Nyt on renkaiden vaihdon aika – ja rengaspainemittarin BY10

tro_blog_reifendruck-messgerät_banner

Kesärengaskausi kestää pääsiäisestä lokakuuhun. Renkaiden vaihto on siis täydessä vauhdissa. Monet vaihtavat itse, kun taas toiset vievät ammattilaisille vaihdettavaksi. Niin tai näin, oleellista on tarkistaa vastavaihdettujen renkaiden paine. Määrätyt arvot ovat yleensä polttoainesäiliön luukun sisäpuolella tai etuoven takareunassa. Luotettavan rengaspainemittarin BY10 saa meiltä!

Yhtä tärkeää on noudattaa sääntöjä renkaiden vaihdossa kuin tarkastaa oikea ilmanpaine. Ei kannata välttämättä luottaa bensa-asemilla oleviin rengaspainemittareihin, sillä ne ovat usein huonossa kunnossa, hankalassa paikassa tai niitä ei ole ollenkaan. Asiantuntijat suosittelevat rengaspaineen mittaamista jokaisen rengasvaihdon jälkeen ja säännöllisesti kerran kuukaudessa. Suositukselle on kolme hyvää perustetta:

Jos renkaat ovat vajaapaineiset …

  • … pitenee jarrutusmatka merkittävästi. Jos etupyörän paineesta puuttuu vain 0,5 baaria, pitenee jarrutusmatka useita metrejä. Mikäli painetta puuttuu 1,0 baaria, pitenee jarrutusmatka märällä ajoradalla jopa kymmenen prosenttia. Euroopan suurin autokerho, saksalainen ADAC on koeajoilla todistanut tämän ilmiön.
  • … voi auto ajautua kaarteessa ulos ajoradalta. Jos painetta puuttuu niinkin vähän kuin 0,5 baaria, on ulkokaarteen puoleisen etupyörän pito vain 80 prosenttia verrattuna oikein täytettyyn renkaaseen. Mikäli painetta puuttuu 1,0 baarin verran, laskee pito alle 70 prosentin.
  • … kasvaa vierintävastus ja siten myös polttoaineen kulutus: jos painetta puuttuu 0,2 baaria, lisääntyy polttoaineen kulutus yhden prosentin verran, 0,6 baarin vajauksella jo neljä prosenttia.

Näin se toimii

BY10:llä voidaan mitata rengaspaine kätevästi ja luotettavasti. Tulokset näkyvät digitaalisella tarkkuudella nestekidenäytössä. Erityisen käytännöllistä on integroitu taskulamppu, jonka ansiosta venttiilien asennot ja renkaiden kunto on helppo nähdä myös iltaisin ja pimeinä vuodenaikoina, sekä himmeästi valaistuissa autotalleissa. Lisäksi BY10 –mittaria voidaan käyttää moottori- ja polkupyörille. Kaupoista saatava sovitin tekee BY10:stä sopivan useampiin venttiilityyppeihin. Kompaktien mittojensa ansiosta mittarille löytyy paikka tavaratilasta tai hansikaslokerosta ollen näin aina käden ulottuvilla.

BY10 – rengaspaineen tarkkaan tarkastamiseen

Jotta turvallisuus ei ole pelkkä toivon asia, muista tarkastaa rengaspaineet aina renkaiden vaihdon jälkeen ja säännöllisesti kerran kuukaudessa: rengaspainemittarilla BY10. Normaalisti 10,40 €, nyt vain 7,95 € sis. alv. Trotecin verkkokaupassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*