Lentoyhtiöiden istuinrivit täyttyvät, muiden yritysten kassat ovat tyhjiä.

Ilmanpuhdistin TAC V+ alentaa koronatartunnan vaaraa teollisuudessa, kaupassa ja talouselämässä. Turvallinen paluu normaaliin toimintaan. 

  • Infektoivat aerosolit ovat ”erityisesti lentokoneissa” suuri riskitekijä, mutta koneet lentävät silti täysin.
  • Muu talouselämä kärsii todentamattomista syistä, vaikka turvallisuusstandardit ovat korkeampia.
  • Trotecin suurtehoilmanpuhdistimet H14-suurtehosuodattimineen voidaan käyttää eri aloilla, ja ne tarjoavat maksimaalinen infektiosuojan.
  • Heinsbergissä kehitetty tekniikka on heti saatavana ja tekee ihmismäärien rajoitukset tarpeettomiksi. 

Ei rajoituksia lentoyhtiöille: Onko se reilua ja kohtuullista? 

Lentoyhtiöt voivat täyttää koneensa viimeistä paikkaa myöten, mutta hotellien, ravintoloiden, teatterien ja jopa hoitolaitosten on täytettävä tiukat vaatimukset, jotta voivat aloittaa jälleen toimintansa. Osavaltio- ja alakohtaiset asiakasmäärien rajoitukset määräävät pöytien, hotellivuoteiden tai katsojapaikkojen enimmäistäyttöasteeksi vain 60 prosenttia. Monen yrityksen selviäminen on määräysten seurauksena veitsen terällä, koska kassa on muutenkin jo tyhjä toiminnan pakollisen keskeytyksen jälkeen. Silti vain ilmailualaa koskevat erityissäännöt Vaikka istuinrivien väli on vain 50 cm ja tartunnan vaara on verrattain suuri, täydet lennot lähtevät kohti etelää täsmällisesti kesälomien alkaessa. Lentoyhtiöt vakuuttavat, että koneissa käytettävä ilmanvaihtotekniikka estää tartuntavaarat, Matkustamon ilman sanotaan lisäksi vastaavan laadultaan leikkaussalin ilmaa. Tosiasia on, että Lufthansa käyttää oman ilmoituksensa mukaan suojausluokan 13 HEPA-suodattimia, jotka vaihdetaan 12-18 kuukauden välein. Nykyään on myös liikutettavia ilmanpuhdistusratkaisuja, jotka suojaavat henkilökuntaa, asiakkaita ja vieraita koronavirustartunnalta.

Trotecin uusi H14-suodatintekniikka tekee talouselämän ihmismäärärajoitukset tarpeettomaksi

Todistetusti vaikuttavan koronainfektiosuojan teollisuudessa, kaupan alalla ja ravintola-alalla mahdollistaa Trotecin uudenlainen ilmanpuhdistin TAC V+. Liikuteltava ilmanpuhdistustekniikka laimentaa heti sisäilman virulentit aerosoliseokset, erityinen suojausluokan 14 HEPA-suodatin puhdistaa ilman 20 kertaa tunnissa ja HEPA-suodattimeen kertyneet virukset inaktivoidaan lämmöllä. Trotecin kehittämä tekniikka on maailman laajuisesti ainutlaatuinen ja sen suojauksen taso on paljon korkeampi verrattuna lentokoneissa käytettäviin HEPA-suodatustekniikoihin.

Aerosolit aiheuttava 80 prosenttia kaikista koronainfektiosta  

Aerosolit ovat nykyisin kaikkien puheissa, sillä niitä pidetään koronaviruksen pääasiallisena leviämistienä. Kun ihminen on sairas, ilmaan vapautuu viruksia sisältäviä infektoivia aerosoleja, jotka ovat kaasun (yleensä ilman) ja kiinteiden tai nestemäisten aineiden seoksia, ja ne aiheuttavat yli 80 prosenttia koronainfektioista. Näitä pieniä suspensiohiukkasia vapautuu tilaan hengitettäessä ja puhuttaessa. Suuret, painavat pisarat vajoavat maahan join 1,5 metrin jälkeen (siksi 1,5 m turvaväli), mutta pienet (n. 0,3 – 0,4 µm) aerosolihiukkaset leijuvat sisäilmassa kolmekin tuntia. Nämä aerosolit on siksi suodatettava sisä- ja hengitysilmasta mahdollisimman nopeasti – ennen niiden hengittämistä sisään.

Näin aerosolit leviävät sisäilmassa

Näin aerosolit leviävät lentokoneessa

Toisin kuin lentoyhtiöt väittävät, nämä aerosolit voivat levitä myös lentokoneessa ja niitä voidaan hengittää. Matkustamon ilma liikkuu paitsi ylhäältä alaspäin, myös leviää sivusuunnassa ja kuljettaa mukanaan myös tartuntoja aiheuttavia aerosoleja. Weimarin yliopiston tutkijat ovat tutkinee matkustajien ruumiinlämmön vaikutuksia. Lämpö aiheuttaa termiikkejä. Matkustajien lämmittämä ilma osuu ilmastointijärjestelmän kylmään ilmaan, jolloin aerosoliseokset pyörteilevät eteen- ja taaksepäin. Jo vuodelta 2003 tiedetään tapaus, jolloin SARS-viruksen sairastuttama matkustaja tartutti lennon aikana 20 muuta matkustajaa – hengitettäessä ja aivastettaessa vapautuneet aerosolit kantautuivat 12 istuinrivin päähän. Purdue Universityn (USA) virtauslaskenta näyttää selvästi, kuinka tartuttavat aerosolit leviävät lennoilla.

CFD-simulaatio (FLUENT) aivastavan matkustajan hiukkasten leviämisestä Boeing 767:n matkustamossa noin 4 minuutin aikana (Qingyan Chen, Purdue University, School of Mechanical Engineering)

Ilmastointijärjestelmä ei siis suodata aerosoleja pois heti niiden vapauduttua. Aerosoliseokset pikemminkin leviävät ilmastointilaitteiston ilmavirran mukana istuinriveillä – ja pahimmassa tapauksessa niitä hengitetään.

Miten turvallista lentäminen on korona-aikoina? 

Hampurin Hochschule für angewandte Wissenschaftin (HAW) järjestelmäinsinööri ja professori viittaa poliittisesti motivoituun epätasa-arvoiseen toimintaan: ”Muualla rangaistava toiminta on yllättäen sallittua lentokoneessa.” Lentokoneessa on paljon ihmisiä yhdessä ja he istuvat pitkiä aikoja erittäin lähekkäin. Tällaista vaarallista kolmen yhdistelmää ei ole muissa joukkoliikennevälineissä. Eräs mahdollinen peruste: Lufthansalle ei yhtäältä haluta antaa miiljarditukia, ja toisaalta ei toisaalta ei haluta katsoa yhtiön kaatumista tekemättä mitään. Tällaisessa politiikassa piilee suuri riski lentomatkustajille ja se haittaa muuta talouselämää, jonka on edelleen noudatettava määräyskiä hygieniatoimenpiteistä huolimatta.

Trotecin uudenlainen ilmanpuhdistin TAC V+ on osoitus siitä koronatartunnalta voi suojata tehokkaasti myös ”nousematta ilmaan”. Yksinkertaistaen ilmaistuna ilmanpuhdistin tuo ulkoilman kaltaiset olosuhteet suljettuihin tiloihin ja täydentää niitä tehokkaalla virusten suodatuksella ja inaktivoinnilla.

Ilmanpuhdistimen TAC V+ ilmanpuhdistusperiaatteella  on kaksi peruspilaria:

  • Ensinnäkin HEPA-suodattimien viruksista puhdistama ilma laimentaa kaiken aikaa sisäilman aerosolipitoisuutta. Liikuteltavilla laitteilla ei tähän ole saavutettu ilmanpuhdistimen suurta puhdistustehoa, joka mahdollistaa ilman vaihtumisen 20 kertaa tunnissa.
  • Uudenlainen lämmönkestävä HEPA-suspensiosuodatin poistaa ensin ilmassa kulkeutuvat virukset ja bakteerit, jotka tapetaan syklisesti lämpödekontaminaatiolla. Tämän Trotecin yksinään kehittämä suojausluokan 14 erikoissuodatin poistaa 99,995 prosenttia 0,1 – 0,2 µm kokoisista hiukkasista. H14-suurtehosuodattimia käytetään näiden ensiluokkaisten ominaisuuksien vuoksi puhtaan ilman tuottamiseen jopa leikkaussaleissa ja vastaavissa hygieenisesti vaativissa tiloissa.

Tämä saattaa kuulostaa teoriassa hyvinkin tekniseltä, mutta on käytännössä erittäin yksinkertaista. Likainen sisäilma imetään vedottomasti läheltä lattiaa ja virukseton puhdas ilma puhalletaan pystysuorassa huoneeseen. Laitteet ovat liikuteltavia, joten usealla ilmanpuhdistimella TAC V+ voidaan toteuttaa suuriakin puhtaan ilman alueita, joissa ei ole vaarallista aerosolikuormitusta.

Liikuteltava ilmanpuhdistin TAC V+ on saatavana useinaväri- ja varustevaihtoehtoina Trotec-kaupassa sekä Trotec Storessa Heinsbergissä.

Käy Trotec Storessa Heinsbergissä 

Jos sinäkin haluat tietää lisää uudenlaisesta TAC V+:n ilmanpuhdistustekniikasta, tervetuloa käymään Trotec Storessa Heinsbergissä. Saat ensi käden tietoa siitä, kuinka koronatartunnan vaara saadaan minimoitua lähes nollaan käyttämällä TAC V+:aa. 

Ota yhteyttä henkilökohtaisesti:

Trotec GmbH, Jochem Weingartz

Puhelin: +49 2452 962-137, jochem.weingartz@trotec.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lähettämällä hyväksyt henkilötietojesi käsittelyn tietosuojakäytäntömme mukaisesti.


*