Liian suuri ilmankosteus – Trotec tarjoaa ratkaisuja

ilmankosteus

Toisin kuin huoneen nousseen lämpötilan havaitsemme yleensä epäterveellisen kosteuden nousun vasta, kun ensimmäiset homesienet ilmestyvät seinälle. Hengitysteihin kulkeutuneet homesieni-itiöt voivat kuitenkin laukaista allergioita ja johtaa astmaan. Allergikkojen harmiksi myös punkit voivat hyvin kosteassa ilmassa. Liian suuri ilmankosteus aiheuttaa yleisesti epämiellyttävää runsaampaa hikoilua.

Liian suuri ilmankosteus edistää homekasvu ja vahingoitta siten ihmistä sekä sisätiloja, huoneen ilmankosteus on tarkastettava säännöllisesti. Kosteutta on helpointa pitää silmällä niin kutsutulla hygrometrilla. Tällainen mittauslaite näyttää suhteen ilmankosteuden prosentteina. Hankin saman tien lämpö-kosteusmittari Trotecilta: Laitteillamme mittaat huoneesta sekä suhteellinen ilmankosteuden että lämpötila, ja helppokäyttöisen laitteen luotettava Trotec-tekniikka takaa tarkat tiedot.

Kosteuden vaihtelevat huoneen käyttötarkoituksen mukaan

Jos huoneiden ilmankosteus on useana päivänä yli ilmoitetun optimaalisen prosenttialueen, pysyvästi liian suurelle ilmankosteudelle on tehtävä jotain – sopivalla vastatoimenpiteillä.

Huone Optimaalinen lämpötila Optimaalinen ilmankosteus
Asuin-.ja työhuoneet 20 °C 40 – 60 %
Makuuhuone 16 – 18 °C 40 – 60 %
Lastenhuone 20 – 22 °C 40 – 60 %
Keittiö 18 °C 50 – 60 %
Kylpyhuone 23 °C 50 – 70%
Kellari 10 – 15 °C 50 – 65%

 

Kaksi ilmankuivausvihjettä

Vihje nro 1:

Liian suuren ilmankosteuden korjaaminen ei ole aivan helppoa. Voit kokeilla tehotuuletusta – näin tuuletat oikein:

  • Avaa ikkunat täysin.
  • Jos huoneessa on vastapäisiä ikkunoita, avaa kumpikin, jotta saat aikaan läpivedon.
  • Tuuleta talvella enintään neljä kertaa päivittäin ja avaa ikkunat viideksi – korkeintaan kymmeneksi minuutiksi, jotta ilma vaihtuu. Vähennä lämmitystä tuuletuksen ajaksi.
  • Kesällä rajoita ilman vaihtuminen kahteen kertaan päivittäin ja tuuleta 20 – 25 minuuttia kerrallaan. Avaa ikkunat ensimmäisen kerran aikaisin aamulla (noin kello kuusi) ja toisen kerran myöhään illalla tai yöllä. On tärkeää korvata lämmin, kostea sisäilma kylmällä, kuivalla ulkoilmalla.

Vihje nro 2:

Käytät helpointa ja mukavinta mahdollista alentaa liian suura ilmankosteutta – tehokkailla ilmankuivaimilla Trotecilta.

  • Trotecilla on maailman suurin ilmankuivainten valikoima – TTK-sarjan ilmankuivainmallistossa on varmasti sinun vaatimuksesi täyttävä laite. Trotec-ilmankuivaimella torjut vauriot, kuten homeen tehokkaasti, ja parannat pysyvästi yksilöllistä hyvinvointi-ilmastoasi.
  • Siirrettävä, käytännöllinen ja elegantti – aseta TTK-sarjan ilmankuivain paikalleen, käynnistä se ja huoneet pysyvät jatkuvasti kuivina.
  • Siirrettäviä ja mitoiltaan kompakteja laitteita voidaan käyttää joustavasti myös asuinhuoneiden ulkopuolella, esimerkiksi ilmaan kuivaamiseen viinikellareissa, varasto- ja pesutuvissa, laboratorioissa ja korjaamoissa.
  • Hyödyt jokaisen ilmankuivaimen markkinoiden johtavan HomeComfort-tuotteiden valmistajan erinomaisesta hinta-laatusuhteesta.

Tutustu nyt Trotec-ilmankuivaimiin ja lämpö-kosteusmittareihin

Katso saman tien meidän maailman monipuolisinta ilmankuivainten tarjontaamme. Käytettävissäsi on myös laaja lämpö-kosteusmittarien tuotemallistomme – nyt Trotec-kaupassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*