DBAG Fund VIII ostaa Trotec Groupin

Deutsche Beteiligungs AG (”DBAG”) ilmoitti tänään, että DBAG Fund VIII on ostanut Trotec Groupin (”Trotec”).

DBAG Fund VIII omistaa jo enemmistöosuuden tanskalaisesta holdingyhtiöstä (”Holding”), joka omistaa Dantherm-konsernin, ja Holding on nyt ostanut myös Trotecin. Holdingia johtavat nykyiset johtokunnan jäsenet Bjarke Brøns (toimitusjohtaja), Jakob Bonde Jessen (operatiivinen johtaja) ja Stefano Verani (operatiivinen johtaja) yhdessä Trotecin Alexandra Goertzin kanssa. Yhdistettyjen toimintojen liikevaihto on noin 360 miljoonaa euroa, ja ne työllistävät 950 henkilöä.

Osana yrityskauppaa Trotecin omistaja Detlef von der Lieck jatkaa merkittävällä osakeomistuksella ja on Holdingin neuvoa-antavan komitean jäsen.

Dantherm Group ja Trotec Group ovat molemmat Euroopan johtavia yrityksiä, jotka suunnittelevat ja valmistavat lämmitys-, jäähdytys-, kuivaus-, ilmanvaihto- ja ilmanpuhdistustuotteita ja -ratkaisuja monenlaisiin sovelluksiin ja teollisuudenaloille B2B-markkinoille. Lisäksi Trotecilla on vahva verkkomarkkina-alusta ja laaja valikoima vastaavia tuotteita B2C-markkinoille.

Jatkossa B2B-liiketoimintaa jatketaan yhdistämällä Dantherm-konsernin vahvat kansainväliset tuotemerkit Trotecin B2B-tuotteisiin, jotta asiakkaat voivat hyötyä laajemmasta tuotevalikoimasta. Dantherm-konserni ei harjoita verkkomyyntiä eikä B2C-markkinoita, ja toimintaa jatketaan Trotec-brändin puitteissa.

DBAG:n johtokunnan jäsen Jannick Hunecke kommentoi:
”Olemme tyytyväisiä Trotecin hankkimiseen ja siihen, että olemme jälleen kerran saaneet yrityksen perustajan luottamuksen, sillä hän pitää DBAG:tä parhaana yhteistyökumppaninaan”.

Holdingin toimitusjohtaja Bjarke Brøns kommentoi:
”Dantherm Groupin ja Trotec Groupin yhdistyminen on täydellinen yhdistelmä, joka tarjoaa merkittäviä mahdollisuuksia eri markkinakanavien ja laajan yhdistetyn tuotevalikoiman ja teknologia-alustan ansiosta sekä synergiaetuja yhdistetyssä toimitusketjussa. Näemme merkittäviä orgaanisia kasvumahdollisuuksia liiketoiminnassamme ja yritysostostrategiamme jatkuvassa toteuttamisessa”.

Trotecin perustaja ja entinen omistaja Detlef von der Lieck kommentoi:
”Olen innoissani siitä, että Dantherm Group ja Trotec Group yhdistävät nyt voimansa DBAG Fund VIII:n kanssa vahvana osakkeenomistajana. Tämä antaa työntekijöille ja yritykselle, jonka perustin lähes 30 vuotta sitten, parhaat mahdollisuudet tulevaisuuteen. Sijoitukseni ja neuvoa-antavan hallituksen jäsenen asemani ansiosta odotan innolla, että voimme jatkaa työtä edessämme olevien suurten mahdollisuuksien hyödyntämiseksi.”

Tätä ilmoitusta koskevat tiedustelut voi osoittaa toimitusjohtaja Bjarke Brønsille, +45 96143700, Bjarke.Brons@Dantherm.com.

 

Deutsche Beteiligungs AG:

Deutsche Beteiligungs AG on pörssissä noteerattu saksalainen pääomasijoitusyhtiö, joka perustaa suljettuja pääomasijoitusrahastoja ja sijoittaa itse näiden rahastojen ohella pääasiassa hyvin asemoituneisiin keskisuuriin yrityksiin, joilla on kehityspotentiaalia. DBAG on jo vuosia keskittynyt teollisuuden aloihin. Yhä suurempi osa DBAG:n pääomasijoituksista kohdistuu nyt kasvaville aloille, joita ovat laajakaista/telecommunications, IT-palvelut/ohjelmistot ja terveydenhuolto. DBAG:n pitkäjänteinen, arvoa lisäävä yrittäjähenkinen sijoitustoiminta tekee siitä halutun sijoituskumppanin saksankielisessä maailmassa. DBAG-konsernin hallinnoimat tai neuvonantajana olevat varat ovat 2,5 miljardia euroa.

www.dbag.de

Tietoa Dantherm Groupista

Dantherm Groupin pääkonttori sijaitsee Skivessä, Tanskassa, ja se on eurooppalainen markkinajohtaja kannettavien ja asennettujen ilmastointiratkaisujen alalla, jotka soveltuvat monenlaisiin sovelluksiin ja teollisuudenaloille lämmityksen, kuivauksen, jäähdytyksen, ilmanvaihdon ja ilmanpuhdistuksen alalla B2B-markkinoilla. Dantherm Groupilla on tytäryhtiöitä Norjassa, Ruotsissa, Isossa-Britanniassa, Saksassa, Sveitsissä, Italiassa, Ranskassa, Espanjassa, Puolassa, Venäjällä ja Kiinassa, ja sillä on useita vahvoja tuotemerkkejä, kuten Dantherm, Master, Aerial, Calorex, Heylo ja Biocool. Dantherm-konserni työllistää noin 600 henkilöä.

www.danthermgroup.com

Tietoja Trotec Groupista

Trotec Groupin pääkonttori sijaitsee Heinsbergissä, Saksassa, ja se on Euroopan johtava yritys, joka tarjoaa kannettavia ja asennettuja ilmastointiratkaisuja monenlaisiin sovelluksiin ja teollisuudenaloille lämmityksen, kuivauksen, jäähdytyksen, ilmanvaihdon, ilmanpuhdistuksen ja mittauslaitteiden alalla B2B-markkinoille. Trotec Groupilla on myös vahva verkkoalusta ja laaja tuotevalikoima B2C-markkinoille, mukaan lukien lämmitys, jäähdytys, kuivaus, ilmanvaihto, ilmanpuhdistus, kostutus, mittaus, pumput ja sähkötyökalut. Trotec Groupin palveluksessa on noin 350 työntekijää.

www.trotec.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*