Käytännön tietopaketti Trotecilta – Vinkkejä huoneilman laadun parantamiseen 7/7

Näyttävät kasvit ovat jokaisen kunnianhimoisen sisustajan salainen vinkki, sillä niiden ansiosta asunto ja talo vaikuttaa heti ”sisustetummalta” ja paljon kotoisammalta. Ammattilaiset tietävät, että viherkasvit vaikuttavat koristeellisuutensa lisäksi myönteisesti myös sisäilmaan. Ne eivät ainoastaan tuota happea ja kosteutta vaan toimivat myös luonnollisina ilmanpuhdistimina, jotka kykenevät jopa sitomaan haitta-aineita. Vastavuoroisesti ne vaativat vain vettä – ja riittävästi valoa, jonka määrän voit mitata helposti Trotecin BF06-luksimittarilla. Lue käytännön tietopakettisarjamme viimeisestä osasta, miten kasvimaailman hienot ominaisuudet hyödyttävät meitä paremman sisäilman muodossa.

Muistamme: Fotosynteesiksi nimitetään biokemiallista tapahtumaa, jossa vihreät kasvit muuttavat lehtiensä klorofyllin ja auringonvalon avulla hiilidioksidia (CO2) muun muassa meille arvokkaaksi hapeksi. Tämän lisäksi huonekasvit hoitavat osan luonnollisesta ilmankostutuksesta, koska ne johtavat 90 prosenttia kasteluvedestä – muuten mikrobittomana – takaisin ympäristöön. Kesän kuumaan aikaan tämä kosteutus huolehtii miellyttävästä viilennyksestä. Läpi vuoden huonekasvit auttavat meitä ehkäisevinä ”vilustumisenestiminä”. Ne lisäävät hengitysilmaan kosteutta, jolloin myös hengitysteiden limakalvo pysyy kosteana – ja on paljon vastustuskykyisempi sairauksien aiheuttajien suhteen. Talven kuivan lämmitysilman aikaan tämä tekee hyvää nenän limakalvoille ja estää tehokkaasti vilustumista ennakolta.

Parhaat haitta-aineimurit huonekasvien joukossa

”Ilmanpuhdistin”, ”vilustumisenestin” tai jopa ”haitta-aineimuri”: Useimmat huonekasveihin liitetyt ominaisuudet viittaavat niiden myönteisiin vaikutuksiin suhteessa huoneilmastoon ja hengitysilmaan. Oikein käytettyinä huonekasvit tarjoat ihanteellisen mahdollisuuden parantaa sisäilmaa luonnollisella tavalla. Ja monissa kasveissa on muitakin vähemmän tunnettuja ominaisuuksia, joista myös voimme hyötyä.

  • Lääkeaaloe suodattaa sisäilmasta enemmän formaldehydiä kuin mikään muu kasvi.
  • Piparminttu parantaa New Yorkin yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan raikkaalla tuoksullaan muistia ja tarkkaavaisuutta. Kasvi siis sopii ihanteellisesti toimistoon tai työhuoneeseen.
  • Muratti hajottaa enemmän bentseeniä kuin mikään muu kasvi. Bentseeniä syntyy tupakansavussa ja se voi aiheuttaa syöpää.
  • Vehka on myös erittäin hyvä bentseenin ja trikloorietyleenin hajottaja.
  • Sitruunamelissa lisää raikkaalla tuoksullaan hyvinvointia ja parantaa Ohio State University -yliopiston tutkimuksen mukaan kipua lievittävän norepinefriini-hormonin tuotantoa.
  • Gardeniat täyttävät tuoksullaan koko tilan ja niitä suositellaan siksi tunnelman parantajiksi toimistoihin.
  • Kirjorönsylilja absorboi äärimmäisen paljon hiilidioksidia ja pitää ilman aina raikkaana – ihanteellinen tiloihin, joissa oleskelee paljon ihmisiä.
  • Kultaköynnös hajottaa hiilidioksidia ja bentseeniä erittäin hyvin. Lisäksi se on yksi niistä kasveista, joka jatkaa hajottamista aktiivisesti myös vähäisessä valossa.
  • Traakkipuu absorboi erittäin hyvin formaldehydiä, trikloorietyleeniä ja myös bentseeniä. Myös se sopii lähinnä varjoisiin paikkoihin.

Luksimittari BF06 – ihanteellisesti valoa kasveille

Vastineeksi meidän ei tarvitse antaa kasveillemme mitään muuta kuin tarpeeksi vettä ja riittävästi valoa – nämä hoituvat toisaalta vesihanalla ja toisaalta Trotecin BF06-luksimittarilla. Tämän valomittarin avulla voit mitata lankeavan valon määrän helposti, jotta kasveilla on ilmanpuhdistustyöhönsä parhaat mahdolliset valaistusolot.

Tarkasta lankeavan valon määrä helposti – Trotecin innovatiivisten ratkaisujen avulla

Tutustu perusteellisesti etuihin, joita ilmanlaadun hallintalaitteemme sinulle tarjoavat. Ja hyödy myös ajankohtaisesta tarjoushinnastamme: Saat BF06-luksimittarin normaalihinnan 46,83 € sijaan tarjoushintaan 22,95 €, sis. alv. – nyt Trotec-kaupassa!

Käytännön tietopaketti Trotecilta: ”Vinkkejä huoneilman laadun parantamiseen”

1/7 Anna porttikielto viruksille, allergeeneille ja hienopölylle

2/7 Näin tuuletat tilasi oikein ja energiaa säästäen

3/7 Näin vältät kuivan huoneilman ja pienennät koronainfektion riskejä

4/7 Näin ehkäiset huoneilman liiallisen kosteuden

5/7 Keinoja ehkäistä terveydelle haitallisen homeen muodostuminen

6/7 Näin poistat epämiellyttävät hajut huoneilmasta

7/7 Näin parannat hyvinvointiasi huonekasvien avulla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lähettämällä hyväksyt henkilötietojesi käsittelyn tietosuojakäytäntömme mukaisesti.


*