Kuinka ilmastointilaitteita käytetään

tro_blog_umgang-klimageraete_banner

Kun ulkona on kuuma, halutaan sisälle viileyttä. Se onnistuu parhaiten Trotecin siirrettävillä ilmastointilaitteilla! Kerromme tämän päivän blogissamme minne laitteet asetetaan, miten ne toimivat tehokkaimmin, millainen lämpötila kannattaa säätää ja kuinka laitteet puhdistetaan ja huolletaan.

Asettaminen: minne ilmastointilaite tulee sijoittaa?

Periaatteessa voit sijoittaa ilmastointilaitteen sinne minne se sopii parhaiten ja missä se ei ole tiellä. Muutama asia tulee kuitenkin huomioida:

  • Jotta ilmavirtaus olisi paras mahdollinen laitteen ulospuhalluksen tulee olla huoneeseen päin.
  • Ilmastointilaitteen etäisyyden seinään tulee olla vähintään 20 cm, muuten ilma ei pääse kiertämään kunnolla.
  • Muista tarkistaa ennen käyttöönottoa, että ilmansuodattimet ovat paikoillaan. Muuten lamellit tukkiutuvat nopeasti pölystä ja muusta liasta, jotka nostavat laitteen energiankulutusta ja vähentävät sen tehoa.

Lämpötilan alentaminen: Mikä on oikea säätö?

Jotta huone saadaan miellyttävän viileäksi, tulee huomiota kiinnittää seuraaviin seikkoihin:

  • kun ilmastointilaite on päällä, tulee ikkunoiden ja ovien olla kiinni
  • älä säädä laitetteen lämpötilaa tarpeettoman alhaiseksi, koska silloin energiaa kuluu enemmän ja käyntiääni on kovempi

Lämpimän ilman poisto: miten letku asennetaan?

Yleensä poistoletku asennetaan ikkunarakoon. Ilman mukana poistuu myös lauhdevettä, joka syntyy, kun lämmin ja kostea huoneilma kulkee höyrystimen kautta.

  • Tiivistä ikkunarako kunnolla, jotta ulkoa ei pääse lämmintä ilmaa sisään. Trotecilla on tätä tarkoitusta varten sopiva ikkunatiiviste, AirLock 100.

Puhdistus: Miten laitetta huolletaan?

Voit myös itse huoltaa laitettasi seuraavasti:

  • Pese ilmansuodattimet säännöllisesti ja vaihda ne tarpeen mukaan. Vain puhdas laite viilentää tehokkaasti ja energiaa säästäen, sillä tukkeutuneen suodattimen kautta myös ilmakanavaan kerääntyy likaa, jolloin ilma ei enää kierrä kunnolla sitä kautta. Lisäksi suodattimeen kerääntyy bakteereja ja itiöitä, jotka puolestaan aiheuttavat epämielyttäviä hajuja.

Mikäli kylmäaine on jostain syystä valunut ulos, ainoastaan valtuutettu huoltohenkilö saa lisätä uutta tilalle. Ilmastointilaittessa on nimittäin suljettu kylmäaineen kierto, jonka tekniikan hallitsee vain alan ammattilainen.

Myös lisävaruste säästöhintaan:

Verkkokaupastamme löydät suuren valikoiman erilaisia siirrettäviä ilmastointilaitteita sekä houkuttelevia säästöpaketteja, joihin sisältyy ikkunatiiviste AirLock 100.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*