Neuvoja Trotec: Mihin ilmankuivainta oikeastaan tarvitaan?

Neuvojamme pohtii tätä usein esitettyä kysymystä, sillä moni ihminen ei juurikaan tiedä, miten paljon sisäilmasto vaikuttaa yksilölliseen hyvinvoinnin tunteeseen. Ilmankosteudella on huomattava sekä myönteinen että kielteinen vaikutus. Tiesitkö esimerkiksi, että homesieniä muodostuu jo, kun ilmankosteus on 70 % –  ja ruoste jo 60 %:ssa? Ota nyt selvää siinä, miksi ilmankuivaimet voiva olla tehokas keino saavuttaa ihanteellinen hyvinvointi-ilmasto.

Ihmiset tuntevat olonsa kaikkialla maailmassa parhaaksi, kun lämpötila on 20 – 22 °C ja ilmankosteus 40 – 60 %. Useimmat ihmiset pitävät näiden arvojen ulkopuolisia olosuhteita epämiellyttävinä. Pelkkä vuodenaika ja ulkoiset ilmasto-olosuhteet saavat asunnon ’sisäilmaston’ vaihtelemaan paljon. Kylminä talvipäivinä:Ulkoa virtaa sisään kosteaa ilmaa, joka tiivistyy asunnon seinille – homeen muodostuminen on vain ajan kysymys. Lämpimänä kesäpäivinä tämä ilmiö koetaan kellarissa, jonka sijainti maanpinnan alapuolella pitää sen huomattavasti sisään virtaavaa ilmaa kylmempänä.

Miten ilmankuivaimet parantavat elämisen ja asumisen laatua

Suosittu ja yleinen oletus, että tehokas läpituuletus ratkaisee kosteusongelmat, pitää vain osittain paikkansa.Ulkona on usein kosteampaa kun sisällä, joten tuulettaminen tuo lisää kosteutta huoneeseen.Vain harvoilla on yleensäkään aikaan johdonmukaiseen tuulettamiseen:Talvella tulisi tuulettaa enintään neljä kertaa päivässä ja ikkunat tulisi pitää auki viidestä kymmeneen minuuttia, jotta ilma vaihtuu. Se ei ole mahdollista töissä käyville sinkuille tai pariskunnille.

Sen sijaan ilmankuivaimet pitävät asunnon miellyttävän kuivana. Ne estävät tehokkaasti ilmaan varastoituneen kosteuden tiivistymisen kuiville seinille. Tämän ammattilaisratkaisun käyttö on erityisen järkevää, kun seinille muodostuu hometta, tiloissa on vesivahinkoja, kuivattaessa uudisrakenteita, seinät ovat kosteita, haju on tunkkainen, ruostetta muodostuu tai huoneilmasto on huono tai terveydelle haitallinen.

Miksi ilmankuivan ei ole ilmankuivain

Kosteutta poistoon huoneilmasta käytetään kahta teknistä menetelmää: Ilman kuivaus kondensoimalla tai adsorptoimalla Kaikki kylmäkuivaimina, kondenssikuivaimina, kondensaatioilmankuivaimina tai Peltier-ilmankuivaimina tarjottavat laitteet perustuvat kondensaatioperiaatteeseen. Toinen vaihtoehto ovat adsoprtiokuivaustekniikat. Niitä käytetään sähkökäyttöisissä laitteissa, joissa on lämminilmaregeneraatio – niin kutsutut adsorptioilmankuivaimet.

  • Adsorptiokuivain

Adsorptiokuivainten kuiva-aine poistaa kosteutta ilmasta. Silloin muodostuva kondensaatti johdetaan letkulla rakennuksen aukon kautta ulos. Adsorptiokuivaimet eivät siksi sovellu yleensä umpinaisiin huoneisiin.

  • Kondenssikuivain

Kondenssikuivaimet ovat myydyimpiä ilmankuivauslaitteita. Niiden suosio perustuu helppokäyttöiseen ja edulliseen hankintahintaan. Niissä käytetään kylmäainetta samoin kuin jääkaapeissa. Kompressori imee kylmää ilmaa, kosteus kondensoituu vedeksi ja tippuu säiliöön, ja laitteesta virtaa ulos kuivaa lämmintä ilmaa. Laitteen soveltuvat toimintatavaltaan erityisesti suljettuihin, lämpimiin tiloihin, esimerkiksi kylpyhuoneeseen, keittiöön tai makuuhuoneeseen.

Valitset minkä vaihtoehdon hyvänsä: Trotecilla on johtavana ilmankuivainten valmistajana tietenkin kumpikin mallisarja valikoimassaan. Jokainen laite takaa miellyttävän ilmankosteuden, ja innovatiiviset suodatintekniikat puhdistavat ilman. Lukuista erilaisista Trotec-malleista voit valita helposti juuri sopivan ilmankuivaimen: Kuivaustehosta miellyttävään muotoiluun ja lyömättömän edulliseen hintaan.

Mikä ilmankuivain sopii mihin asunnon osaan

Olo- ja makuuhuone, keittiö ja kylpyhuone – kaikki huoneet ovat eri kokoisia ja jokaisen ilmankosteus on myös erilainen. Enintään 15 m² kokoisiin huoneisiin sopivat ilmakuivaimet, joiden kuivausteho on 10 litraa vuorokaudessa, esimerkiksi TTK 24 E Trotecin HomeComfort-sarjasta. Tämän ilmankuivain sopii erinomaisesti myös pieniin ikkunattomiin kylpyhuoneisiin: Se säätää ilmankosteutta ja nopeuttaa samalla pyykin kuivumista.

Enintään 25 m² kokoisiin huoneisiin suositellaan ilmankuivainta, jonka kosteudenpoistoteho on noin 14 litraa vuorokaudessa, esimerkkinä TTK 40 E. HomeComfort-sarjassa on sopiva ilmankuivaimen siitä riippumatta, minkä kokoiset asuntosi tai vaikka toimiston tilat ovat.

Haluatko tietää lisää TTK-sarjan Trotec-ilmankuivaimista?

Tutustu kerralla monipuoliseen ja luotettavaan TTK-sarjan ilmankuivainten valikoimaan. Luonnollisesti totuttuun lyömättömään edulliseen tarjoushintaan – nyt Troctec-kaupassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lähettämällä hyväksyt henkilötietojesi käsittelyn tietosuojakäytäntömme mukaisesti.


*