Merkkiaine uraniini erikoistarjouksessa

banner_uranin_fi

Jo todella pienellä määrällä uraniinia on veteen liuotettuna valtava värjäysvoima. Alle 1 g uraniinia riittää värjäämään 1000 l:n vesimäärän fluoresoivan vihreäksi. Arviolta 500 g:lla uraniinia saadaan värjättyä voimakkaasti noin 4000 m2 merenpintaa. Ja koska uraniini on fluoresoiva väriaine, se soveltuu erinomaisesti vuotavien viemärijohtojen ja tasakattojen, kosteiden kellarien jne. vuotokohtien paljastukseen tai seinien, putkien tai polttonestesäiliölaitteiden tiiviyden tarkastamiseen.

Näin se toimii

Tutkittaessa maanalaisia vesivirtauksia, käytetään itsevalaisevia aineita, niin kutsuttuja Tracer-aineita (engl. merkkiaine). Tätä ainetta sekoitetaan tarvittava määrä veteen, jolloin vesi värjäytyy. Uraniinia on käytetty jo lähes sadan vuoden ajan tähän tarkoitukseen. Puhdas uraniini-jauhe tai sen tiiviste tekee vedestä tummanpunaisen. Se ei fluoresoidu. Vasta kun jauhetta laimennetaan lisää, värjää uraniini veden, riippuen laimennuksesta, itsevalaisevan keltavihreäksi tai vihreäksi. Uraniini ei yleensä jätä jälkiä kivien pintaan, joten se sopii hyvin maanalaisten vesivirtausten tutkimiseen. Kiinnitysominaisuus muihin vettähylkiviin materiaaleihin ei myöskään ole korostunutta. Uraniini hajoaa päivänvalossa muutaman päivän sisällä, joten sitä voi käyttää myös tiiviystarkistuksiin rakennusten seinissä.

Minne vesi virtaa …

Näin pääset vuotojen ja muiden virtausten jäljille: Uranin 100 g nyt erikoistarjouksessa vain hintaan 24,95 € mukaanlukien ALV –Trotecin verkkokaupassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*