Kiehtovaa! Trotecin lämpökamera luonto-ohjelmassa!

banner_Anaconda-Doku_banner

Salaperäisessä Amazonin sademetsässä asuu hiljainen jättiläinen: 10 metriä pitkä ja 200 kg painava anakonda. Se on yksi maailman suurimmista käärmeistä, joka pystyy nielaisemaan jopa kokonaisen lehmän tai alligaattorin.


Saksalainen luontokuvaaja Rainer Bergomaz, jonka dokumentti karhunpennuista nähtiin muutama vuosi sitten Avara Luonto-ohjelmassa, on ollut Amazonilla kuvaamassa näitä jättiläisiä National Geographicin dokumenttiohjelmaan ”Anaconda – Silent Killer” . Mukana reissussa oli myös Trotecin lämpökamera IC080LV

Tiesitkö, että nämä jättiläismatelijat reagoivat infrapunasäteilyyn ja näin ollen tuottavat ympäristöstään jopa kolme tuhannesosan asteen tarkkoja, kolmiulotteisia lämpökuvia? Lämpökameran IC080LV avulla Rainer Bergomaz on onnistunut kuvaamaan aivan uudella tavalla. Kamerassa on integroitu reaalikuvakamera sekä DuoVision –toiminto, jonka avulla reaali- ja infrapunakuvia voi katsella yhtäaikaa päällekkäin. Näin Rainer Bergomaz onnistui saamaan ainutlaatuisia kuvia anakondasta vaanimassa seuraavaa uhriaan. Tai niin kuin kuvassa, aurinkoa ottavasta alligaattorista. Mikäli Suomenkin televisiossa tai mahdollisesti nettitelevision kautta esitetään National Geographin ohjelma ”Silent Killer” – kannattaa ehdottomasti katsoa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*