Käytännön tietopaketti Trotecilta: Vinkkejä huoneilman laadun parantamiseen 1/7 – Anna porttikielto viruksille, allergeeneille ja hienopölylle

Riesana loputtoman tuntuinen koronapandemia, siitepölykauden alkaminen ja näiden lisäksi kaikkialla vaaniva hienopöly: Trotecin jakama huoneilmaa koskeva käytännön tietopakettien sarja voisi tuskin olla ajankohtaisempi, sillä se sisältää niin arvokkaita tietoja kuin käytännön kokemuksiin perustuvia vinkkejä, joita noudattamalla sinun on helppo parantaa sisäilman laatua kotonasi. Heti tässä ensimmäisessä jaksossa saat esimerkiksi tietää, miten pystyt torjumaan salakavalat virukset AirgoClean®-sarjan ilmanpuhdistimilla, selviät mahdollisimman vähin vaivoin heinänuhakaudesta ja vältät altistumisen terveydelle vaaralliselle hienopölylle.

Lähes jokainen meistä tietää jo unissaankin, miten välttyä joutumasta kosketuksiin lähes kaikkialla uhkaavien koronavirusten kanssa: pitämällä riittävä etäisyys muihin ihmisiin, pesemällä kädet ja käyttämällä kasvomaskia – siinä tutut kolme perussääntöä. Mutta entä sisätiloissa – toimistossa tai kotona olohuoneessa? Tämän osalta on syytä tietää, että sisäilman viruskuorma ja pölymäärä voivat olla osin jopa kymmenkertaisia ulkoilmaan verrattuna. Miten suojautua tässä tapauksessa ja miten minimoida niin ilmassa leviävistä viruksista ja bakteereista kuin huonepölystä, hienopölystä sekä siitepölystäkin aiheutuva kuormitus? Siivous, imurointi ja tuuletus eivät missään tapauksessa riitä tällaisten sairauksia aiheuttavien hiukkasten poistamiseen huoneilmasta. Tällaiset haitta-aineet pystyy poistamaan ainoastaan AirgoClean®-sarjan laitteiden kaltainen ammattitason ilmanpuhdistin, joka sekä suodattaa tällaiset hiukkaset täysin automaattisesti ja parantaa tämän lisäksi myös kaikilta soin ilmanlaatua.

Virukset, hienopöly ja allergeenit ovat terveyshaittoja

AirgoClean®-sarjan ilmanpuhdistimet suodattavat sisäilman paitsi keväisin tavallista runsaammin esiintyvästä siitepölystä myös ympärivuotisesti, minkä tuloksena sisäilma on terveellistä hengittää. Tämä on tärkeää, sillä haitallisten aineiden ja pölyn kuormittama sisäilma on allergikolle ja astmaatikolle myös vaarallista. Huonepölyallergia kuuluukin siten hankalimmin hoidettaviin allergoihin. Allergian laukaisijoina pidetään pölypunkkeja: Yksi teelusikallinen makuuhuoneen pölyä sisältää keskimäärin 1 000 pölypunkkia ja 250 000 pienen pientä pölypunkin ulosteraetta. Vieläkin vaarallisempaa on hienopöly, jonka keuhkoihin kulkeutuvien hiukkasten halkaisija on alle 2,5 µm. Mitä pienempiä nämä pienet hiukkaset ovat, sitä syvemmälle kehoon ja elimistöön ne voivat tunkeutua. Tieteellisten tutkimusten perusteella hienopöly aiheuttaa sydäninfarkteja ja aivoinfarkteja sekä edistää arterioskleroosia. Tiedossamme on ollut myös jo ennen koronapandemiaa, että bakteereja ja viruksia esiintyy kaikkialla: Esimerkiksi kirjoituspöydällä bakteereita on sata kertaa enemmän kuin keittiössä. Influenssakaudella yhdessä kuutiometrissä ilmaa voi olla jopa 15 000 influenssaviruksia sisältävää hiukkasta. Uudenlaiset virukset, kuten SARS-CoV-2-virus leviävät myös ensisijaisesti huoneilman välityksellä. Tehokkaan AirgoClean®-sarjaan kuuluvan ilmanpuhdistimen käyttö on siten järkevää, mikäli haluat ilman olevan puhdasta ja raikasta.

Miksi kaikki AirgoClean®-ilmanpuhdistimet on varustettu korkean erotusasteen HEPA-suodattimella?

Kaikki AirgoClean®-sarjan ilmanpuhdistimet on varustettu kaksi- tai jopa kolmiportaisella HEPA-suodatinyhdistelmällä ja huolehtivat ”Dual Protection” tai ”Triple Protection” -suodatustekniikan ansiosta siitä, että asuintilan ilma on terveellistä hengittää: nämä ilmanpuhdistimet suodattavat ilmassa leijuvat hiukkaset, taudinaiheuttajat ja hajut tehokkaasti pois huoneilmasta ja luovuttavat tilaan ainoastaan puhdasta ja terveellistä ilmaa. ”Dual Protection” tai ”Triple Protection” -suodatustekniikalla varustettu täysautomaattinen HEPA-ilmanpuhdistusjärjestelmä pitää huolen siitä, että ilmanpuhdistin suodattaa pois 99,97 % kaikista ilman epäpuhtauksista 0,3 mikrometrin hiukkaskokoon saakka. Tyylikkään designinsa ansiosta AirgoClean®-sarjan ilmanpuhdistimet sopivat erinomaisesti kaikkiin nykyaikaisiin työ- ja asuinympäristöihin. Kompaktin kokonsa ansiosta ilmanpuhdistimet on tarvittaessa myös helppo siirtää toiseen tilaan.

Tutustu heti yksityiskohtaisesti helppokäyttöisiin AirgoClean®-sarjan ilmanpuhdistimiin

Tutustu mieluiten saman tien Trotec-kaupassa kaikkiin etuihin, joita AirgoClean®-sarjan ilmanpuhdistinten monipuolinen tuotevalikoima sinulle tarjoaa. Tyylikkäät ilmanpuhdistimet AirgoClean® 10 E, AirgoClean® 11 E, AirgoClean® 15 E, AirgoClean® 100 E, AirgoClean® 110 E, AirgoClean® 150 E, AirgoClean® 170 E, AirgoClean® 200 E, AirgoClean® 250 E ja AirgoClean® One puhdistavat työpaikan tai kodin ilman ja vaalii siten sinun, perheesi tai työntekijöidesi terveyttä.

Käytännön tietopaketti Trotecilta: ”Vinkkejä huoneilman laadun parantamiseen”

1/7 Anna porttikielto viruksille, allergeeneille ja hienopölylle

2/7 Näin tuuletat tilasi oikein ja energiaa säästäen

3/7 Näin vältät kuivan huoneilman ja pienennät koronainfektion riskejä

4/7 Näin ehkäiset huoneilman liiallisen kosteuden

5/7 Keinoja ehkäistä terveydelle haitallisen homeen muodostuminen

6/7 Näin poistat epämiellyttävät hajut huoneilmasta

7/7 Näin parannat hyvinvointiasi huonekasvien avulla

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lähettämällä hyväksyt henkilötietojesi käsittelyn tietosuojakäytäntömme mukaisesti.


*