Kesäloma on alkanut – aika ihanalle ilmalle

tro_blog_sommeranfang_pac-serie_banner

Suomessa koulujen kesäloma on alkanut. Keski-Euroopassa on koettu jo ensimmäiset hellepäivät. Helle on ihanaa, jos siitä nauttii ulkona varjossa, mieluiten veden äärellä. Kotona ja toimistossa taas kuuma ilma tekee kuitenkin olon tukalaksi.

Tavallinen tuuletin vain liikuttaa kuumaa ilmaa edestakaisin. Tarvitaan siis ilmastointilaite, jonka avulla työskentely sujuu tehokkaasti ja makuuhuone pysyy mukavan viileänä. Trotec kertoo miten ilmastointilaite toimii, mitä menetelmiä on tarjolla ja mitä energialaatta tarkoittaa.

Kesä – ihana ilma

Siirrettävällä ilmastointilaitteella voit kesähelteilläkin nauttia viileydestä, niin makuu- ja olohuoneessa, vinttikamarissa – joka muutenkin on kesällä talon kuumin tila – kuin toimistossa. Parasta siirrettävässä ilmastointilaitteessa onkin juuri siirrettävyys. Trotecin PAC –ilmastointilaitteet ovat lisäksi tyylikkäitä ja helppohuoltoisia.

Miten ilmastointilaite oikein toimii?

Siirrettävän ilmastointilaitteen käyttöönotto on erittäin helppoa. Mutta millaista tekniikkaa mahtaa löytyä kotelon sisältä? Ilmastointilaitteessa on suljettu kylmäaineen kierto. Laitteissa käytetään kylmäainetta, joka höyrystyy alhaisissa lämpötiloissa lämmön imeytyessä. Lämmin huoneilma kulkeutuu höyrystimeen, jossa kylmäaine poistaa ilmasta höyrystymiseen tarvittavan lämmön,  ja huoneilma viilenee tuntuvasti.

Ilmastointilaitteen kompressori imee höyrystyneen kylmäaineen sisäänsä ja tiivistää sen uudelleen. Korkeamman paineen vuoksi lämpötila nousee, jolloin myös kylmäaine saavuttaa korkeamman lämpötilan. Tätä vaihetta varten tarvitaan sähköistä energiaa. Kylmäaine kulkeutuu lämmönvaihtimeen eli lauhduttimeen, jossa se luovuttaa huoneilmasta imetyn lämmön takaisin ulkoilmaan. Tässä prosessissa kylmäaine jälleen nesteytyy. Lopuksi kylmäaineen tuottama kova paine purkautuu säätöventtiilin kautta, ja kierto alkaa alusta.

Mistä ilma tulee?

Siirrettävillä ilmastointilaitteilla voi viilentää huonetta kahdella eri tavalla. Ensimmäinen vaihtoehto on niin sanottu yksiletkutekniikka, jossa ilma imetään sisään laitteessa olevan aukon kautta. Toinen vaihtoehto on ns. kaksiletkutekniikka, jossa kylmäainekierron kaikki komponentit ovat laitteen sisällä. Tässä vaihtoehdossa ilma imetään letkun kautta ja johdetaan lauhduttimeen. Kerätty lämpö johdetaan ulos toisen letkun kautta.

Energiankulutus

Tekniikan luotettavuus on ensiarvoisen tärkeää. Yhtälailla tärkeää on myös energiankulutus. EU on saattanut voimaan uuden energialaatan helpottamaan asiakkaan valintaa. Valmistaja on velvoitettu ilmoittamaan selvästi ilmastointilaitteen energiankulutus ja melutaso.

PAC- sarja hoitaa homman

Tehokas kaksiletkulaite vai käytännöllinen yksiletkulaite? Trotecin siirrettävät PAC-sarjan ilmastointilaitteet tarjoavat molempia, energiaa mahdollisimman vähän kuluttavia vaihtoehtoja. Laitteet viilentävät todella tehokkaasti ja toimivat samalla ilmankuivaimina.  Verkkokaupastamme löydät itsellesi sopivan mallin, käy katsomassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*