Kulttuurisen moninaisuuden maailmanpäivä

2kulturelle_vielfalt

Tänään on kulttuurisen moninaisuuden keskustelun ja kehityksen maailmanpäivä – Trotecilla se on arkipäivää, sillä meillä on asiakkaita ympäri maailmaa ja myös useita työntekijöitä eri maista.

Saksankielisillä UNESCOn kotisivuilla sanotaan, että kulttuurin moninaisuuden maailmanpäivän tarkoitus on vahvistaa ihmisten tietoisuutta eri kulttuurien rikkauksista ja niiden ymmärtämisestä. Eri kulttuurien dialogia on Trotecilla arkipäivää. Työntekijöitä löytyy useista eri maista, joten opimme joka päivä jotain uutta eri maiden tavoista ja siitä, kuinka voimme palvella parhaiten eri maiden tarpeita.

Sillä se, joka jossain maassa myy hyvin, ei välttämättä toimi toisessa maassa. Lämpimissä maissa lämpöpuhaltimien kysyntä ei ole kovin suurta, kun taas Pohjoisessa ilmastointilaitteita ei myydä suuria määriä. Siksi suunnittelemme asiakkaiden tarpeet tarkasti ja keskustelemme toistemme kanssa päivittäin eri maiden tarpeista“, sanoo Hilal Bayram. Hän on vastuussa turkinkielisestä online-markkinoinnista, johon kuuluu mm. Facebook-sivusto, verkkokauppa ja blogi. Hilal puhuu myös sujuvaa saksaa ja tuntee molemmat kulttuurit hyvin.Siitä on välillä oiken paljon hyötyä. Tiedän miten saksalaiset ajattelevat ja voin ammentaa sieltä itselleni sopivia ideoida myös Turkkiin

Olemme kansainvälisiä ja -kulttuurisia

Trotec on muuallakin kuin Turkissa aktiivinen. Äidinkielenä täällä puhutaan saksan lisäksi  siis turkkia, englantia, ranskaa, puolaa, espanjaa, suomea, ruotsia, romaniaa, italiaa ja hollantia. Hoidamme näillä kielillä sosiaalista mediaa, verkkokauppaamme ja Internet-sivustoamme, eli lyhyesti koko online-kommunikaatiota. Lisäksi kuvastomme on saatavilla jopa kiinaksi.

Trotec on kansainvälinen perheyritys, jolla on asiakkaita ja liikekumppaneita ympäri maailmaa. “Meidän kansainväliset suhteemme ulottuvat kauaksi Euroopan rajojen ulkopuolelle“, sanoo Rainer Rausch, Trotecin johtoryhmän jäsen, “ja etenkin Aasian maissa ihmisten välinen vuorovaikutus – myös liiketaloudellisesti- on täysin erilaista kuin Euroopassa. Kun tämän ymmärtää, voi myös menestyä. Siksi eri kulttuurien ymmärrys on meille tärkeää.“ Trotec Groupilla on asiakkaita ja liikekumppaneita jopa Australiassa, Afrikassa ja Amerikassa asti.

On mukava kuunnella eri kielien sekamelskaa toimistossamme. Silti kuulumme kaikki samaan yritykseen ja olemme yhtä, erilaisuuksistamme huolimatta. Tästähän löytyykin huumoria joka päivälle“, nauraa Hilal Bayram.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*