Miksi juuri ikkunoiden sisäpinnan kehykset homehtuvat?

banner_waermebildkamera-ic080lv_fi

Huoneiden nurkkien lisäksi homeläikkiä esiintyy usein myös ikkunoiden karmien sisäpinnoilla. Miksi juuri siellä, vaikka aurinko paistaa sinne päiväsaikaan tarjoten riittävästi lämpöä? Katsaus lämpökameran läpi paljastaa totuuden: auringonvalon säteilystä huolimatta myös ikkunapieliin voi muodostua lämpösiltoja – ja ne tuovat mukanaan homeen.

Ikkunankehyksen sisäpinnan reuna-alue on tällainen lämpösilta. Täällä lämpötilat alenevat etenkin kylminä vuodenaikoina kerta toisensa jälkeen kriittiselle alueelle, minkä seurauksena muodostuu kastetta. Noin 70 – 85 prosentin kosteusarvo ja ravintoaineina toimivat orgaaniset yhdisteet, kuten esimerkiksi tapetit ja tapettiliimat, riittävät homesienen pysyvään pesiintymiseen. Lisäksi tälle alueelle syntyy erityisen pahoja lämpösiltoja, kun ikkunaa asennettaessa sen sisäpintaa ei eristetä ollenkaan tai korkeintaan puutteellisesti. Tällöin homevaurio on lähes esiohjelmoitu – ja ikkunapielien sisäpinnan hometartunta asettaa talon energiatehokkuuden kyseenalaiseksi.

Hanki selkeyttä – lämpökameran IC080LV avulla

Erittäin tarkan lämpötilanmittauksensa (-20 … +600 °C)  sekä suuren, 0,05 °C:n termisen herkkyyden ansiosta lämpökameramme paljastaa jokaisen tähän saakka piilossa olleen lämpösillan. Lisäksi se näyttää kameran läpi katsottaessa, kuinka hyvin lämmöneristys on onnistunut. Se kykenee vielä paljon muuhunkin, sillä kamera tukee suurten hyödyllisten ominaisuuksiensa määrällä esimerkiksi energisten kunnostajien, arkkitehtien ja asiantuntijoiden työtä. Näihin ominaisuuksiin kuuluvat mm. valinnainen Bluetooth-yhteys kuulokkeiden kautta tapahtuvaan langattomaan puhekommunikointiin, integroitu irrotettavan muistin korttipaikka sekä laaja ohjelmistopaketti luotettavien analyysien ja arvioiden laatimiseen.

Tee oma päätöksesi lämpökamerasta IC080LV!

Korvaamaton laite lämpösiltojen nopeaan tunnistukseen ja onnistuneen energisen kunnostuksen dokumentointiin: erittäin herkkä lämpökamera IC080LV –lisätietoja Trotecin verkkokaupasta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*