagoivat vain vähän siitepölyn, toiset kamppailevat jopa hengenahdistuksen kanssa. Seuraavat vinkit voivat lääkkeiden lisäksi lievittää merkittävästi kärsimyksiä. Kun esimerkiksi tiedetään, että siitepölyä leijailee avoimista ikkunoista ja ovista myös sisälle asuntoon. Silloin tietenkin tuuletetaan, kun heinänuhan aiheuttajia ei ole liikkeellä. Huomioitavaa: Siitepölyä vapautuu maalla keskipäivään asti, mutta lämpimämmissä kaupungeissa siitepöly korostuneen termiikin vaikutuksesta vasta iltaisin. Ensimmäinen vinkkimme: paras aika tuulettaa …

 1. vinkki: Tuuleta oikein
  Siitepölyt lentelevät maalla vilkkaasti erityisesti aamulla, mutta kaupungissa yleensä vasta iltaisin. Tuuleta siksi asunto maalla iltaisin kello 19 ja 24 välisenä aikana, kaupungissa aamuisia kello 6 – 8. Kovalla tuulella siitepölyä lentelee jatkuvasti, joten ikkunat ja ovet kannattaa pitää kiinni eikä lainkaan tuulettaa.
 1. vinkki: Mene illalla suihkuun
  Käy ennen nukkumaan menoa vielä pikaisesti suihkussa ja pese myös hiukset. Siitepölyä ei silloin pääse putoamaan tyynylle – ja nukut paremmin.
 1. vinkki: Vaihda vaatteet kylpyhuoneessa
  Siitepöly tarttuu herkästi vaatteisiin. Vaihda siksi vaatteet kylpyhuoneessa, jotta makuuhuone pysyy mahdollisimman siitepölyttömänä. Pyydä myös partnerilta tätä pientä ystävänpalvelusta. Muista myös: Vaihda vuodevaatteet vähintään viikoittain.
 1. vinkki: Imuroi päivittäin
  Imuroi siitepölykaudella päivittäin. Pyyhi kalusteiden pinnat kostealla rievulla, sillä kuiva vain levittää siitepölyä. Pyykkiin voi ulkona kuivatettaessa kertyä siitepölyä, joten kuivata mieluummin sopivassa kuivaushuoneessa tai kuivausrummussa.
 1. vinkki: Ulkona ’No sports’
  Allergikkojen on luovuttava siitepölykaudella urheilusta ulkona. Muuten hengitysilman mukana kulkeutuu liikaa allergeeneja ja vaarana ovat voimakkaat allergiset reaktiot. Urheile tai ui tänä aikana mieluummin hallissa.
 1. vinkki: Käytä hyväksi sadetaukoja
  Sade huuhtoo siitepölyä ilmasta ja allergikotkin voivat jälleen hengittää vapaasti. Tämä on paras aika pitkälle kävelylenkille. Huomioitavaa: Lyhyt sadekuuro ei pese siitepölyä ilmasta.
 1. vinkki: Ota huomioon ristiallergiat
  Jos reagoi allergisesti koivuun tai hasselpähkinään, ei usein siedä myöskään porkkanoita, omenoita tai pähkinöitä. Heinän siitepölylle allergiset reagoivat yleensä myös paprikaan ja persiljaan.
 1. vinkki: Siitepölyaika on matkustusaikaa
  Vältä siitepölyä ja matkusta aikoina, jolloin kotipaikallasi on eniten siitepölyä. Raikasta ja lähes siitepölytöntä ilmaa on lähellä merta, vuoristossa yli 2000 metrin korkeudessa ja autiomaassa.
 1. vinkki: Keskustele lääkärin kanssa
  30 prosentilla siitepölyallergikoista kehittyy näennäisen harmittomasta heinänuhasta vuosien kuluessa krooninen astma. Siksi anna mieluummin lääkärin tukia ja sovi mahdollisista hoidoista.
 1. vinkki: Luota AirgoClean®-sarjan ilmanpuhdistimeen
  Estä allergeenien, virusten, huonepölyn terveyshaitat napin painalluksella. Tehokkaat AirgoClean®-sarjan ilmanpuhdistimet suodattavat sisäilman paitsi siitepölykaudella myös ympärivuotisesti, minkä tuloksena sisäilma on terveellistä hengittää. Tämä on tärkeää, sillä siitepölyn lisäksi haitallisten aineiden ja pölyn kuormittama sisäilma on allergikolle ja astmaatikolle vaarallista. Lisäksi tiedetään, että bakteereja ja viruksia on kaikkialla: Esimerkiksi kirjoituspöydällä bakteereita on sata kertaa enemmän kuin keittiössä. Influenssakaudella yhdessä kuutiometrissä ilmaa voi olla jopa 15 000 influenssaviruksia sisältävää hiukkasta. Uudenlaiset virukset, kuten SARS-CoV-2-virus leviävät myös ensisijaisesti huoneilman välityksellä.

Kaikissa AirgoClean®-ilmanpuhdistimissa tehokas HEPA-suodatin.

Kaikissa AirgoClean®-sarjan ilmanpuhdistimissa on kaksi- tai jopa kolmiportainen HEPA-suodatinyhdistelmä, ja ”Dual Protection” tai ”Triple Protection” -suodatustekniikka varmistaa, että asuintilan ilma on terveellistä hengittää: nämä ilmanpuhdistimet suodattavat ilmassa leijuvat hiukkaset, taudinaiheuttajat ja hajut tehokkaasti pois huoneilmasta ja luovuttavat tilaan ainoastaan puhdasta ja terveellistä ilmaa. ”Dual Protection” tai ”Triple Protection” -suodatustekniikalla varustettu täysautomaattinen HEPA-ilmanpuhdistusjärjestelmä pitää huolen siitä, että ilmanpuhdistin suodattaa pois 99,97 % kaikista ilman epäpuhtauksista 0,3 mikrometrin hiukkaskokoon saakka. Tyylikkään designinsa ansiosta AirgoClean®-sarjan ilmanpuhdistimet sopivat erinomaisesti kaikkiin nykyaikaisiin työ- ja asuinympäristöihin. Kompaktin kokonsa ansiosta ilmanpuhdistimet on tarvittaessa myös helppo siirtää toiseen tilaan.

Näin löydät sopivan AirgoClean®-ilmanpuhdistimen

Huoneen koko on pääkriteeri valittaessa sopivaa ilmanpuhdistinta. Siksi meillä eri kokoisten huoneiden ilmanpuhdistuslaitteita. Pienestä AirgoClean® 10 E:stä AirgoClean 11 E:stä pieniin tiloihin, esimerkiksi lastenhuoneisiin, tehokkaimpiin malleihin AirgoClean® 350 E ja AirgoClean® One suuriin asuinhuoneisiin tai avokonttoriin. Laitteissa on myös käyttöä helpottavia käytännöllisiä lisätoimintoja. Voit helpottaa sopivan ilmanpuhdistimen valintaa vertailemalla keskenään kaikkia Trotecin AirgoClean®-sarjan ilmanpuhdistimia.

Teknisten tietojen vertailu

Tutustu heti yksityiskohtaisesti helppokäyttöisiin AirgoClean®-sarjan ilmanpuhdistimiin

Tutustu mieluiten saman tien Trotec-kaupassa kaikkiin etuihin, joita AirgoClean®-sarjan ilmanpuhdistinten monipuolinen tuotevalikoima sinulle tarjoaa. Tyylikkäät ilmanpuhdistimet AirgoClean® 10 E, AirgoClean® 11 E, AirgoClean® 15 E, AirgoClean® 100 E, AirgoClean® 110 E, AirgoClean® 140 E, AirgoClean® 145 E, AirgoClean® 150 E, AirgoClean® 170 E, AirgoClean® 171 E, AirgoClean® 200 E, AirgoClean® 250 E, AirgoClean® 350 E ja AirgoClean® One puhdistavat työpaikan tai kodin ilman ja vaalivat siten sinun, perheesi tai työntekijöidesi terveyttä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*