Koronavirus: Vähennä tarttumisvaaraa optimoimalla ilmankosteus

Estä koronavirustartunta! Tämä on ajankohtainen sanoma, sillä sairaalamme pystyvät hoitamaan arvioidut potilasmäärät vain, kun infektioaalto jatkuu pidempään. Tarttumisvaara kasvaa kuitenkin viivyttäessä pidempään kaikkialla paikoissa, joissa monet ihmiset oleskelevat pitkään tiloissa. Siksi on hyvä tietää: Noin 50 %:n ilmankosteus vähentää koronaviruksen tavoin ulos aivastettujen, hengitystiesairauksia aiheuttavien virusten sisään hengittämistä.

Tämä on hyvä uutinen: Kun ilmankosteus on riittävä, vaarallisten virusten, kuten uuden koronaviruksen ’Sars-CoV-2’ tai vain bakteerien sisään hengittämisen vaara on selvästi pienempi. Kun sairastunut ihminen aivastaa tai niiskuttaa, sisäilmaan leviää tuhansia ulos hengitettyjä, tartuttavia pisaroita. Ne muodostavat niin kutsuttuja aerosoleja – kiinteiden ja nestemäisten pienhiukkasten, kaasujen ja vesihöyryn seoksen, joka voi liikkua tuntikausia sisäilmassa, Niin kutsutuilla ’kuivilla’ ja ’kosteilla’ infektoivilla aerosoleilla on erittäin tärkeä ero,

Kuivat aerosolit liikkuvat pidempään sisäilmassa

Infektiokykyisten virusten aiheuttama tartunnan vaara on merkittävästi suurempi, kun ilmankosteus on liian pieni. Miksi? Jos tilan ilmankosteus on alle 40 %, muodostuu ’kuivia’ aerosoleja, joissa on suolakiteitä. Siksi ne liikkuvat pidempään ilmassa, ovat vähemmän tahmeita ja tarttuvat vähemmän toisiinsa. Kuivat aerosolit pyörteilevät nopeasti esimerkiksi huoneiden lattioilta, kirjoituspöydiltä ja kaapeista ja leviävät esimerkiksi ilmastointilaitteiden tai tilan käyttäjän aktiviteettien vaikutuksesta.

Kosteat aerosolit laskeutuvat nopeammin maahan

Kun ilmankosteus on riittävä, infektiokykyisten aerosolien sisään hengittämisen vaara on selvästi pienempi. ’Kosteita’ aerosoleja muodostuu, kun ilman suhteellinen kosteus on 45 % tai enemmän. Ne ovat painavampia, koska niihin on kertynyt vettä – ne pysyvät ilmassa vain lyhyen ajan ja laskeutuvat nopeammin maahan. Veden ja pintojen väliset vetovoimat johtava lisäksi siihen, että ’kosteat’ aerosolit tarttuvat lujemmin ja nousevat vain huonosti uudelleen ilmaan.

Tieteellisesti todistettu ja suositeltu – tehokas ilman kostutus

National Institute for Occupational Safety and Healthin (NIOSH) tiedemiehetkin ovat tulleet siihen johtopäätökseen, että influenssavirusten infektiokyky heikkenee jyrkästi, kun suhteellinen ilmankosteus on 40 tai suurempi. Tutkijat osoittavat laajassa tutkimuksessa, että noin kolme neljännestä virushiukkasista on infektiokykyisiä vielä tunnin kuluttua, kun ilmankosteus on enintään 23 prosenttia. Kun kosteus on noin 43 prosenttia, infektiokykyisten hiukkasten osuus laskee noin viidennekseen. Kosteus tehoaa taudinaiheuttajiin eniten ensimmäisten 15 minuutin aikana. Tiedemiehet neuvota tämän selvän vaikutuksen perusteella kostuttamaan ilman sairaaloissa ja lääkärin vastaanotoilla. Toimistotilojen sekä asuintalojen ja yksittäisten asuntojen kostuttaminen on luonnollisesti myös suositeltavaa.

Käytä Trotecin ammattimaisia ilmankostuttimia

Trotecin sähköisistä ilmankostuttimista voit valita B-sarjan haihduttavien ilmankostuttimien ja AW-S-sarjan ilmanpesureiden väliltä. Tärkeimmät valintakriteerit oikealle laitteelle ovat huoneen koko ja laitteen kostutuskyky.

Ilmankostutin B 400

Suurille tiloille tarkoitetun levyilmankostuttimen  haihdutusteho on suuri ja se on taloudellinen jatkuvassa käytössä. Sen hygrostaattiohjattua ilmankosteuden säätöä täydentää pyörivä haihdutushuopa, joka lisäksi puhdistaa ilmaa. Laitteen käyntiääni on miellyttävän hiljainen ja se kuluttaa vähän energiaa.

Haihduttavat ilmankostutin B 24 E E ja ilmankostutin B 25 E

Tämän lisäksi tarjoamme B-sarjassamme kattavan valikoiman erilaisilla toiminnoilla varustettuja ja modernisti muotoiltuja sähköisiä ilmankostuttimia. Kompakteista peruslaitteista malleihin, jotka soveltuvat myös suuriin tiloihin tai joiden avulla voit levittää huoneilmaan miellyttäviä tuoksuja tuoksuöljyä käyttäen. Tarjoamme joka tarpeeseen sopivan haihduttavan ilmankostuttimen.

Ilmapesuri AW 10 S

Helppohoitoinen 3 in 1 -laite ilman kostuttamiseen ja puhdistamiseen. Ilmanpuhdistin puhdistaa ja kostuttaa huoneilman ilman suodatinmattoja. Ilmanpuhdistin sitoo myös esim. siitepölyä, eläinten karvoja, huonepölyä ja integroidulla plasmatoiminnollaan lisäksi epämiellyttäviä hajuja. Vähän huoltoa tarvitseva laite on erittäin helppo avata täyttöä ja puhdistamista varten.

Ilmapesuri AW 20 S

Yhdistelmäanturin ja HEPA-suodattimen 3 in 1 -laite varmistaa aina hyvän huoneilman optimaalisen kosteuden. Laite soveltuu erinomaisesti allergikoille: Ilmapuhdistimen aktivoitava HEPA-suodatin poistaa ilmasta luotettavasti huonepölyn, siitepölyn tai eläinten karvat, mutta myös pienimmät pölyhiukkaset, allergeenit tai homesieni-itiöt.

Vähennä tarttumisriskiä – Trotecin innovatiivisten ratkaisujen avulla

Tutustu perusteellisesti etuihin, joita ilmanlaadun hallintalaitteemme sinulle tarjoavat. Ja hyödy lisäksi myös ajankohtaisista tarjoushinnoistamme, sillä saat Trotec-merkkituotteet huippuhintaan:

sis. alv. – nyt Trotec-kaupassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lähettämällä hyväksyt henkilötietojesi käsittelyn tietosuojakäytäntömme mukaisesti.


*