Kestävä ratkaisu pakolaisten infektiosuojaukseen ensivastaanottokeskuksissa ja hätämajoituspaikoissa TAC XT – yhdistetty H14-Hepa -huoneilmanpuhdistus ja huoneilman lämmitys

Ukrainasta saapuvien pakolaisten määrän kasvaessa kuulemme yhä useammin, että monet ensivastaanottokeskukset eivät ole valmistautuneet jatkuvasti kasvavaan pakolaisvirtaan. Ukrainasta tulevien pakolaisten keskeisen saapumispaikan edessä on raportoitu olevan pitkiä jonoja. Saapuvat pakolaiset, jotka ovat enimmäkseen naisia ja lapsia, joutuvat seisomaan ulkona kylmässä. Odottavilla ei ole tarpeeksi peittoja. On mahdotonta hyväksyä, että lapset ja naiset, jotka ovat jo joutuneet kärsimään pitkästä pakomatkasta, joutuvat odottamaan tuntikausia kylmässä. Tätä varten tarvitaan välittömästi lämmitettyjä odotustelttoja tai vastaavia, poliitikot vaativat. Asiaa pahentaa se, että tiedämme, että monilla pakolaisilla, jotka nyt tulevat luoksemme, on covid. Rokotusaste Ukrainassa oli alhainen. On pelättävissä, että tartuntojen määrä nousee jälleen muissa maissa lukuisien pakolaisten saapumisen vuoksi. Tämän vuoksi on kiinnitettävä enemmän huomiota aiheeseen ”pakolaiset ja korona”.

Trotecin monikäyttöinen ilmankäsittelylaite TAC XT tarjoaa kestävän ratkaisun ensivastaanottokeskusten erityisvaatimuksiin.

Tarpeiden mukaan yhdisteltävien varustevaihtoehtojensa ansiosta TAC XT mahdollistaa ennennäkemättömän laajat käyttömahdollisuudet pakolaisten hoidossa:

  • Huipputehokas ilmanpuhdistus ja virussuodatus (H14 standardin EN 1822 mukaisesti)
    Erittäin tehokas suoja tarttuvien virusten ja bakteerien leviämistä vastaan väliaikaisissa majoitustiloissa.
  • 360°:n lämmitys (18 kW, valinnaisesti 27 kW) ja HEPA-ilmanpuhdistus
    Tehokas tilojen lämmitys huoltoteltoissa, tilapäisesti pystytetyissä hätäsuojissa ja vastaanottotiloissa.

HEPA-ilmanpuhdistus yhdistetyssä lämmityskäytössä

Saksassa kehitetty ja valmistettu TAC XT on ainutlaatuinen yleisratkaisu liikkuvaan lämmityskäyttöön, jossa on lisäksi H14-HEPA-ilmanpuhdistus (sertifioitu standardin EN 1822 mukaisesti).

TAC XT on tehokas siirrettävä ilmanpuhdistin, jonka erotuskyky on 99,995 % hiukkaskoon ollessa 0,1–0,2 µm ja joka mahdollistaa siten tehokkaan bakteeri- ja virussuodatuksen huoneilmasta pakolaisten majoituspaikoissa. Lisäksi termostaattiohjattu TAC XT tarjoaa ”kompensoivana lämmittimenä” vedotonta lämpöä ympäröivään ilmaan ja voi näin täydentää olemassa olevia lämmitysjärjestelmiä tai lämmittää itsenäisesti suurempiakin huoneita ja telttoja. 18 kW:n lämmitystehollaan (valinnaisesti 27 kW), monivaiheisesti säädettävällä jopa 2 500 m³:n ilmamäärällään ja joustavasti säädettävällä jopa 75 °C:n ulospuhalluslämpötilallaan TAC XT on ainutlaatuinen ratkaisu joustavaan käyttöön pakolaisten väliaikaisissa vastaanottokeskuksissa.

Puhtaaksi suodatettu sisäilma suojaksi tartuntataudeilta

Ilmassa olevien taudinaiheuttajien pitoisuus kasvaa kaikkialla, missä paljon ihmisiä kokoontuu yhteen, ja samalla kasvaa myös virusten (Sars-CoV-2, influenssa), bakteerien ja moniresistenttien taudinaiheuttajien aiheuttama uhka, joka ilman teknisiä ratkaisuja leijuu tuntikausia yhteisten tilojen ilmassa. TAC XT:n avulla nämä taudinaiheuttajat suodatetaan luotettavasti pois ympäröivästä ilmasta ja myös tuhotaan lämpöä kestävässä erikoissuodattimessa termisen dekontaminaation avulla. Vaikka tämä kuulostaakin monimutkaiselta, se tapahtuu täysin automaattisesti iltaisin. Tällöin laite kuumentaa erikoissuodattimen lyhytaikaisesti 100 °C:een, jolloin ilmasta erotetut virukset ja bakteerit tuhoutuvat luotettavasti.

Tehokkaan ilmanpuhdistustoimintonsa ansiosta TAC XT mahdollistaa viruksista suodatettujen jatkokuljetus- ja oleskelualueiden perustamisen pakolaisille, avustajille ja huoltohenkilöstölle suoraan asennuspaikkaan. Kohdealueita huuhdellaan jatkuvasti puhdistetulla ilmalla, mikä vähentää huomattavasti tartuntariskiä näillä alueilla verrattuna käsittelemättömiin alueisiin.

Siirrettävä ilmanlämmitin H14-HEPA-ilmanpuhdistuksella

Olivatpa kyseessä avustusjärjestöjen teltat, liikuntasaleihin perustetut hätämajoitukset tai ensivastaanottokeskukset – kaupungit ja kunnat ympäri maan kehittävät infrastruktuuria Ukrainan pakolaisten vastaanottamiseksi ja huoltamiseksi. TAC XT Multi-Airhandler -ilmankäsittelylaitteita käytetään siirrettävinä lämmitysratkaisuina tilapäisissä vastaanottokeskuksissa. Tarvitaan vain virtaliitäntä, minkä jälkeen puhdas, suodatettu, savuton ja kondensoitumaton lämpö on heti saatavilla. Optimaalinen ratkaisu suljettuihin tiloihin ilman monimutkaisia asennuksia, ilman öljysäiliötä ja letkuja, mutta 100-prosenttisella kiertolämmöllä.

360°:n lämpö

Tehokkaan lämmitystoimintonsa ansiosta TAC XT tarjoaa vedotonta lämmintä ilmaa 360°:n säteellä. Vaihtoehtoisesti erillisenä ratkaisuna – tai integroituna olemassa olevaan ilmanjakojärjestelmään. Näin lämmitetyt tilat ovat suojatut jäähtymisen lisäksi myös tartuntataudeilta, jotka voivat levitä huoneilman kautta.

Yksi järjestelmä kahteen ensisijaisen tärkeään käyttötarkoitukseen nykyisessä koronapandemiassa ja pakolaiskriisissä – huipputehokas H14-HEPA-ilmanpuhdistus ja siirrettävä huoneenlämmitys yhdessä laitteessa:

  • suurten tilojen nopea ja tehokas lämmitys – 18 tai 27 kW:n lämmitysteholla
  • esiasetettava kohdelämpötila välillä 0–75 °C
  • huoneilman lämmityksen ja ammattimaisen HEPA H14 -ilmanpuhdistuksen yhdistelmä suojaa tartuntataudeilta.

Tämän siirrettävillä suurtehoilmanpuhdistimilla ainutlaatuisen monitoiminnallisuuden ansiosta huipputehokkaat ilmanpuhdistimet TAC XT 18 (18 kW:n lämmitysteho) soveltuvat erityisesti monialaiseen käyttöön nykyisessä pakolaistilanteessa. Multi-Airhandler TAC XT -ilmankäsittelylaite on saatavana Trotecin verkkokaupasta sekä Trotecin Heinsbergin myymälästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lähettämällä hyväksyt henkilötietojesi käsittelyn tietosuojakäytäntömme mukaisesti.


*